סוף עידן הקונגלומרטים - האם פיצולים מציפים ערך?
ביולי 2017 הגיעה חברת זילו ZILLOW GROUP +1.91% ZILLOW GROUP 80.78 +1.91% סגירה:0 פתיחה:79.31 גבוה:81.74 נמוך:79.2 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לבורסה באמצעות SPAC ובמחיר מניה של 15 דולר, בפברואר השנה הגיעה המניה ל-208.1 והיום היא על 62.5 כאשר אנליסטים מעריכים ששוויה ההוגן (fair value) הוא מינוס 12.84.
לא רבותיי, זה לא בגלל ה-SPAC!! זילו עלתה ב-1287% ב-3.5 שנים כיוון שהצליחה לשכנע את רוכשי ומוכרי הנדל"ן בארה"ב שפיתחה הפלטפורמה האולטימטיבית, שמונעת באמצעות אלגוריתמים, לקביעת ערכי נכסי נדל"ן, ה- Zestimate שמה.
כאשר שכנוע כזה תופס, בארה"ב, בשוק נדל"ן לוהט, שפע נזילות וריביות אפסיות וברשתות נוצר חלום ענק כי ידוע שמה שתופס באמריקה תופס בעולם כולו. ההכנסות מפרסום עולות השמיימה וזה הרי המודל של פייסבוק אפשר לומר, לא?.
"הי", צווחו ב-REDDIT, "המלך ערום".
המניה נפלה ב-70% (בינתיים) כי, בשורה התחתונה, האלגוריתמים לא עושים עבודתם נאמנה אז החלום נגוז והרדניקים צודקים. המנכ"ל טוען ש"הטירוף בנדל"ן שיצרה מגפת הקורונה בלבל האלגוריתמים".
וואו!! אם הוא צודק אז מה זה אומר לגבי הבלוקצ'יין והקריפטו? כשאנחנו כותבים בטור הזה ש"החלום נפלא והרעיון גדול אבל המניה יקרה בטירוף" לזה הכוונה. זה לא אומר שמניות כמו Z או TALK הולכות פייפן כי החלום והרעיון שמייצגות חברות כאלו לא השתנה.
סוף עידן הקונגלומרט?
בשבוע שעבר הודיעו ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול:JNJ) וג'נרל אלקטריק (סימול:GE) על פיצול החברות כאשר JNJ תפוצל לשתי חברות ציבוריות, לחברת ציוד רפואי ולחברת מוצרי בריאות לצרכן ובעל מניית GE יחזיק, לאחר הפיצול, בשלוש מניות - בחברת מדעי החיים (ציוד לבתי חולים ודיאגנוסטיקה), חברת כוח תעשייתי (טורבינות, תחנות כוח וחוות אנרגיית רוח) וחברה שתרכז את פעילות וחברת שירותי תעופה וחלל. בשני המקרים הפיצול יושלם עד 2024. פיצולים מסוג זה, של חברות שהגדירו עצמן כקונגלומרט (קבוצת חברות בבעלות אחת, העוסקת בפעילויות שונות של כל תחומי הייצור, או במספר תחומים שאינם קשורים אחד בשני), התרבו מאז תחילת המאה ובעיקר מאז התחילה ההתמזגות בין מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המאה ה-20, בעשור האחרון.
הפיצול הוא מגמה הפוכה לתהליך הקונסולידציה (conglomeration) שהיה פופולרי במאה ה-20 וזו הסיבה למונח החדש, "De-conglomeration" שאמצה וול סטריט לאחרונה. הקונגלומרט, כמבנה עסקי, התחיל למעשה כבר במאה ה-17 וכתוצאה מהצורך ליצר שרשרת אספקה מהודו והמזרח לאירופה. חברת Dutch East India, שהוקמה ביזמת ממשלת הולנד כ"מגה-חברת סחר" הייתה הקונגלומרט הראשון ששלטה וורטיקלית בסחר של מוצרי מזון וחומרי גלם בין אירופה להודו, אינדונזיה והמזרח. המהלך נעשה כצורך ניהולי וכלכלי גם בשל היעילות, הרווחיות וגם של התחרות מול הבריטים והצרפתים.
בשנות ה-60 של המאה ה-20 אומץ מבנה הקונגלומרט, באמצעות בנקאי השקעה בוול סטריט, גם בארה"ב. הבנקאים שכנעו מועצות מנהלים של חברות גדולות ובעלי מניות שהרווחיות הפוטנציאלית מהתהליך תהיה גדולה בהרבה. שנות ה- 50 וה-60 בוול סטריט (תקופות הנשיאות של אייזנהאואר עד הנשיא ג'ונסון), היו שנים של ריביות נמוכות, נזילות גבוהה, צמיחה כלכלית מהירה ושוק סוער עם מגמות עלייה (מזכיר משהו?). מהנדסי החלל של וול סטריט (כינוי שקבלו בנקאי ההשקעה ערב משבר 2008) הציעו לחברות גדולות בעלות מוניטין דרך נוחה להפוך לקונגלומרט גדול וזאת באמצעות רכישה במינוף של חברות קטנות ובינוניות ציבוריות במצב עסקי טוב ובתחומים שונים. הרוכש יציע לבעלי מניות הנרכש הצעת רכש בפרמיה נאה ומשאלו יסכימו להצעה יסגרו המחיר. התשלום לא ייעשה במזומן אלא במכשירים מהסוג של אגרות חוב, אגחי"ם להמרה או אופציות. לאחר השלמת העסקה ימוזגו המאזנים מה שישפיע לטובה על נתוני הרוכש ומניותיו תעלנה. "ואם נמשיך בכך (ברכישת חברות) לאורך זמן", הסביר הבנקאי למנכ"ל הקונגלומרט שבדרך, "תהפוך המניה שלך ל'ניפטית', מניה שצומחת לאורך זמן חביבת האנליסטים".
שנת 1968 הייתה שנת השיא למה שכונה לימים "conglomerate fad (זלילת הקונגלומרטים)", בוצעו 4500 רכישות כאלו בארה"ב ו-26 קונגלומרטים חדשים נולדו בארה"ב (מי שמעוניין ליהנות מספורי שנות ה-60 ישנו הספר הנהדר של John Brooks,The Go-Go Years). חברות כמו ITT, ליטון, טלדיין ועוד נוצרו כך, חברת ענק שרוכשת חברות מכול סוג ומכול מגזר ומכך עיקר הצמיחה. ההצדקה למבנה הזה התבססה על 3 עקרונות: הקטנת הסיכונים באמצעות פיזור, יצירה של מערכת מימונית פנימית שעוזרת לחברות שבקונגלומרט כשוול סטריט בשפל והצמיחה הפוטנציאלית בעקבות הרכישות כאמור.
בתחילת 1981, כמה חודשים לאחר כניסת הנשיא רייגן לבית הלבן מונה, ג'ק וולש ליו"ר ומנכ"ל GE. וולש, שנכנס ל-GE מיד לאחר סיום לימודיו באוניברסיטה, ב 1960 ושניהל את כול החטיבות בחברה, אמר עם כניסתו לתפקיד, "עולם העסקים עומד להשתנות משמעותית וזאת משתי סיבות. מתפתחת מהפכה טכנולוגית שתשפיע ותשנה את כללי המשחק העסקי והכלכלי ובבית הלבן יושב בן אדם שמבין זאת, קפיטליסט אמיתי, שיעשה הכול לעזור לעולם העסקים ולמדינה ליהנות מהשינויים. ל GE", אמר וולש, "ושאר החברות האמריקאיות זה אומר תקופה ארוכה של גאות עסקית שכמוה לא הייתה מעולם שכדי שנפיק ממנה את המקסימום צריך לבצע שינויי התאמה". זה בדיוק מה שקרה ועדיין קורה מאז 1981 ווולש, באמצעות מה שעשה ב-GE, יצר למעשה את הקונגלמראט החדש שהתאים עד לשלב ההתמזגות הטכנולוגית בעשור האחרון. וולש שינה את המודל של שנות ה-60, "צמיחה באמצעות רכישות של חברות שונות" ל"צמיחה באמצעות רכישות חברות שיובילו את תחומי הצמיחה העתידיים". לא עוד "הקונגלומרט הזולל" אלא "הקונגלומרט שצועד עם הזמן והשינויים".
הוא ביצע השינויים בהצלחה שקשה למצוא לה אח ורע בתחום ניהול חברות בעולם. מילא שערך החברה עלה מ-14 מיליארד דולרים ב-1981 ליותר מ-410 מיליארד ב 2000 אלא שוולש עצמו הוכתר כמנהל הגדול של המאה ה-20 ו-GE תחת פיקודו הוכתרה כ,"the World’s Most Respected Company". וולש ביסס את GE על התעשייה הפיננסית (שעד 1981 הייתה זניחה לחלוטין בעסקי GE), ייצור כוח תעשייתי, המנועים, התעופה והחלל, הבריאות והמדיה, תחומים שאכן צמחו במהירות עד היום (וחלקם נעצרו זמנית בשל הקורונה). "הבעיה" במודל החדש שעיצב וולש הייתה שההצלחה תלויה בתרבות החברה ובעיקר ביכולת ההנהלה לחזות נכון את ההתפתחויות העתידיות שהמהפכה תייצר ולבצע בהתאם. הסתבר שלמחליפו של וולש, האיש שהוא עצמו בחר, בגלל הרקע הטכנולוגי שלו, ג'ף אימלט, לא היו יכולות הביצוע למהלכים (הנכונים אגב) שיזם. הוא אימץ אמנם את מפת הדרכים שטווה וולש לגבי 8 הקריטריונים למנהל הטוב בספרו "Winning" אבל נכשל בביצוע.
מי שכן למד את וולש ועקרונותיו ויישם אותם בהצלחה היה מחליפו של אימלט, לארי קאלפ, היו"ר הנוכחי של GE. קאלפ הוכיח זאת כאשר הבריא בין 2009 ל- 2019, את דנהאר (סימול:DHR כיום הקונגלומרט הגדול בעולם). נראה שגם בבצוע מהלך ההבראה של GE הוא בכיוון הנכון.
במהלך העשור השני של המאה, מאז תחילת ההתמזגות הטכנולוגית עם כלכלת המיינסטרים, בין 2008 ל-2010, הבינו מנהלים של תאגידים גדולים, בנקאי השקעות ויועצי ניהול מובילים שמבנה התאגיד שפיתח וולש מתחיל "לחרוק" בעקבות השינויים הטכנולוגיים וזה בלט במיוחד בחברות טכנולוגיה ענקיות שנוצרו במהירות ובחברות רפואיות שהשימוש שלהן בטכנולוגיה גדל במהירות. מחקרים הראו בברור שההערכה שניתנת בוול סטריט לקונגלומרט נמוכה משמעותית מההערכה שוול סטריט הייתה נותנת לסך המרכיבים שלו אם אלו היו ציבוריים. מגפת הקורונה היוותה מגבר (Booster) לאבחנה זו. הגישה שמתפתחת היום מתמקדת בשני כיוונים. האחד הוא פיצול הקונגלומרט למספר חברות ציבוריות כאשר החברה המתפצלת מחזיקה דבוקות מניות בכול אחת מהמתפצלות כפי שתעשה GE והשנייה כאשר החברה שמבצעת את התהליך אינה מתפצלת אלא משנה את חטיבות ההתמקדות כפי שעשה התאגיד הגרמני סימנס (סימול:SIEGY) שבמהלך המאה ה-20, במיוחד בתקופתו של וולש, ניסה, ללא הצלחה מרשימה, לחקות את ההצלחה של GE.
GE הייתה אמת המידה, ה-benchmark, עבור סימנס. סימנס נכנסה למאה ה-21 במבנה דומה לזה של GE (נשענות בעיקר על חטיבות הכוח, הכספים, המנועים, מוצרי חשמל ואבחנה רפואית) ואימצה למעשה את תוכניתו של אימלט ולהבדיל הצליחה. סימנס של היום מתמקדת באוטומטיזציה ודיגיטליזציה תעשייתית על כול הכרוך בכך, כולל ענן, IOT, AI וכו וכן בייצור כוח (מנועים), תשתיות חכמות בתעשיות האנרגיה, הבניה והתחבורה (בעיקר רכבות), ציוד רפואי ודיאגנוסטי מתקדם ובמימון, כמעט Copy paste של תכנית אימלט ל-GE מ-2001.
אימלט טעה כאשר, ערב משבר 2008, מכר 95% מהחטיבה הפיננסית הענקית GE Capital, מקור ההכנסה המוביל של GE ובגלל שהתעקש להמשיך בתוכנית במהלך 2008-10 נקלע לחובות עתק וכמעט (אלמלא התמיכה של באפט) נקלע לפשיטת רגל.
סימנס לעומת זאת, ביצעה את המעבר בשלבים כך שסימנס 2021, שבתחילת המאה הוערכה ברבע מהערכת GE מוערכת היום ב-15% יותר מ-GE. כלומר, סימנס מדגימה את האפשרות השנייה. GE, בשלב הנוכחי, אינה יכולה לבצע את התהליך של סימנס בגלל מצבת החובות אבל התוצאה למשקיעים תהיה דומה.
בשבוע שעבר, לאחר הודעת GE הודיעה גם חברת הבריאות הגדולה בעולם, ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול:JNJ) שברצונה כאמור להתפצל, כאשר גם פייזר (סימול:PFE) ומרק (סימול:MRK) החליטו להפריד בין חטיבות מוצרי הבריאות שלהן לחטיבות ייצור התרופות שלהן אבל התהליך עדיין בתחילתו.
הזכרנו את ענקיות הטכנולוגיה. חברות כמו ה-FAANG אמצו את השיטה של סימנס. נבידיה (סימול:NVDA) כדוגמה היא חברה שממוקדת במחשוב חזותי (visual computing), בגרפיקה ובמחשוב שקשור ברשת. נבידיה רכשה 15 חברות והשקיעה בעוד 40. אם תבדקו תגלו שכול ההשקעות והרכישות קשורות בקידום האסטרטגיה שלה נטו. כך גם כול הענקיות האחרות מפייסבוק ועד לטאיוואן סמיקונדקטורס, אין הגיון בפיצולים.
לבסוף, מי שמעוניין לקרוא ניתוח ברמה על החלטת הפיצול של GE ושל JNJ אז הפרופסור Emilie Feldman מוורטון כתבה השבוע מאמר תחת הכותרת, "האם פיצול GE ו-JNJ מסמל את סוף הקונגלומרט?",ומאוד משבחת את המהלך.
היכן קימות בעיות לבעלי המניות? יש 2 בעיות: הראשונה קשורה בתהליך הבצוע שהוא ארוך, מסובך ואינו קל ושסיכויי הכשלון קיימים. השני קשור בתחרות. האם יצליחו חברות הציוד הרפואי ומוצרי הצריכה שיתפצלו מ-JNJ להתחרות (באותה מידה שהן עושות זאת היום תחת המטריה של JNJ הענקית) בחברות כמו MDT ו-CVS? האם יצליחו מתפצלות GE, בתחומי החלל, הבריאות והכוח להתחרות בחברות שקיימות כמו Raytheon (סימול:RTX) ו-Pratt & Whitney שבבעלותה, כמו אבוט (סימול:(ABT או כמו Rolls-Royce שבבעלות BMW (סימול: BMW.DE) ולשאלות אלו יש תשובות רק בדיעבד. JNJ ו-GE אגב כבר הודיעו שהן תהיינה בעלי המניות המובילים בחברות (הודעה שבעלי המניות הנוכחיים רצו לשמוע).
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. העושה במידע הנ"ל שימוש, עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו. הכותב מחזיק ו/או עלול להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
25.מניית חברת התרופות אורמד פארמ (US) -28.49%, הדואליתאחד העם 23/11/2021 15:43הגב לתגובה זו0 0שלמה מכובדי, עוקב אחרי כתבותיך המלמודות בתחומים רבים ומרתקים. אודה להתייחחסותך למניית חברת התרופות אורמד פארמ (US) -28.49%, הדואלית שצונחת בעקבות כתבה על החברה הכוללת האשמות חריפות שגובלות בפלילים כנגד הנהלת החברה.סגור
-
ORMPשלמה גרינברג 24/11/2021 06:05הגב לתגובה זו1 0איזה בלוגר יצא בהאשמות ומן הסתם זה הבהיל משקיעים כנראה בגלל שבעבר (בתחילת השנה כך אני זוכר) פורסם על חקירה נגד החברה. החברה טוענת שלהד"ם. מלבד הבלוגר לא מצאתי שום סימן לפליליים וחקירות. מדובר בחברה שעיסוקה בסוכרת ומפתחת גלולת אינסולין. הצלחת הניסויים תהיה ספור גדול ועד אז זה חלום רפואיסגור
-
24.מה אומר כבודו על OPENגיל1 21/11/2021 13:57הגב לתגובה זו0 0יקרה ?סגור
-
23.מניית רדהיל ירדה רק 68% השנה. מעניין (ל"ת)שוגון 20/11/2021 12:05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ומדוע זה מעניין? (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2021 10:15הגב לתגובה זו5 0סגור
- טען עוד
-
22.סטיבן ג'ון קפלן אומר שמפולת בפתחסטיב 20/11/2021 11:59הגב לתגובה זו1 1שווי המניות בארהב עומד להחתך ב2/3והוא מעיד כי בעלי עניין גדולים מוכרים בטירוף אחזקות שהיו בהם 10 שנים ויותר. מה דעתך שלמה ? עוד "גורו בשקל" ?סגור
-
כשכולם מדברים על "התיקון שבדרך" - תדע כל אם עבריה שהוארז 21/11/2021 14:30הגב לתגובה זו5 1לא בדרך.סגור
-
"גורו בשקל", בהחלט לא!!שלמה גרינברג 21/11/2021 10:26הגב לתגובה זו6 1קפלן contrarian חשוב וככזה טענתו בהחלט מובנת ואפשרי שתתקיים, בטח תיקון גדול. אבל עם זאת איני מסכים עם הסיבות בגללן הוא חושב כפי שהוא חושב וזו אינה הפעם הראשונה. כבר מאז תקופת הבועה היה קיצוני בדעותיו וראה היכן אנחנו היום. לגבי בעלי עניין הם תמיד מוכרים בשיאיםסגור
-
תודה שלמה. אין כמוך. (ל"ת)סטיב 21/11/2021 12:42הגב לתגובה זו3 0סגור
-
לסטיב. אין כמוהו? היתחרפנת? היה יכול להיות איש טוב --. 22/11/2021 23:12הגב לתגובה זו1 1אם לא היה צלופח.סגור
-
21.מה מתחדש בנובוקיוראלי שחם 19/11/2021 22:56הגב לתגובה זו0 0יודע שאתה עוקב אחריה . ירדה לנמוך 52 שבועות סביב 100$ יש חדש בדוחות ?תודההרבהסגור
-
נכון, עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 20/11/2021 14:26הגב לתגובה זו5 0סגור
-
שלמה ממתינים בשקיקה. כתבת אינטרדיסציפלינרי וחשבת שיצאתעמיתוש הכתוש 23/11/2021 11:28הגב לתגובה זו0 0חכם גדול האא???אל תקשקש על דברים שאתה לא מבין. האא????????????????????סגור
-
20.powerband solutions בקנדהזמרי 19/11/2021 21:40הגב לתגובה זו0 0שלמה מכיר ? חברה קטנטונת בתחום רכב יד שניה. קראתי כתבות שנראה שהפוטנציאל של החברה הוא ענק.תודה שלמהסגור
-
לא מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 20/11/2021 15:54הגב לתגובה זו7 0סגור
-
כתבת עליה בעברנחום 21/11/2021 12:59הגב לתגובה זו0 0בכתבה שכותרתה : המעבר לרכב אוטונומי מעלה הילוך, כיצד להיערך?סגור
-
אכן, אבל לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2021 16:13הגב לתגובה זו5 0סגור
-
תודה.ואגב, מאז שכתבת היא עלתה פי ארבע בערך (ל"ת)נחום 21/11/2021 17:30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
19.קומפיוגן מה יהיה ? צוללת צהובהה (ל"ת)טוביה 19/11/2021 17:35הגב לתגובה זו0 0סגור
-
זו הסיבה שאני אישית לא אוהב להשקיע בחברות רפואיות.רז 21/11/2021 14:35הגב לתגובה זו5 0הכל קם ונופל על ניסוי שכשל\הצליח. כמו הנוכחי בקומפיוג'ן. גידול סרטני שלא התכווץ כמצופה.סגור
-
18.marketwise פלטפורמתרביד 19/11/2021 17:34הגב לתגובה זו0 0שלמה שלום. מניח שאתה מכיר את האתר שצבר לא מעט משתמשים משלמים pay subscribersוגם מגדיל אותם די בקביעותהמניה שהונפקה לא מזמן mktw לא משקפת זאת. אשמח אם אתה מכיר שתספר מעט והאם לדעתך חברה מעניינתתודה רבהסגור
-
מכיר, לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 20/11/2021 15:46הגב לתגובה זו6 0סגור
-
17.חוזר על הבקשה משבוע שעבר פלנטירארנון 19/11/2021 17:28הגב לתגובה זו1 0שלמה תודה על המאמר. דעתך על פלנטיר. בכל זאת נראית כחברה משבשת ומעניינת לטווח ארוך ?תודהסגור
-
אכן מעניינתשלמה גרינברג 21/11/2021 10:32הגב לתגובה זו6 0כול חברה שעוסקת בניצוח דאטא מעניינת ובמיוחד כשמעורבים בה אנשים כמו Peter Thiel או סטפן כהן. התחרות גדולה והמתחרות רציניות ומשבשות לא פחותסגור
-
16.רובין הוד אחרי הקורונהגרניט 19/11/2021 17:20הגב לתגובה זו0 0החברה עדיין gamechanger ? עמלות מסחר 0 וכולם יכולים להצטרף המחיר של המניה כבר משמעותית מתחת למחיר ההנפקה. משהו בסיסי השתנה לדעתך ברובין הוד ?תודהסגור
-
בהחלט gamechanger (ל"ת)שלמה גרינברג 20/11/2021 15:49הגב לתגובה זו6 0סגור
-
15.dmyq תמונות לוייןרמי 19/11/2021 17:18הגב לתגובה זו0 0החברה קשורה לגוגל פלאנט לאבס.הונפקה בספאק ונראית מעניינת ואיכותית. האם במקרה מכיר ?תודהסגור
-
מודע אבל לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2021 10:33הגב לתגובה זו4 0סגור
-
14.דיגיטל טורביין apps מה דעתך שלמהשימרית 19/11/2021 15:40הגב לתגובה זו0 0ראשית, תודה על הכתבה.שנית - אשמח אם אתה מכיר אתהחברה לכמה מילים עליה, בלי להתייחס למחיר המניה תודה רבהסגור
-
מכירשלמה גרינברג 21/11/2021 10:40הגב לתגובה זו6 0בהחלט מעניינת אבל משחקת בתחום מלא מתחרים רציניים ומוערכת, לדעתי, בנדיבות גדולה מידי ע"י אנליסטיםסגור
-
תודה רבה שלמה (ל"ת)שימרית 21/11/2021 12:43הגב לתגובה זו0 0סגור
-
13.יין ערום. Naked wineבני בר 19/11/2021 15:13הגב לתגובה זו0 0חברה הנסחרת בלונדון.. עלתה לי בראדר. שלמה היקר תודה על המאמראם מכיר טת Wine ? כתוב לנו כמה מילים עליה. טאנקססגור
-
Naked Winesשלמה גרינברג 21/11/2021 10:45הגב לתגובה זו6 0מודה שאת תחום העיסוק מכיר הרבה יותר טוב מאשר את החברה הבריטית. שתי הבעיות (שקשורות זו בזו) הן התחרות העזה בתחום שמקשה על החברה, בגלל הוצאות השיווק בעיקר) לעבור לרווח. הכול תלוי בהנהלה שאיני מכירסגור
-
מצויין תודה שלמה. (ל"ת)בני 21/11/2021 12:44הגב לתגובה זו3 0סגור
-
12.צק פוינט מה שלומה ? לינק מעניין מצורףיעקבי 19/11/2021 15:00הגב לתגובה זו0 0תעלומת צ'ק פוינט: היא מבטיחה יציבות, צמיחה ורווחיות, אז למה שוק ההון כבר לא מאוהב בה?https://iglob.es/?1391428סגור
-
צודק והסברתי הסיבות לכך פעמים רבות (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2021 10:47הגב לתגובה זו6 0סגור
-
11.אמג'ן מהחלוצות של הביוטק לא מצליחהמשה 19/11/2021 14:45הגב לתגובה זו1 0החברה על פניו מצליחה לא מעט במיין סטריט, אבל המניה שלה לא מצליחה להתקדם במחיר בשנים האחרונות.יש לך תובנות מדןע ? תודה שלמהסגור
-
אמג'ן היא אחזקה לטווח ארוךשלמה גרינברג 20/11/2021 16:01הגב לתגובה זו6 0גם פייזר, נוברטיס או מרק עברו תקופות כאלו.סגור
-
תודה שלמה ממתין שתרד עוד קצת (ל"ת)משה 21/11/2021 12:45הגב לתגובה זו2 0סגור
-
10.mamamanchin רשת מסעדותגל אזולאי 19/11/2021 14:43הגב לתגובה זו0 0טיקר mmmb שלמה האם שמעת פעם על הרשת מזון הזו ? קטנה אבל איכותית וצומחת. שווה לעקובסגור
-
מאמה מנצינישלמה גרינברג 20/11/2021 16:04הגב לתגובה זו6 0מכיר היטב דשת לאספקת מזון אחת מיני רבותסגור
-
9.שיקול הדעת של המנהלים הבכירים הוא עגום. לאורך השנים מי שהשקיע במניה הזו חטף. (ל"ת)מכיר היטב את GE 19/11/2021 13:18הגב לתגובה זו0 0סגור
-
המנהל הנוכחי הוא השני מאז 2001שלמה גרינברג 20/11/2021 16:05הגב לתגובה זו6 0ואם תקרא הכתבה תבין שהוא הגורם למצב הנוכחיסגור
-
8.כתבה ממש טובה שלמה (ל"ת)אבי3 19/11/2021 12:36הגב לתגובה זו8 0סגור
-
7.עדיין איןיונה 19/11/2021 11:02הגב לתגובה זו0 0בבית ספרו של אדוני "משבר שבבים"?סגור
-
הגדר משברשלמה גרינברג 20/11/2021 16:12הגב לתגובה זו6 0אין ולא היה משבר. נוצר חוסר זמני באספקת מוליכים למחצה למיניהם בשל ביקושים גואים שנבעו משתי סיבות. הראשונה "התנפלות "צרכנית שלאחר הסגרים על מוצרים מונעי שבבים בתחום הרכב, הקמעונאות והחלל והשניה כתוצאה מהתקדמות מהירה מהצפוי בטכנולוגיה. ההוכחה לכך שאין משבר היא בסלי המוליכים למחצה וחברות השבביםסגור
-
שבבים ומוליכים וטכנולוגיה..לפח וחסל. (ל"ת)מאבאריק 22/11/2021 23:17הגב לתגובה זו1 0סגור
-
6.פיצולטוביה 19/11/2021 10:48הגב לתגובה זו0 0יוצר לרוב ערך בחברה הנוצרת ממנוסגור
-
5.ביזפורטלטוביה 19/11/2021 10:44הגב לתגובה זו7 0העתיד היחיד הקבוע כאן זה REFRESH תמידי ללא סיבה כי הרי אין בנמצא אתר אחר הנוהג כך,ואולי יש ולא נתקלתי בו??אשמח לדעתסגור
-
גם אני (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2021 10:48הגב לתגובה זו6 0סגור
-
יש ויש,אתר וואלה האיום,הרבה יותר גרוע מפה בהרבה. (ל"ת)שי.ע 20/11/2021 18:43הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.למה תמיד להגזים??טוביה 19/11/2021 10:37הגב לתגובה זו1 0קודם לא ייקרו פיצולים" כפי שהגבת על טוקבק,והיום "סוף" בהתעלמות "סופית" מFB,AMZN WMT HD לדוגמא בלבדסגור
-
3.תודה שלמה. אתה עוקב אחרי Wu ?יעל 19/11/2021 10:23הגב לתגובה זו2 0ווסטרן יוניון חברת ענק וותיקה.בטוח שאתה מכיר.לדעתי הירידות האחרונות במניה מוגזמות ואני קונה מעט לטובת דיבידנד וחזרה של המניה למחיר מעט גבוה יותר.אשמח אם תספר מעט על החברה ועל הירידות האחרונות ..תודה מיעלסגור
-
עוקב שניםשלמה גרינברג 20/11/2021 16:22הגב לתגובה זו6 0הבעיה העקרית של החברה זו התחרות שהולכת ומתגברת מחד והסטגנציה בצמיחה מאידך. האנליסטים לא עוזרים ומתוך החמש שעדכנו המחקר על החברה החודש 3 ב HOLD ושנים ב SELL. לי נראה שהמנכ"ל Hikmet Ersek התורכי שמוביל מזה עשור צריך להתחלף כי הפוטנציאל קייםסגור
-
תודה על התגובה המפורטתיעל 21/11/2021 12:46הגב לתגובה זו0 0תוד רבהסגור
-
2.טוקספייס לאספנים. עכשיו המחיר דיפ ואליו (ל"ת)אורון 19/11/2021 10:17הגב לתגובה זו1 1סגור
-
1.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד. (ל"ת)עמית 19/11/2021 10:17הגב לתגובה זו9 0סגור