הייצור בארה"ב בספטמבר היכה את התחזיות – לא בטוח שזה טוב
משרד המסחר האמריקאי פרסם היום כי הייצור בארה"ב בחודש אוגוסט צמח בשיעור של 1.2% ביחס לחודש יולי ועלייה של 18% ביחס לאוגוסט שעבר. כמו כן, לאחר עיבוד נתונים סופי, הצמיחה בסקטור ביולי עודכנה מ-0.4% ל-0.7%.
הייצור בארה"ב מהווה 12% מהכלכלה האמריקאית עם ביקושים גבוהים לטובין. זה בהמשך מהשבוע שעבר, שסקר של המכון לניהול האספקה (ISM) הראה עלייה בפעילות גם בחודש ספטמבר. הסקר הראה כי כלל התעשיות "חוות שיא של זמני הגעה ארוכים של חומרי גלם, המשך חוסרים בחומרים קריטיים, עלייה במחירי הסחורות וקושי בשינוע מוצרים". עוד עלה כי האינפלציה גרמה לאמריקאים להוציא פחות בחודש יולי, כשהתפשטות ורייאנט הדלתא כנראה תגרום ירידה בצמיחה, כשבפד' באטלנטה צופים כי הצמיחה תעמוד על 2.3% בלבד ברבעון שעבר ביחס ל-6.7% ברבעון השני.
למה זה עלול להיות דווקא חדשות רעות? זה לא מפתיע בכלל. אם נסתכל רגע מלמעלה על מה שקורה היום בעולם מבחינת סחר וייצור נראה כמה מגמות מרכזיות. אפשר להקביל אותן לסדק שנפער ברבעון של 2020 עם התפרצות הקורונה, כשבינתיים הסדק רק מתרחב. לפני המגפה, שרשרת הייצור והאספקה העולמיים עבדו כמו שעון. מרבית השחקנים בשוק הרוויחו מזה. אבל עכשיו השעון התקלקל והפך לסוג של טקטוק תזזיתי – שפועל ממקום של חוסר שצריך למלא, מרמת המדינה, דרך חברה כלכלית ועד משק הבית. את נקודת ההתחלה אפשר לסמן כשסין נסגרה בינואר שנה שעברה. כבר אז דובר על תחילה של מחסורים, בשל סמיכות הסגר הסיני לראש השנה הסינית, כשההתארכות שלו החלה לתת את אותותיה. כבר אז נוצרו פערים בייצור של כל דבר מברזל, בדים ומה לא בעצם. אז העולם נסגר, כשבדרך הנפט ירד אשתקד למחיר שלילי ומגיע כיום לשיאים של 7 שנים. גם הריביות ירדו בחדות וחווינו את ההתערבות הגדולה ביותר בהיסטוריה מצד הפד', שרכש נכסים אמריקאים ב-120 מיליארד דולר בחודש. מנגד, האפשרות שלנו להיות מחוברים, אפשרה לנו, כאנושות, להמשיך לצרוך. רק שבדרך נוצרו פקקי תנועה בנמלים, מחסור בחומרי גלם ותוסיפו לזה מחסור בכוח אדם למילוי עבודות חיוניות בשרשרת האספקה העולמית, במיוחד בתחום נהגי המשאיות, אבל גם עובדי הספינות התריעו בשבוע שעבר כי השרשרת לפני קריסה – פשוט כי הם קורסים. זאת על רקע עליית מחירי השינוע הימיים לשיא של כל הזמנים, כשבקו בין מזרח אסיה לסין המחיר חוצה את ה-20.5 אלף דולר למכולה. פרט לכך, לא מעט חברות מתקשות לגייס עובדים חדשים הנדרשים לתדלק את הצמיחה החזויה שלהם. הם גם צריכים לשלם יותר. זה נכנס לרווחיות, המחירים עולים וזה קשה לספוג את זה – גם אם הצלחת לגייס אג"ח בשנה שעברה. המצב שתיארנו כאן לא עומד להסתיים בקרוב, בטח כי כל מי שיכול אוגר את מה שהוא יכול. ההתמודדות הזו של עסקים, המשמעות שלה היא עלייה בהוצאות של חברות וירידה במרווחים, כשמנגד, הצרכנים בארה"ב מוציאים פחות. אז אין מה לשמוח שארה"ב מייצרת יותר, צריך לראות איך מחזירים את הסדר לשווקים, לפני שטלטלות המחוגה יהפכו להיות קיצוניים יותר.
- 3.שליברמן יתחיל לעבוד אז יהיו חסרים רק 129999 (ל"ת)דוד 05/10/2021 00:13הגב לתגובה זו
- 2.רק מזומן 04/10/2021 23:39הגב לתגובה זואיפה כל החסידים השוטים של האלטשולריזם האא.הנפט והסחורות יעלו יפגעו ברווחיות ימלאו את השמיים בפיח .האינפלציה פה הסטגפלציה גם .סין מעלה מחירי שילוח הברבור השחור בדרך גם וורן באפט קונה סילבר.
- 1.אינפלציה גדולה (ל"ת)שי 04/10/2021 23:24הגב לתגובה זו