גיימסטופ
צילום: Google Street View
דוחות

גיימסטופ פספסה את התחזיות בשורה התחתונה; המניה יורדת ב-4% באפטר

סתיו קורן | (1)
נושאים בכתבה אינטר גיימסטופ

קמעונאית משחקי הוידאו  GAMESTOP CORP (GME) שהפכה למניית מים ברשתות החברתיות של משקיעי הריטייל מדווחת על הכנסות של 1.3 מיליארד דולר, בהשוואה ל-1.005 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה הקודמת. ההפסד למניה עמד על 1.4 דולר. האנליסטים ציפו לראות ברבעון השלישי של השנה הפסד ברמה של 52 סנט על הכנסות של 1.19 מיליארד דולר. המניה יורדת ב-4% באפטר.

הטרפת סביבה בניסיון לייצר שורט סקוויז מתחילת השנה כבר נגמרה, כשכעת יתרות השורט נאמדות בכ-11% נכון לשישי האחרון לפי הפירמה S3 Partners. מי כן נמצא במניה? ככל הנראה אותם סוחרים שינסו לגזור קופון מספקולציה, ולא ממש בונים על לראות ממנה דיבידנדים לאורך שנים, שכן החברה הפסדית ועתיד עסקיה לא נראה בהיר. 

הקושי הגדול של גיימסטופ הוא במכירות המשחקים. בעשור האחרון מואצת המגמה של יותר רכישות דיגיטליות של משחקי וידאו על ידי הגיימרים מאשר קנייה של עותקים פיזיים. בשביל עותק דיגיטלי אין צורך בגיימסטופ כמובן, פשוט נכנסים לחנות הדיגיטלית בכל קונסולה (פלייסטיישן של סוני, אקס בוקס של מיקרוסופט, סוויץ' של נינטנדו). בהינתן המצב הזה, התלות הגדולה היא במכירות הקונסולות עצמן - לחומרה אין הרי תחליף דיגיטלי.

הבעיה היא שיש מחסור בקונסולות כי ייצורן מתעכב בגלל המחסור בשבבים. בגיימסטופ הרחיבו את פעילות המרצ'נדייז ומכירות יד שניה מתחום הרטרו - קונסולות ומשחקים מדורות קודמים. גם כאן יש בעיה שכן סוני ומיקרוסופט יותר ויותר מביאות את המשחקים ההם לחנויות הדיגיטליות. בנינטנדו החלו לעשות כך גם באחרונה עם כמה מכותרי הנינטנדו 64, עבורם היא גובה פרמיה במסלול מיוחד של מנוי האונליין שלה - ועדיין אצלה חלק ניכר מהקטלוג לא ניתן לרכישה דיגיטלית, מה ששולח חלק מהשחקנים לרכוש יד שניה.

ביוני האחרון מונה המשקיע האקטיביסט ריאן כהן, ממייסדי הקמעונאית האינטרנטית  CHEWY INC (CWHY) המוכרת מזון לבעלי חיה, ליו"ר הדירקטוריון בגיימסטופ,אחרי שנכנס להשקיע בחברה בתחילת השנה לערך. ועדיין, המשקיעים לא ממש שמעו ממנו על התווית אסטרטגיה חדשה שתציל את העסקים של גיימסטופ (שסגרה אלף סניפים בין מרץ 2020 למרץ 2021). הרעיון, בגדול הוא לחזק את הפעילות האינטרנטית, כלומר מכירות אונליין של עותקים פיזיים, ולשים דגש שם על שירות הלקוחות, מהירות השילוח וכו' - כדי להתחרות ב-  AMAZON (AMZN) בסגמנט זה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    יוסי 09/12/2021 15:54
    הגב לתגובה זו
    בואו נתעלם מהרווח של ה מיליארד+ דולרים בלי חובות רציניים ועלייה של 30% במכירות ;) יש לנו נרטיב לדחוף