הכלכלה האמריקאית נבלמה ברבעון השלישי
הכלכלה האמריקאית נבלמה ברבעון השלישי, כך מאותת מדד ה-GDP NOW של שלוחת הפד באטלנטה שירד לקצב שנתי של 0.5% בלבד, זאת לאחר שהתחלות הבניה בארה"ב ירדו בספטמבר ואישורי הבניה צנחו ב-7.7%. ספר הבז' של הפד שפורסם אתמול, ומתאר את מצב הכלכלה, ציין בין היתר כי הצמיחה בספטמבר ובתחילת אוקטובר היתה בקצב "צנוע עד בינוני". ברקע נזכיר מדד הפתעות המאקרו של סיטי כבר יותר משלושה חודשים בטריטוריה שלילית. להערכת כלכלני ראבובנק הרבעון הרביעי אף צפוי להיות קשה יותר.
למרות ההאטה הכלכלית שוק המניות ממשיך להפגין יציבות והנכסים הבטוחים (אג"ח ממשלתי) נחלשים - וירוס קטלני, שיבושי שרשרת האספקה, משבר אנרגיה, סטגפלציה, משבר נכסים בסין, טייפרינג, צפי להעלאות ריבית... שום דבר לא עוצר את שוק מניות, אפילו לא סימנים לאופטימיות יתר: עונת הדו"חות לרבעון השלישי מפתיעה עד כה לטובה, אך פחות מזאת של הרבעון השני, ועדיין מרווחי האשראי ממשיכים לרדת, מדד הפחד, ה-VIX, בסביבת שפל של 15 נק', מדדי האופוריה של הבנקים הגדולים ברמות גבוהות ובשוק האג"ח המשקיעים מצטופפים במח"מים האולטרה קצרים והאולטרה ארוכים, לא רוצים לגעת עם מקל באלה של 2-10 שנים מחשש להעלאת ריבית:
התשואה ל-10 שנים בארה"ב עלתה ל-1.65% והתחזיות קדימה שוב מעיזות לנקוב גם ב-2%. בנק ההשקעות 'אקדמי סקיוריטי' כתב ביחס לעליית התשואות שהמשקיעים מתמקדים בשאלת עיתוי תחילת העלאות הריבית, אבל לא נותנים מספיק חשיבות בלאן פניהן מועדות. הרבה מדי משקיעים לטענתם סובלים מתת משקל בארוכים. האם הפוזיציות השכיחות ללונג מניות ושורט אג"ח יהיו המפתח לרוטציה גדולה בניהן בזעזוע הבא? בנק ההשקעות נומורה רומז שכן כשכתב ללקוחותיו שיציבות בהווה היא המפתח לחוסר יציבות בעתיד.
לא ימצא מי שיסכים ללחוץ על הדק הריבית - על רקע הזינוק בתשואות לשנתיים כתב בנק ההשקעות 'אקדמי סקיוריטי': אנחנו לא מאמינים שהפד יעלה ריבית... הם כבר השקיעו כל כך הרבה זמן ואנרגיה בהסבר שהאינפלציה "טרנזיטורית", העבודה שלהם בחזית שוק העבודה, במיוחד בתעסוקת מיעוטים, רחוקה מלהסתיים, וברגע האמת שיחשבו להעלות תמיד ימצא סיכון להאטה. קל לדבר על העלאות ריבית עד שאתה זה שאחראי ללחוץ על ההדק ומסתכן בעצירת הכלכלה, מסתכן ביצירת סבל, מוכן לספוג את חמתו של הנשיא ושל האוכלוסייה כולה, זה יותר מדי לשאת על כתפיים של בן אדם. ככל שאתה יותר זמן בפד כך הפרקטיקה של התפקיד מעבירה אותך לצד של ה"יונה"... בהקשר הזה, אם ניזכר בהיסטוריה של ישראל, סטנלי פישר שהוריד את הריבית זכור כנגיד מצויין, ואילו ממלאת מקום הנגידה, נדין בודו טרכטנברג, שהעלתה ריבית, זכורה ע"י רבים כנמהרת.
אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס-אקסלנס
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שוק המניות קורס לפי הדוחות הכספייםברק 21/10/2021 11:46הגב לתגובה זו1 0והדוחות מאחרים ברבעון ולפעמים חברות מסתירות שיש בעיות ומעבירות את החובות בעזרת מניפולציות חשבונאיות לרבעון קדימה. זו הסיבה שהנפילות קורות בדרך כלל אחרי שכבר הכלכלה האמיתית קרסה. ואנחנו בסוף מחזור במוצרי הצריכה שיוביל לירידת מחירים והפד רוצה לנחס את ירידת המחירים לפעולות שלו ופאוול בכלל צריך להרשים כדי להמשיך בתפקיד עם הבלאגן. זו הסיבה שהריבית תעלה ושה"הרחבה הכמותית" תפסק למרות שיש סימנים ראשוניים לכך שמתחיל מיתון. הבנקים מן הסתם מודעים לכך ולכן התשואות על שוק האג"ח חוזות טעות במדיניות מוניטרית...סגור
-
1.שוק המניות קורס לפי הדוחות הכספייםברק 21/10/2021 11:46הגב לתגובה זו0 0והדוחות מאחרים ברבעון ולפעמים חברות מסתירות שיש בעיות ומעבירות את החובות בעזרת מניפולציות חשבונאיות לרבעון קדימה. זו הסיבה שהנפילות קורות בדרך כלל אחרי שכבר הכלכלה האמיתית קרסה. ואנחנו בסוף מחזור במוצרי הצריכה שיוביל לירידת מחירים והפד רוצה לנחס את ירידת המחירים לפעולות שלו ופאוול בכלל צריך להרשים כדי להמשיך בתפקיד עם הבלאגן. זו הסיבה שהריבית תעלה ושה"הרחבה הכמותית" תפסק למרות שיש סימנים ראשוניים לכך שמתחיל מיתון. הבנקים מן הסתם מודעים לכך ולכן התשואות על שוק האג"ח חוזות טעות במדיניות מוניטרית...סגור