אוורגרנד נפלה ב-20% - הכריזה רשמית שלא תעמוד בהחזרי הריבית

חברת אוורגרנד הודיעה כי לא תוכל לעמוד בהחזר החוב שלה, 300 מיליארד ד', והודיעה כי תפעל מול הנושים להסדר חוב. רגולטורים בסין מאמינים כי המשטר לא יסייע לחברה להיחלץ מהמשבר, והבנק העממי של סין תוקף את מדיניות החברה
 | 
telegram
(1)

"לא נוכל לעמוד בהחזר החוב שלנו, שכעת מסתכם בכ-300 מיליארד דולר. נעבוד אקטיבית אל מול הנושים להגעה להסדר חוב" - זו ההודעה אותה פרסמה חברת הנדל"ן הסינית אוורגרנד ביום שישי. כעת מסתיים חודש הדחייה שניתן לה כדי לנסות לעמוד בתשלום חובותיה - אך היא כשלה בכך. היום עם פתיחת שבוע המסחר, נפלה המניה ב-20%.

חברת אוורגרנד נמצאת כבר תקופה ארוכה במצב בעייתי. החברה נקלעה לחובות עצומים וכבר כמעט הגיעה לפשיטת רגל. לאחרונה החזירה החברה הסינית את פעילותה לאחר שהיה נדמה לרגע שהיא מצליחה לדשדש את דרכה החוצה מעט מהמשבר.

אולם כעת, הסתיימו ימי החסד - תקופה של 30 יום שניתן לה על ידי הנושה, ובו הסכמה לדחות את מועד החזרי הריבית והקרן של ההלוואה וזאת על מנת לייצר ללווה תזרים מזומנים שאמור לשמש אותו לשירות החוב - על האג"חים אותם העמידה מתקרבת לקיצה החברה שוב מבינה את חשיבות ההגעה להסדר חוב אל מול נושיה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

>>> המומחים של ביזפורטל ילמדו אותך השקעות (ללא עלות) - להרשמה לקורס

בשוק חיכו לתוצאה הסופית כבר זמן רב, דבר אשר עתיד לבחון את המדיניות הכלכלית של המשטר בבייג'ין, כאשר מנסה סין כבר תקופה לנתב נכונה את עודפיה הכספיים ללא פגיעה בצמיחה הכלכלית.

בסין לא ראו בעין טובה את ההכרזה של ענקית הנדל"ן, כאשר מצד אחד רגולטורים מקומיים הכריזו כי הממשל הסיני יעדיף להגן על שוק הדיור מאשר לחלץ את באוורגרנד, ומנגד הבנק המרכזי בסין האשים את המצב העגום בו נמצאת החברה ב"ניהול גרוע" וב"התנהלות הלא זהירה שלה" בכל הקשור להתרחבותה. 

הממשל האזורי במחוז גואנדונג, ממנו פועלת אוורגרנד, זימן את יו"ר החברה לשיחה בה הביעו את דאגותיהם מההכרזה של החברה. לאחר השיחה נודע כי הממשל האזורי מתכוון לשלוח צוות של מומחים אל מטה החברה, כאשר מטרתו היא להבטיח התנהלות תקינה ובר קיימא מצידה. 

כפי שנאמר, ההודעה אינה דבר חדש כאשר אוורגרנד נמצאת בקשיים כבר תקופה. צלילת המניה בבורסה בהונג קונג לעומת זאת, מגיעה לאחר כמה שבועות רגועים יחסית עבור החברה, שהצליחה בחודש אוקטובר לעמוד בתשלומי הריבית בהם היא הייתה חייבת, בעיקר בזכות תמיכה מצד הממשל בבייג'ין לצד מימושי נכסים של יו"ר החברה עצמו, שהזרמים חלק מן הסכום תודות למימושים אלו. הודעת החברה מסמלת עם כך, שללא הגעה להסדר חוב עם נושיה, כלל לא בטוח שתוכל להמשיך ולעמוד בהמשך פירעון החובות שלה. 

לא רק אוורגרנד וסקטור הנדל"ן הסיני חווה תקופה קשה, כאשר המשטר הסיני לא עושה חיים קלים למניותיה. לאחרונה הודיע הממשל בבייג'ין כי ימנע ממניות של חברות טכנולוגיות להירשם למסחר בוול-סטריט, דבר אשר עתיד להשפיע באופן ישיר על היכולת של אותן חברות לגייס כספים וחוב לפעילותם השוטפת. כמו כן דרש המשטר הסיני מחברת המכוניות החשמלית  {DIDI GLOBAL} (סימול: DIDI) למחוק את מניותיה מהמסחר בבורסה האמריקאי

סין מאמינה כי רישום של חברותיה למסחר בבורסות האמריקאיות מהוות סכנה לדליפה של מידע רגיש, ולכן דורשות את המחיקה, דבר שגם הרגולטורים האמריקאים מכירים בו לאחר שגורמים מטעם הממשל בארצות הברית דחפו השבוע למחיקת מניות סיניות מהמסחר לאחר מספר מקרים בהם לא עמדו חברות אלו בדרישות השקיפות של הרשות לניירות ערך. 

הנפגעת הגדולה ביותר ממשבר היחסים המסתמן בין סין לארצות הברית היא  ALIBABA GROUP -2.86% ALIBABA GROUP 83.13 -2.86% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: BABA), שנסחרת במכפיל הון של כ-14, ירידה של יותר מ-50% מהשיא בו נסחרה באוגוסט אשתקד, מכפיל הון של 30. חלק מהחשש סביב מניית עליבאבא היא שבדומה לדידי, גם היא תידרש להימחק מהמסחר בניו יורק. בנעילה האחרונה, נסגר המדד הטכנולוגיה של הונג קונג בירידה של כ-3.3%, הירידה הגדולה ביותר אותה חווה המדד מאז יולי אשתקד. 

הירידות בהונג קונג חברו לירידות בניו יורק, לאחר ששביום שישי האחרון מדד המניות הסיניות בבורסה בוול-סטריט איבד 9.1%, הירידה הגדולה ביותר שחווה המדד מאז 2008.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    וזה אחרי שהבעלים פשט את הרגל
    ב 06/12/2021 13:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בשבוע שעבר אחרי שהסינים הכריחו אותו לשלם את ההחזרים מכספו. הוא בטח בכלא עכשיו. עכשיו כל הבנקים המערביים שהלוו לחברה כסף דרך מה שידוע כבנקאות הצללים הולכים עכשיו לחטוף הפסדים…
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות