"האופטימיות של שוק המניות בארה"ב תנצח את המתח בשוק האג"ח"

הבנקים הגדולים בארה"ב הציגו תוצאות מצוינות לרבעון 3 וב-UBS שוריים על שוק המניות בארה"ב וניטרליים על מניות סיניות. הבנק השוויצרי ראש בראש עם גילעד אלטשולר - מי יצדק?
 | 
telegram
(4)

בעוד חלק ניכר מהשוק מודאג מהאינפלציה (שבארה"ב כבר עברה את ה-5%), מהסטגפלציה, מבעיות בשרשרת האספקה והמחסור העולמי באנרגיה, סנטימנט המשקיעים בשבוע שעבר היה טוב באופן כללי, כשה-S&P500 עלה ב-1.8% והיה השבוע הטוב ביותר מאז יולי. בבנק הפרטי השוויצרי UBS, סבורים שהתוצאות החזקות של הבנקים בארה"ב יסמנו כיוון חיובי למשקיעים עד סוף השנה – בשל שיפור בחלק ניכר מהמדדים הכלכליים של ארה"ב.

ושימו לב שמדובר בכיוון הפוך לחלוטין מזה שגילעד אלטשולר הסביר בראיון לביזפורטל - שכן אלטשולר סבור שדווקא סין תפתיע לטובה. גם בבלאקרוק מבקשים מהמשקיעים להסתכל אל מעבר לסוף השנה הנוכחית ולאמץ הסתכלות לטווח ארוך יותר.

"התחלת עונת הדוחות של רבעון 3 הכניסה לפרספקטיבה את הדאגות לגבי הפרעות בשרשרת האספקה ומחסור באנרגיה. כמו תמיד העונה החלה עם דיווחים של הסקטור הפיננסי, כש-8 מתוך 9 החברות שדיווחו היכו את התחזיות", כתב ראש מחלקת ההשקעות ב-UBS, מארק האפלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"זוהי תזכורת לכך שרבים מהמגזרים הגדולים במדד אינם חשופים באופן משמעותי לחששות משרשראות האספקה, בהם הפיננסיים, האינטרנט, התוכנה והבריאות. בסך הכל, אנו צופים ירידה ברווח לכל נתח כתוצאה מבעיות שרשרת האספקה של 1% בלבד לשנת 2021 - פגיעה צנועה יחסית לתחזית שלנו לצמיחת רווח של 45% בשנה", הוסיף.

"בהתחשב באותות הסותרים העוברים דרך מהלכים בשוק המניות מול אג"ח, אנו משוכנעים יותר מהעמדה החיובית של משקיעי מניות. התחזית לצמיחה התחזקה ביום חמישי עם נתונים חיוביים על משרות, עם נתונים הנמוכים ביותר על תביעות אבטלה ראשוניות ומתמשכות שנפלו לשפל בזמני הפוסט-מגפה", המשיך.

"תשואות נמוכות סייעו למניות לכל רוחב הלוח, במיוחד מניות צמיחה. העלייה בתשואות שהיו בספטמבר נראות כמאיטות. אנחנו צופים כי התשואות לפדיון יעלו ל-1.8%, עלייה מצטברת שמבחינה היסטורית עקבית עם עלייה של מניות. ההתמתנות בקצב עליית התשואות עוזרת להסביר את למה כל 24 הקבוצות התעשייתיות במדד ה-S&P500 עלו ביום חמישי. המניות המחזוריות היו בין מובילות הסקטור, כשתחבורה עלתה ב-2.5% וחומרים עלו ב-2.4%. סקטורי צמיחה, שכוללים גם את ה-IT (2.3%), ושרגישים יותר לעלייה בתשואות לפדיון, גם הרוויחו", סיכם.

האפלה גם מתייחס למצב בסין ואמר כי "הצמיחה הסינית ברבעון 3 ירדה ל-4.9% ביחס לרבעון המקביל, קצת פחות מצפי והרבה פחות מה-7.9% צמיחה של רבעון 2. נפילות חשמל ובעיות בשרשרת האספקה, יחד עם לחצים משוק הנדל"ן למגורים, הוסיפו לחצים על הצמיחה.

"הייצור התעשייתי בספטמבר ירד בחדות ל-3.1% ביחס לאשתקד והנתון הנמוך ביותר מאז התפרצות המגפה, שמשקף את המחסור בפחם וההגבלות שהושמו על ייצור המבוסס על אנרגיה אינטנסיבית. עם זאת, אנחנו צופים שהתמ"ג הסיני יצמח סביב ה-8% ב-2021 בזכות המחצית הראשונה של השנה. אנחנו צופים תנודתיות בטווח הקצר במניות סיניות, עם מקום לצמיחה ב-% חד ספרתיים בחודשים הקרובים. אנחנו נותרים ניטרליים על מניות סיניות באסטרטגיה האסייתית שלנו".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    השוק הסיני עשה עבר כבר את התיקון שהשוק האמריקאי עוד לא נכנס אליו
    ירון 19/10/2021 02:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ככל שיעבור הזמן כך יגדל התיקון,הסינים יותר חכמים מפרשני שוק הון מערביים ויותר ערמומיים מהאמריקאים.
    סגור
  • 2.
    כן השוק שכמעט אף פעם לא צודק ינצח
    ברק 18/10/2021 20:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    את השוק שנשלט על ידי הבנקים שהם אלה שנותנים הלוואות לעסקים והתפקיד שלהם הוא להעריך עד כמה עסקים יציבים או רעועים. אגב כל הבנקים, קרנות ההשקעות והמשקיעים הגדולים כבר מחוץ למניות.
    סגור
  • מכרת מוקדם אה? באסה (ל"ת)
    יוני 19/10/2021 02:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    פרופסור מפרינסטון לכלכלה ומתמטיקה...
    . 18/10/2021 17:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לכותב הנכבד..אכתוב ממש בקצרה...אך יש לי התחושה שאינך יורד לעומק העניין ולא מודע עד כמה המצב הגלובלי חמור. אם תרצה הסבר..השאר אמצעי קשר. בהצלחה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות