אמזון אמאזןו
צילום: Istock

אמזון מפילה את ויזה: תפסיק לקבל כרטיסי אשראי שלה שהונפקו בבריטניה

לאחר הברקזיט, בריטניה החילה עמלות סליקה גבוהות יותר משאר במדינות האיחוד. השינוי ייכנס לתוקף בינואר הקרוב ועתה באמזון סבורים כי הן גבוהות מדי ופוגעות בתחרותיות של הקמעונאים שמוכרים דרכה; מדיניות דומה ננקטה במדינות נוספות
תומר אמן | (1)
נושאים בכתבה אמזון ויזה

חברת AMAZON  (AMZN) לא תמשיך לקבל כרטיסי אשראי של חברת VISA  (V) שהונפקו על אדמת הממלכה המאוחדת, כך מודיעה החברה. הודעת החברה מגיעה על רקע החלטת חברת אמזון כי העמלות הגבוהות אותם גובה החברה ממשיכות להוות מכשול עבור עסקים המעוניינים להציע את המחירים הטובים ביותר ללקוחותיהם.

משתמשיה הבריטים של אמזון שניסו לבצע רכישות בפלטפורמה קיבלו מוקדם יותר השבוע הודעה מטעם החברה אשר מבשרת להם כי החל מה-19 לינואר 2022, לא תאפשר החברה לקבל תשלומים באמצעות כרטיס אשראי של החברה במידה והונפק במדינה. 

אמזון מודיעה כי לקוחות עדיין יוכלו להשתמש בכרטיסי חיוב מיידי/דיירקט (Debit) של חברת ויזה וכמו כן כרטיסי אשראי של שאר החברות הגדולות בשוק דוגמאת  MASTERCARD INCORPORATED (AM) ו- AMERICAN EXPRESS (AXP) וכרטיסי אשראי של חברת ויזה עצמה במידה והונפקו מחוץ לממלכה. בנוסף הודיעה החברה כי תזכה את הלקוחות בסכום של כ-20 פאונד (27 דולר) במידה ויסכימו להשתמש בכרטיס אשראי אחר. מוקדם יותר השנה יישמה אמזון מדיניות דומה במקצת במדינות סינגפור ואוסטרליה, שם הוטל מס מיוחד נוסף על אלו המשתמשים בכרטיס אשראי של החברה. 

"אנו מאוד מאוכזבים מכך שאמזון מאיימת להגביל את בחירת הצרכנים בעתיד, כאשר בחירת הצרכן מוגבלת כולם מפסידים. יש לנו היסטוריה ארוכת שנים עם אמזון ונמשיך לעבוד אל עבר מציאת פיתרון" - כך אמר נציג של חברת ויזה.

עמלות סליקה תמיד היו עניין רגיש בין חברות הקמעונאות וחברות האשראי, כאשר הראשונות התלוננו כבר זמן רב על הסכומים הגדולים אותם הן משקיעות כל שנה על מנת לאפשר את קבלות התשלומים מהחברות, והנושא נהיה רגיש יותר בעקבות ההחלטה של ממשלת בריטניה לעזוב את האיחוד האירופי (Brexit). בשאר האיחוד עמלות הסליקה נותרו ברמה נמוכה יותר מזו שהחילה בריטניה על אזרחיה עם צאתה מהאיחוד.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    בן 17/11/2021 18:54
    הגב לתגובה זו
    אמזון מחנכת של תאבי הבצע. חברות האשראי והבנקים. כך צריך.