"94% מהחברות הציבוריות מתכננות מעבר למודלים של ESG"

בסקר חדש של HSBC מצא כי הדרישה לשינוי מגיעה מהמשקיעים עצמם, אך מרביתם מודאגים מתופעת הגרין וושינג
 | 
telegram
(2)

אם בשנות ה-80-90 של המאה הקודמת, מישהו היה אומר למרבית המשקיעים בעולם להשקיע בחברות שמשקיעות במודלים של קיימות, הרוב המוחלט היה מנפנף אותו במקרה הטוב, או צוחק לו בפנים במקרה הרע. הדבר היחיד, פחות או יותר, שעניין את המשקיעים אז הייתה השורה התחתונה. אבל בעשורים האחרונים אנחנו עדים לא רק לשינוי תודעה – בשל המשבר הסביבתי מעשי ידי אדם והשינויים הקיצוניים באקלים, בשילוב האינטרנט וזרם המידע הבלתי פוסק – אלא גם לשינוי בהערכת סיכונים עסקיים.

זו הרי מהותה של ה-ESG, ראשי התיבות של סביבה, חברה וממשל תאגידי, שבה חברות בעצם לוקחות על עצמן תוכנית עסקית שאמורות לא רק להוריד את טביעת האצבע האנושית מכל שרשרת הייצור, אלא גם להפוך את החברות לידידותיות יותר לעובדים ולקהילות התומכות בחברות, כמו גם יצירת שרשרת הנהלה בריאה ותקינה, עם הפרדה ברורה בין ההנהלה לדירקטוריון, יחד עם תקנים דיווחיים מחמירים.

כל זה נועד לשמור על המשקיעים, בשל העובדה ששלושת הקטגוריות שצוינו מעלה, הן בעלות ההשפעה הפיננסית המשמעותיות ביותר בחייה הכלכליים של חברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בתחילת 2020, לארי פינק יו"ר ומייסד בלקרוק, קרן ההשקעות הגדולה בעולם, קרא לחברות להשקיע יותר בתחום ה-ESG. פחות משנתיים אחר כך וסקר הקיימות וההשקעות הסביבתיות של HSBC לשנת 2021 מצא כי 94% מהחברות המגייסות הון בשוקי ההון הגלובליים (Global Capital Markets Issuers) מתכננות לנטוש מודלים עסקיים המאותגרים מבחינה סביבתית וחברתית ולעבור תוך כחמש שנים למודלים עסקיים ברי-קיימא.

הדרישה לשינויים האלה מגיעה מכיוונם של המשקיעים. 88% מהמשתתפים אמרו ש"חשוב וחיוני שהחברות בהן הם משקיעים תהיינה ערוכות להשפעות משינויי האקלים". כמעט רבע ממשקיעים אלה מצהירים שימנעו מלהשקיע בחברות שאינן מציגות תוכניות מעבר מבוססות ומהימנות.

בנוסף, מחצית מהחברות מדווחות כי העסקים שלהן כבר מושפעים משינויי האקלים, עלייה משמעותית מ-37% מהחברות שדיווחו בשנה שעברה. המצב הוא כזה, שההנהלות של 70% מהחברות בסקר שוקלות להתחיל או לקדם עסקים העשויים להפיק תועלת משינוי האקלים.

"חברות נוקטות כיום בצעדים להשגת נייטרליות בפליטת הפחמן בעולם. עם העלייה בציפיות בקרב משקיעים, לקוחות, ממשלות ורגולטורים – זה קריטי שנשיג את היעד שנקבע עד ל- 2050", ציינה סלין הרוויגר, מנהלת הקיימות הראשית ב-HSBC.

כמו כן, 64% מהמשיבים אמרו שכעת אין דבר המונע מהם מלהעדיף השקעות אחראיות בהשוואה ל-54% בסקר משנה שעברה. יחד עם זאת, 36% מאלו המתעכבים אומרים שהדבר נובע ממחסור במומחיות או בצוות מיומן בתחום.

יש לציין כי משקיעים מצביעים פחות על גורמים דוגמת היעדר נתוני ESG להשוואה ותשואות נמוכות כמכשולים להשקעה, נתון שירד בהתאמה מ-50% ו-39% בשנה שעברה ל-31% ו-25% השנה.

יחד עם זאת, משקיעים עדיין סבורים שחברות שמנפיקות נדרשות לשפר את הצהרות גילויי הקיימות הסביבתית שלהן, כאשר 40% מגדירים אותן כבלתי מספקות ו-39% אומרים שהן רק "מספקות". הם קובעים שהאזורים בהם הגילויים הכי חסרים הינם אסיה והמזרח התיכון.

התופעה שהכי מטרידה את משקיעים זו תופעת ה-Greenwashing או טענות שווא ביחס ליתרונות סביבתיים, כאשר 69% ממשתפי הסקר מדווחים שזה מדאיג אותם. זה בעיקר קורה ביבשת אמריקה בה 64% מהמשקיעים מציינים שזוהי "בעיה רצינית".

ישנן יוזמות ליצירת מערכות שיתייגו הנפקות מסוימות כמאומתות באופן בלתי תלוי כברות-קיימא, למשל קיימות בתשתיות. לפי הסקר, מחצית המשקיעים אומרים שהיו בטוחים יותר בהשקעה בתשתיות ברות-קיימא אילו יוזמה כזו הייתה מיושמת.

משקיעים בסין ובארה"ב שיתפו כי ישמחו למעורבות רגולטורית רחבה יותר בנושאי ESG במטרה לשפר את השקיפות בקרב חברות ולזהות חברות ברות-קיימא להשקעה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שלנו כבר עברה - פעם בחודש יש אימייל בלה בלה
    שמוליק 22/09/2021 22:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מעבר הוא מאוד קל, צריך להגיד לגברת ממשאבי אנוש לשלוח קצת ספאם מדי חודש
    סגור
  • 1.
    מוכרים לוקשים
    משה 22/09/2021 21:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חרטא כבר אמרנו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות