השוואה למתחרים מעלה: GE שווה יותר מסך חלקיה. מכאן זה תלוי במנכ"ל

תאגיד הענק יפוצל ל-3 חטיבות, ועל פניו המניה שנסחרת לפי 107 ד' אמורה להיות שווה יות. מאז הצעדים שקידם המנכ"ל לארי קולפ הביצועים השנתיים היו דומים ל-S&P 500. כמה קרדיט ייתן לו השוק?
 | 
telegram
(1)

תאגיד הענק  GENERAL ELECTRIC -0.85% GENERAL... 176.89 -0.85% GENERAL ELECTRIC סגירה:0 פתיחה:176.75 גבוה:177.92 נמוך:175.89 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (GE) פרש זרועונת תמנון לתחומים רבים: תעופה (מנועי מטוסים בעיקר), שירותי בריאות, אנרגיה ואנרגיה מתחדשת, תחומי תעשייה נוספים בהם מוצרים לתחום ההובלה ומוצרי תאורה ואף פעילות אשראי וביטוח. כשהודיעה באחרונה על פיצול לשלות חטיבות מרכזיות המניה קפצה ב-7%. המשקיעים ראו לעיניהם את הצפת הערך כשהמשקולות בפעילויות הפחות צומחות או רווחיות מפסיקות להכביד על האחרות. ואז הם נרגעו והעלייה נמחקה. מה מהתגובות היא ההגיונית יותר? הטיעונים לכאן ולכאן ושאלת המפתח היא מתי יושלם הפיצול המתוכנן ומה התמורות עד אז?

שלוש החטיבות אליהן תפוצל יהיו זו של עסקי התעופה, אחת נוספת של שירותי הבריאות והשלישית היא זרוע האנרגיה והחשמל. חטיבת שירותי הבריאות היא הראשונה להכריז עצמאות, ככל הנראה בתחילת 2023, השתיים האחרות יצטרכו להמתין עוד שנה ככל הנראה.

השוואה של המתחרות של ג'נרל אלקטריק בכל אחד מתחומי הפעילות הזאת מעלים שלו היה הפיצול כבר מושלם, אזי שהמשקיעים היו מקבלים הטבה של מעל 20%, כשבידם הייתה מניה שנסחרת במחיר 107 דולר (בנעילה בחמישי האחרון) בעוד הפעילות בה שווה 130 דולר למניה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חישוב זה מסתמך על השוואת חטיבת התעופה למתחרות Safran ו- Raytheon. השתיים נסחרות במכפיל 3 על ההכנסות, ועבור ג'נרל שמוכרת בתחום זה ב-21 מיליארד דולר בשנה, זה אומר שווי של 63 מיליארד דולר – וזה המקום לציין כי שולי הרווח שלה טובים משל השתיים. בשירותי הבריאות ניתן להשוותה לפיליפס ו-Siemens Healthineers. אצלן שווי השוק משקף מכפיל של 3 גם כן על המכירות. אצל ג'נרל אלקטריק עם מכירות של 18 מיליארד דולר בסקטור, זה אומר שווי של 54 מיליארד לחטיבה זו.

השוואה מורכבת יותר תהיה בחטיבת החשמל והאנרגיה המתחדשת, הפלח האחרון מבין השניים הוא זה הצומח מהר יותר מאשר הראשון שמרוכז בייצור חשמל בעזרת גז טבעי. החטיבה הזו תכלול גם את פעילות האוטומציה למתקנים של ג'נרל אלקטריק ואת פעילות התכנה. השוואה אפשרית תהיה ל-Mitsubishi Heavy Industries וכן ל-Siemens Gamesa Renewable Energy שנסחרות במכפיל של 1 על המכירות. אם ככה, אצל ג'נרל אלקטריק שווי פעילות זה יוערך ב-34 מיליארד דולר.

חברו את השוויים המוערכים של שלושת החטיבות ותקבלו סכום של 151 מיליארד דולר, ממנו יש להפחית הוצאות על פנסיות לעובדים, חוב והשקעות הוניות. בנטרולן של אלה מקבלים 140 מיליארד דולר, ובחילוק לפי מספר המניות (1.1 מיליארד), שער מניה אמור להיות אותם 130 הדולרים שהזכרנו – אבל רק על פניו.

יתכן תרחיש אופטימי, כמו אצל Raytheon שצוינה לעיל, בו על אף השיהוי עד השלמת הפיצול, מאז הכרזתו ב-2019 ועד היום המניה הוסיפה מדי שנה יותר מ-40% בממוצע, כשבזמן שעבר מאז קיבלה אליה נתחים מ- Carrier Global ו-Otis Worldwide. מדד ההשוואה ה-S&P 500 עשה תשואה של 21% בממוצע שנתי באותו זמן, כשנזכיר כי משבר הקורונה גם קיזז חלק מהעלייה הפוטנציאל כשהוא פגע בעסקי התעופה המסחריים של Raytheon.

בתרחיש הפסימי, הזמן לא רק משבח, הוא יכול גם לקלקל. עד שפיצול ייצא לפועל, החטיבות יכולות לאבד מהמיקוד שלהן והתחרותיות שלהן עשויה להמשיך להשחק בזמן שהן מוסיפות לסחוב אחריהן פעילויות אחרות של הקבוצה. בפירמה T. Rowe דווקא חושבים שהזמן יכול לעבוד לטובת המשקיעים, גם במובן הזה שעשויות לצוץ הזדמנויות למיזוגים ורכישות, או מכירת חלק מהפעילות. האנליסט הבכיר של הפירמה, ג'ייסון אדמס, אמר כי הוא לא חושב שההחלטה על פיצול שוללת אפשרויות למיזוגים ועסקאות מהסוג שתואר לעיל. "כשאני מסתכל על הערך החבוי כאן אני רואה שהכיוון אליו הולכת ג'נרל אלקטריק הוא ממש חיובי", כתב בניתוח שפרסם.

מנכ"ל ג'נרל אלקטריק, לארי קולפ, סבור שעד שהמיזוג יושלם החטיבות השונות כן ישפרו את פעילותם. בעוד שהוא אומר "זה לא קשור בי, אלא בצוות שלנו", במידה רבה זה דווקא כן קשור בו ובקרדיט שהמשקיעים יתנו לו לסיים את המהלך בהצלחה, במהירות יחסית, ובאופן שאכן יציף להם ערך עד כמה שניתן.

מאז נכנס לתפקיד לקראת סוף 2018 הביא לפירעון חובות של 75 מיליארד דולר ולפישוט מבנה הקבוצה. עוד צעדים בהם נקט היו הורדת הציפיות החברה וצמצום הדיבידנד מ-96 סנט למניה ל-8 סנט למניה אחרי הספליט שבוצע בה – אלה דווקא הביאו לבריחת המשקיעים ולצניחת המניה ב-32% עד סוף אותה שנה. ואולם, קידם המהלכים שיזם מתחילת 2019, הביא לכך שהמניה הניבה תשואה ממוצעת של 24% בשנה, קרוב לזו של ה-S&P. בתקופתו כמנכ"ל Danaher (סימול: DHR) מניית האחרונה רשמה תשואה שנתית ממוצעת של 14.4%, שמונה נקודות מעל ביצועי השוק.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זו מניה זבל הפסד בטוח לאורך זמן
    משה - חיפה 15/11/2021 16:30
    הגב לתגובה זו
    2 2
    ניהול כושל ושערוריתי משכורות מנופחות של מנהלים שלא שווים כלום.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות