גנסן הואנג אנבידיה
צילום: אנבידיה

אנבידיה עוקפת את הצפי בשורה העליונה והתחתונה ועולה ב-3% באפטר מרקט

יצרנית השבבים הרוויחה 1.17 דולה למניה, לעומת צפי ל-1.1 ד' למניה. ההכנסות עמדו על 7.1 מיליארד דולר, לעומת צפי ל-6.83 מיליארד ד'. גם התחזית לרבעון הבא היא מעל צפי האנליסטים

נתנאל אריאל | (5)
נושאים בכתבה אנבידיה

יצרנית השבבים NVIDIA COR (NVDA) רושמת רבעון טוב נוסף עם הכנסות ורווחים מעל צפי האנליסטים. החברה הכניסה 7.1 מיליארד דולר, לעומת צפי ל-6.83 מיליארד דולר. הרווח המתואם הסתכם ב-1.17 דולר למניה, גם כאן מעל הצפי ל-1.1 דולר למניה.

השוק ציפה לנתונים על הכנסות החברה בתחום הגיימינג. החברה רשמה הכנסות בתחום הזה של 3.22 מיליארד דולר, לעומת צפי ל-3.18 מיליארד דולר ועליה של 42% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הביקוש למשחקי וידאו במחשב פרח ברקע סגרי הקורונה והשאלה כמה הוא יצמח כאשר העולם יחזור לנורמליות. אבל לפחות בכל הנוגע לאנשים ש'מכורים למשחקים' - גיימרים - אפשר להניח שהחברה יכולה להיות רגועה בכל הנוגע לירידה בשימוש.

תחום משמעותי נוסף הוא תחום חוות השרתים, הדאטה סנטרס. החברה עקפה את הציפיות כאשר רשמה הכנסות של 2.94 מיליארד דולר, בעוד השוק ציפה ל-2.69 מיליארד דולר, מדובר בפלח שצומח במהירות, או ב-55% לייתר דיוק, ביחס לרבעון המקביל. חברות צריכות מקום לאחסון הולך וגדל של נתונים, ובדומה לאמזון (חטיבת ה-AWS שלה), אנבידיה גם פועלת בתחום ומאפשרת לשמור אצלה בענן את הנתונים. 

אז נכון שעיקר ההכנסות של אנבידיה עדיין מגיעות מתחום המשחקים אבל היא בהחלט הולכת והופכת את זרוע מרכזי הנתונים ליותר ויותר חשוב. היכולת שלה להוביל בתחום מערכות הבינה המלאכותית נובע לא מעט מכח העיבוד שלה והיא גם מתכוונת להפעיל CPU משלה כך שהיא לא תצטרך להשתמש במעבדים של המתחרות שלה.

התחזית לרבעון הבא - מעל צפי האנליסטים החברה צופה ברבעון הבא הכנסות של 7.4 מיליארד דולר, וזאת לעומת צפי קונצנזוס האנליסטים ל-6.86 מיליארד דולר. 

מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג (Jensen Huang) אמר "הביקוש למוצרי הבינה המלאכותית שלנו גדל, מונע ע"י הסייקל הגדול וכן הרחבת השימוש בכלים שלנו אצל יותר מ-25 אלף חברות. המצאנו מחדש את הגרפיקה הממוחשבת עם מעקב ובינה מלאכותית, ומדובר בשדרוג חשוב עבור השוק הגדל של גיימרים ויוצרים, כמו גם מעצבים ואנשי מקצוע".

מניית החברה זינקה ב-125% בשנה האחרונה, והיא נסחרת כעת לפי שווי שוק של 729 מיליארד דולר.

עם זאת, לא הכל וורוד. החברה מתמודדת כעת עם קשיים בהשלמת הרכישה של מפתחת השבבים מאנגליה ARM. גורמים בכירים בממשלת בריטניה יצאו כנגד העסקה, ורגולטור התחרות פתח בחקירה מעמיקה על העסקה, במסגרתה ייבחנו החששות לגבי הגבלים עסקיים ובעיות ביטחון לאומי הקשורות לעסקה.

קיראו עוד ב"גלובל"

אנליסט בלומברג, אנאנד סריניוואסן, אמר כי "אם הרגולטורים אכן יחסמו את העסק, הדבר יעכב את היכולת של אנבידיה לשלוט בשוק המעבדים, אך אנו מאמינים שלמשקיעים כבר היו ציפיות נמוכות מהאפשרות של השלמת העסקה". הדדליין להשלמת מיזוג זה הוא אפריל 2022. הצד השני של האישורים הרגולטוריים הדרושים הוא זה של רשות התחרות הסינית. הבדיקה בעניין החלה, אך כלל לא בטוח כי הדבר יסתיים עד אפריל.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    קורא נאמן 18/11/2021 12:41
    הגב לתגובה זו
    ראוי להבהיר בכתבה שגם אם רכישת ARM לא תתבצע, הדבר לא ישפיע על ביצועי אנבידיה, וכי קיומה של החברה אינו תלוי כלל בחברת ARM
  • 3.
    נ.ש. 18/11/2021 11:01
    הגב לתגובה זו
    ברווחיות שלה היא שנייה למייקרוסופט לא רואה הרבה חברות באזור שלה. רווח של 41% מהמכירות זה הרבה מאד. במכפיל לרווח הנוכחי זה 64 די הרבה יותר מכפול ממייקרוסופט. מנגד היא עדיין לא דגדגה את יכולת הצמיחה שלה. ביחס לטסלה המחיר שלה הרבה יותר מוצדק ביחס לאחרות הרבה פחות
  • 2.
    קלקלן 18/11/2021 07:32
    הגב לתגובה זו
    עם כל האהבה לקידמה הטכנולוגית של נבידיה. המחיר מגוחך , חברה שמוכרת פחות מ28 מיליארד בשנה ומרוויחה פחות מ28 מיליארד נסחרת במעל 500 מיליארד דולר ... מעניין אם לג'נסן יש הינה מלאכותית שמראה איך בועה מתפוצצת ...
  • 1234 18/11/2021 10:11
    הגב לתגובה זו
    המחיר בעיקר משקף תחזיות לעתיד וגידול שנתי משנה לשנה, ולא רק הכנסה נוכחית. אותו דבר עם טסלה. בניגוד למשל לאינטל שלא צומחת ועומדת במקום מבחינת הכנסות, ובהתאם לכך המניה לא עולה.
  • 1.
    שי 17/11/2021 23:44
    הגב לתגובה זו
    וגם השקעה טובה.