קרדיט סוויס: הדולר עשוי להיות בשנה הבאה בטווח של 3-3.05 שקלים
הבנק השוויצרי {CREDIT SUISSE GROUP} (סימול: CS) צופה שקצב צמיחת התמ"ג במונחים ריאליים צפוי להישאר מעל או סביב הממוצע של שיעור הצמיחה בשנים שלפני מגפת הקורונה, אם כי הצמיחה בשנת 2022 צפויה להיות מתונה יותר ביחס לשנת 2021.
הציפייה היא להתרחבות של התוצר הריאלי בגובה של 4.1%-5.5%, לעומת שיעור צמיחה של 7.0%-7.1% אשר נרשם בשנת 2021. הביצועים הטובים של המשק בשנת 2021 נבעו, בין היתר, כתוצאה מהצלחת ממשלת ישראל במבצעי החיסונים נגד נגיף הקורונה, וכן כתוצאה מנתונים מרשימים של ייצוא של סחורות ושירותים מישראל. צמיחת הכלכלה בשנת 2022 צפויה להיות מונעת על ידי גידול משמעותי בצריכה הפרטית ובהשקעות בנכסים קבועים. זאת, בתנאי, שהסיכון השלילי לתחזית בשנת 2022 לא ייגבר בשל השלכות המשך השיבושים בשרשרת האספקה העולמית או מהידרדרות נוספת של מגפת הקורונה.
בהתייחסותם למדיניות המוניטרית של בנק ישראל, קובעים הכלכלנים של בנק קרדיט סוויס כי הגישה לשמירה על ריבית נמוכה במטרה להמריץ את הכלכלה צפויה להתמתן, אך העלאות ריבית אינן נמצאות בפתח. לדבריהם, בנק ישראל צפוי להישאר ניטרלי בחודשים הקרובים, כששיעור האינפלציה עשוי לעלות ולגיע לרף העליון של טווח היעד שהציב הבנק המרכזי של 1.0%-3.0%. ובכל זאת, הלחץ המבני על השקל מרמז על כך שהבנק צפוי לשמור על ריבית בגובה 0.1% לפחות לאורך המחצית הראשונה של השנה, ועלול לשקול העלאת ריבית רק אם האינפלציה תפתיע לרעה. בנק ישראל צופה כי האינפלציה תתמתן מ-2.5% ברבעון האחרון לשנת 2021 ל-1.6% ברבעון האחרון לשנת 2022.
בתחום שער החליפין נראה כי השקל ישאר נתון ללחצי ייסוף מבניים מתמשכים גם בשנת 2022, כתוצאה מעודף נכבד בחשבון השוטף וכן מכירה מתמדת של דולרים על ידי משקיעים מוסדיים מקומים תוך שהם מגדרים את השקעותיהם הזרות. למרות שכלכלני הבנק צופים כי העודף בחשבון השוטף יצטמצם ברבעונים הקרובים (משיא שנתי של 5.7% ברבעון השני של שנת 2021 על בסיס מתגלגל), מצב מאזן התשלומים צפוי להמשיך לתמוך בשקל בעתיד הקרוב. ככל שמגמות אלו יימשכו, צפוי בנק ישראל להמשיך ולאפשר ירידות הדרגתיות ומתונות נוספות בשער הדולר והיורו בשנה הבאה, כל עוד האינפלציה תישאר גבוהה יחסית. שער החליפין של הדולר לעומת השקל עשוי לרדת עד ל-3 שקלים עד 3.05 שקל בחציון הראשון של השנה הבאה.
לקריאה נוספת:
>>> האם זה הזמן לקנות את מניית קרדיט סוויס החבוטה?
במובנים גלובליים חוזה הבנק כי השנה הקרובה צפויה להמשיך במגמת ההתאוששות הכלכלית. על פי תחזית ההשקעות של קרדיט סוויס לשנת 2022, הכלכלה העולמית צפויה לצמוח ב-4.3%. למרות שמספר בנקים מרכזיים החלו לסגת מהמדיניות שנקטו בזמן המגיפה, הריבית צפויה להישאר קרובה לאפס ברוב הכלכלות המפותחות. לאור זאת, תשואות המניות יישארו אטרקטיביות, אם כי הן צפויות להיות מתונות יותר מאשר בשנה שעברה.
בנוסף למעבר המכונה כשגרה שאחר המגפה, אנו מאמינים ששנת 2022 תסמן תחילה של מעבר משמעותי לעולם בו נושא הקיימות משחק תפקיד הולך וגובר עבור צרכנים, עסקים, ממשלות ורגולטורים. בהקשר זה, אנו מצפים כי מגמות סביבתיות, חברתיות וממשלתיות יהיו קריטיות והמשקיעים ימשיכו לכלול שיקולי קיימות בהקצאת הון.
מייקל סטרובק, מנהל ההשקעות הראשי בבנק, אמר: "בהתחשב בתשואות צפויות זעומות בלבד בתחום ההכנסה הקבועה, על המשקיעים לחפש אסטרטגיות העוקבות אחר דפוסי השקעה שאינם מסורתיים כדי לגוון את מערך הזדמנויות ההשקעה שלהם. לאור משבר האקלים המתגבר, המדיניות חייבת להיות ממוקדת יותר באקלים, זוהי התפתחות שהמשקיעים חייבים לקחת בחשבון בהחלטות ההשקעה שלהם.”
תחזית קרדיט סוויס לכלכלות ולמטבעות עיקריים:
ארצות הברית
הבנק מצפה כי שיעור הצמיחה הריאלי של התוצר העולמי הגולמי בארצות הברית בשנת 2022 יעמוד על כ-3.8%, לאור ירידה בהתאוששות השירותים ובעיות בשרשראות האספקה שמעכבים את השלבים האחרונים של ההתאוששות הכללית מהמגפה. האינפלציה צפויה להאט ל3.9% לאחר זינוק קיצוני בשנת 2021. הדולר צפוי ליהנות מיתרון שערים על פני מטבעות של מדינות מפותחות אחרות כאשר הבנק הפדרלי ייסוג מהמדיניות המוניטרית שנקט עד כה במהלך המגפה.
גוש היורו
גוש היורו צפוי לצמוח ב-4.2% בשנת 2022 כאשר הכלכלה תתגבר בסופו של דבר על בעיות מתמשכות בשרשרת האספקה שהובילו לעלייה חדה באינפלציה. הבנק האירופאי המרכזי (ECB) צפוי להתחיל לצמצם את תוכניות רכישת הנכסים שלו בשנת 2022. היורו לעומת זאת יתחיל את שנת 2022 בצורה רכה למדיי אל מול הדולר, אך יתייצב ויתאושש בהמשך השנה, בהתאם למדיניות הבנק האירופאי המרכזי.
שוויץ
כלכלת שוויץ צפויה לרשום צמיחה משמעותית בחודשים הקרובים בעוד שירידה בשיעורי האבטלה תתמוך בהוצאות הצרכנים. הצמיחה של התוצר השוויצרי העולמי תגיע ל2.5% בשנת 2022. הבנק השוויצרי המרכזי צפוי להמשיך ולהתערב בשוק המט"ח במידת הצורך והפרנק השוויצרי לא צפוי לעלות בצורה משמעותית אל מול היורו.
סין
לאחר התאוששות חזקה, סין חוותה האטה מחודשת עקב בעיות במגזר הנדל"ן שלה וכן שינויים רגולטוריים ורפורמות מדיניות שאנו מצפים שימשיכו גם בשנת 2022 ועלולים להשפיע לרעה על הצמיחה במדינה. הצמיחה הצפויה עומדת על כ 6.1% בשנת 2022 ואנו צופים כי המטבע הסיני ישמור על יציבות או ייחלש מעט במחצית הראשונה של השנה אל מול הדולר.
יפן
המשק היפני צפוי לצמוח ב-1.7% לאור תמריצים נוספים של הממשלה החדשה לתמיכה בהתאוששות הכלכלית. המטבע היפני ייחלש אל מול הדולר בשנת 2022.
תחזית לשיעורי הנכסים העיקריים
שווקי המניות יניבו תשואות חד ספרתיות ב-2022, מתונות יותר מאשר ב2021, תוך המשך מתן פרמיית סיכון אטרקטיבית על אג"ח. תחומי מניות שעד כה פיגרו מאחור בהתאוששות המגפה אמורים להופיע כנקודת אור וכך גם תעשיות שנהנות ממגמות צמיחה ארוכות טווח. התשואות באגרות החוב ככל הנראה יספקו תשואות שליליות בשנת 2022. באשראי, מרווחים נמוכים בדרגת השקעה ותשואה גבוהה יפצו בקושי על הסיכונים הכרוכים בתשואות גבוהות יותר. בקרדיט סוויס מעדיפים אג"ח אירופאי צמוד אינפלציה והלוואות בכירות.
סחורות
הביקוש בתחום הסחורות צפוי להיתמך בשנת 2022 לאור ציפיות להמשך צמיחת הייצור התעשייתי העולמי מעל לממוצע וצרכי חידוש מלאי. מחיר הפחמן ישאר נושא מרכזי, בעוד הזהב עשוי להיות פגיע עם תחילת נורמליזציה במדיניות המוניטרית.
השקעות אלטרנטיביות
תחום הנדל"ן ימשיך ליהנות מריבית עדיין נמוכה, כמו גם מהתאוששות כלכלית מתמשכת. הרקע הכלכלי יתמוך גם בשווקים הפרטיים, בעוד שקרנות גידור אמורות לספק תשואות צנועות יחסית הקרובות לממוצע ההיסטורי.
תחזיות הבנק השוויצרי מגיעות על רקע שנה לא קלה בשביל הבנק. קרדיט סוויס עבר בשנה האחרונה מספר שערוריות שהמחישו לרגולטורים שמשהו בבנק "לא עובד טוב". הקריסה של חברת ההשקעות ארכגוס שאליה היה חשוף הבנק במיליארדים רבים - הרבה ממה שהיה מותר לו, גרמה נזק של מיליארדי דולר, אבל גם גרמה לרגולטור ללחוץ לרה-ארגון ולאיחוד עם UBS.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה