אוורגרנד מנסה לשדר עסקים כרגיל; האם היא תצליח לשרוד?
אוורגרנד שהיתה רגע לפני פשיטת רגל חוזרת לעבוד, אבל באופן חלקי. החברה הסינית חידשה את העבודה ב־10 פרויקטים מתוך מאות שלא הושלמו. במקביל היא עמדה בשבוע שעבר בתשלומי הריבית ונראה שיש כוונה רצינית מטעמם המממנים להשאיר אותה חיה. זה גם האינטרס של הממשל הסיני. עם זאת, מדובר על ערמה של חובות - 300 מיליארד דולר כך שזה לא יהיה פשוט.
החברה חזרה לעבוד בפרויקטים בשש ערים, לרבות שנז'ן. אבל השאלה הגדולה מה לגבי אותן 800 פרויקטים שנמצאים בשלבים שונים של בנייה? ייקח זמן רב כנראאה עד ששם יחזרו למסלול הרגיל.
החברה אומנם מנסה ליצור אווירה של עסקים כרגיל, היא מפרסמת תמונות של עובדים שמתפעלים את פרויקטי הבנייה וכן הנהלתה הבטיחה לחזור כמה שיותר מהר לקצב עבודה רגיל.
אוורגרנד היא יזמית הבנייה השנייה בגודלה בסין. היא מעורבת בהקמה של בנייני מגורים במאות ערים כן בהקמה של פרויקטי ענק בסין. כך למשל היא בעיצומו של פרויקט בניית אחד מאצטדיוני הכדורגל הגדולים ביותר בעולם, בעיר גואנגז'ו. לטענת מנהלי החברה הפרויקט מתנהל כרגיל.
כך או אחרת, בעוד מספר חודשים שוב ייבחנו הגופים המלווים שרבים מהם הם גופים זרים, את יכולת הפירעון של החוב שלה, כאשר החברה תצטרך לשלם ריבית של מאות מיליוני דולרים. האם גם אז היא תצליח להתגבר על המכשול? מאוד ייתכן שכן. המלווים של החברה יודעים דבר אחד - התמוטטות של החברה תשאיר להם שאריות, בעוד שהתגלגלות-הישרדות של החברה מגדילים את הסיכויים להחזר החוב. המלווים רוצים את החברה "בחיים". וגם, כאמור - הממשל הסיני לא מעוניין בקריסה של החברה השנייה בגדולה בתחום. זה יכול ליצור מגדל קלפים ובעיות מימוניות אצל הספקים של החברה וסוג של כדור שלג שיפיל את כל התחום. אז יש הרבה אינטרסים להשאיר את החברה ב"חיים". זה לא אומר שהם יצליחו, זה אומר שהם ינסו בכל הכח.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה