בלאק פריידי קשה לאמזון: עובדים שובתים; פעילי אקלים מפגינים
החברה, אשר משרדיה שוכנים בסיאטל שבארה"ב, חוטפת ביקורת קשה מצד פעילי האקלים שטוענים כי הצריכה ההמונית פוגעת בסביבה, מנגד חבר של עובדי החברה ההתאגדו נגדה טוענים שהאחרונה לא משלמת מספיק - גם לא לעובדים, וגם לא לממשלות (מס).
נציג מטעם קבוצת "מרד ההכחדה", הפועלת באופן גלובלי על מנת להניע את ממשלות העולם לפעול בצורה אקטיבית כנגד פליטת גזי החממה וזיהום הסביבה מסר כי "בלאק פריידי מתמצת את האובססיה עם צריכה עודפת שאינה עומדת בקנה אחד עם עולם בר-קיימא" וזאת לאחר שחברים מטעמה חסמו סדר גודל של כ-13 מחסנים וסניפים של החברה ברחבי הממלכה המאוחדת. "אמזון וחברות כמוה השתלטו על הצורך שלנו בנוחות ועוררו צרכנות משתוללת במחיר העולם האקולוגי." - הוסיף.
מהדיווחים באיזורי המחאה עולה כי המפגינים חסמו את הכניסות, המשמעות היא שמשאיות האמורות לשלח חבילות של החברה לא יכולות להיכנס או לצאת. חסימות דומות דווחו גם בגרמניה ובהולנד. המפגינים נופפו שלטים ודגלים הקוראים "בלאק פריידי מנצל את האנשים ואת העולם" ו-"צמיחה אין סופית - עולם סופי". תנועת "מרד ההכחדה" יצאו כנגד החברה וטענו כי "פשעיה" כוללים פעילותה פולטת גזי חממה ברמה השוות ערך למדינה בגודל בינוני, וכי היא מעודדת את פעילות חברות הדלק הפוסילי.
"יש לנו רשת רחבה של סניפים ואתרים ברחבי בריטניה ואנחנו פועלים בשיא המרץ לצמצום פוטנציאל הפגיעה בלקוחות" מסר נציג של אמזון. "אנחנו לוקחים את המוטל עלינו באחריות רבה, וזה כולל צמצום של פליטת גזי החממה על ידינו לרמה של כ-0% עד שנת 2040, עשר שנים לפני מה שהוחלט בהסכמי פריז, שכר מצויין בסביבת עבודה מודרנית ובטוחה ותמיכה בעשרות אלפי עסקית המוכרים בחנויות שלנו. לצד זה, אנחנו מועדים לכך כי תמיד יש עוד מה שנוכל לעשות" - הוסיפו בחברה.
ארגוני סחר ברחבי אירופה יצאו גם בקריאה לעובדי המחסנים ונהגי המשאיות של אמזון למחאה כנגד החברה בטענות דומות לגבי תשלומי המס והשכר של החברה. בגרמניה, השוק הגדול ביותר של אמזון אחרי השוק האמריקאי, ארגון העובדים "ורדי" דיווח כי יותר מ-2,500 עובדים פתחו בשביתה כנגד החברה במחסני שינוע שלה ברחבי המדינה. בצרפת, אחד מאיגודי העובדים הגדולים במדינה, ה-CGT, קרא גם הוא לעובדיה לצאת למחאה. קואליציית האיגודים דיווחה על שביתות דומות גם באיטליה.
"הקואלציה דורשת מאמזון תשלום שכר הוגן לעובדיה, את הזכות להצטרף לאיגודי העובדים, לשלם את גובה המס הדרוש ממנה ולהתחייב למדיניות אקלים בר קיימא אמיתית." - כך נמסר מחבר האיגודים "Make Amazon Pay" המאחד כמה וכמה איגודי עובדים ברחבי העולם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה