נלחמת בלינקדאין? פייבר רוכשת את סטוק טאלנט ב-95 מיליון דולר
פייבר הישראלית פייבר +0.88% פייבר 32.11 +0.88% סגירה:0 פתיחה:32 גבוה:32.86 נמוך:31.9 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שמספקת פלטפורמה לתיווך בין ביקוש והיצע לעבודות שונות (כפרילנסרים) רוכשת את חברת סטוק טאלנט Stoke Talent, שמספקת כלים לגיוס, קליטה, תשלום, מעקב אחר תקציבים וחשבוניות ועוד, תמורת 95 מיליון דולר. בפייבר אומרים כי הרכישה תאפשר לה לספק פתרון כולל המאפשר לארגונים גדולים לנהל תהליכי עבודה של גיוס וניהול של פרילנסרים העובדים און-ליין ואוף-ליין.
סטוק טאלנט שמעסיקה 30 עובדים בת"א, הוקמה על ידי שחר ארז וחיליק פז במטרה לסייע לחברות וארגונים גדולים לנהל את תהליך הגיוס וההעסקה של פרילנסרים. על פי הודעת החברה, היא מאפשרת לארגונים לפשט את תהליך הגיוס והניהול של פרילנסרים, החל משלב הגיוס דרך שלב החוזים (ONBOARDING), חיבור למערכות ארגוניות, מעקב אחר ביצוע ותשלומים לפרילנסרים. ב'סטוק' מקווים כי באמצעות הרכישה היא תוכל להאיץ את החדירה לשוק, להתחבר עם אקו סיסטם לשירותי פרילנסרים וסינרגיה בין הטכנולוגיות.
הפעילות הנוכחית של Stoke Talent תמשיך לפעול באופן עצמאי, וזאת במקביל לרצון ליצור סינרגיה בין מוצרי ה-B2B של פייבר, ומערכת ניהול הפרילנסרים של סטוק.
מנסה לתת פייט ללינקדאין של מיקרוסופט?
לינקדאין של מיקרוסופט השיקה בשבוע שעבר שירות חדש בשם Services Marketplace – שהינו למעשה שוק מקוון שישמש להזמנת שירותים ועבודות מפרילנסרים. זאת תחרות ישירה בפייבר. המניה כמובן לא נותרה אדישה ופייבר איבדה גובה. כעת מתברר שגם פייבר עצמה לא נותרה אדישה והיא נערכת לצמיחה גם דרך רכישות כדי לקבל הכנסות ובעיקר כדי לקבל ייחוד מול המוצר של לינקדאין.
לינקדאין עם מסת גולשים גדולה כבר כיום ממוצבת כזירה שבה מתנהל החיפוש אחרי עובדים. בשלב הראשון לינקדאין לא תגבה כסף על התיווך בין פרילנסרים למעסיקים-מחפשים וזה כמובן עלול להכביד על התמחור של פייבר.
יצוין כי ישראליות רבות רוכשות בזמן האחרון צמיחה (וגם ייחוד) כדי להתמודד מול המתחרות - גם כאשר הן לא ממש צומחות. יש לכך מספר דוגמאות מהעת האחרונה: שתי הרכישות שביצעה {איירון סורס}, וגם הרכישות שביצעה טאבולה -2.22% טאבולה 3.53 -2.22% סגירה:0 פתיחה:3.55 גבוה:3.59 נמוך:3.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .
מייסד ומנכ"ל פייבר, מיכה קאופמן: "המטרה היא לקבל גישה לשוק הפרילנסרים העובדים באוף-ליין, שוק שעודנו גדול ורחב יותר מזה של פרילנסרים העובדים און-ליין"
מייסד משותף ומנכ"ל Stoke Talent, שחר ארז: "פרילנסרים משאב יקר ערך, שיכול לתרום רבות לחברות וארגונים. יש לנו את היכולת לבנות אקו-סיסטם בו עסקים יכולים להעסיק פרילנסרים במגוון ערוצים ולייצר עבור עצמם כלים לניהול יעיל של התקשרויות עימם באמצעות פייבר".
מאז התפרצות הקורונה הפכה פייבר לאחת מהמניות החמות בוול סטריט עם זינוק של יותר מפי 10 בשנה לשווי של 8.3 מיליארד דולר - אך מאז צנחה והיא נסחרת כעת לפי שווי של 6.34 מיליארד דולר. הסיבה לנפילה היא הדוחות הקודמים של החברה. היא אמנם סיפקה דוח טוב ברבעון השני - כאשר דיווחה על הכנסות של 75 מיליון דולר ורווח של 19 סנט למניה. אבל, מה ששם את התוצאות הטובות בצל היא התחזית המאכזבת לשנה כולה - פייבר תכניס 280 עד 288 מיליון דולר. השוק ציפה ל-308 מיליון דולר. ובגלל זה היא נפלה לאחר מכן במסחר.
ברבעון השלישי צפויה פייבר להכניס בין 68 ל-72 מיליון דולר, כאשר בשוק ציפו ל-80 מיליון דולר. כלומר מדובר על פספוס צפוי של 12.5%. זה משמעותי למשקיעים בוול סטריט.
לקריאה נוספת:
>>> ההאטה בפייבר היא נורת אזהרה לכל מניות הדיגיטל
התחזית של פייבר מלמדת לא רק על פייבר. חברות הדיגיטל זוכות לביקושים ענקיים בשנה וחצי האחרונות, כשלמעשה תהליכים שהתרחשו בעבר בעשור, קיבלו תאוצה על רקע הקורונה; ועדיין - היציאה ממשבר הקורונה (למרות שהווירוס עושה סימנים של חזרה) מחזירה את האנשים לעולם האמיתי - לשטח. זה בא על חשבון הדיגיטל, אם כי ברור שהדיגיטל במגמת התחזקות ארוכת טווח. בינתיים יהיו לא מעטות שיצטרכו לדווח על ירידת מדרגה בצמיחה. פייבר היא אחת מהן.
מיקרוסופט עצמה עקפה בשבוע שעבר את תחזיות השוק עם רווח מתואם של 2.27 דולר למניה, כאשר ההכנסות עמדו על 45 מיליארד ד'. צפי השוק היה לרווח מתואם של 2.07 ד' למניה על הכנסות של 43.97 מיליארד. סה"כ הצמיחה הייתה בשיעור 22%, החטיבה הצומחת ביותר היא חטיבת הענן (31%), והפעילות הצומחת ביותר הייתה - לינקדאין (42%).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה