גלסקו ו-VIR אומרות שהתרופה שפיתחו יעילה נגד האומיקרון

חברות התרופות אמרו כי "סוטרוווימאב", התרופה שפיתחו נגד נגיף הקורונה יעילה גם נגד זן האומיקרון, כך לפי מחקרי מעבדה שהחברות ביצעו; התרופה אושרה בעשר מדינות, כולל ארה"ב, ששילמה כמעט מיליארד דולר עבור מאות אלפי מנות
 | 
telegram

חברות התרופות GLAXOSMITHKLINE PLC +2.48% GLAXOSMITHK 1,342 +2.48% GLAXOSMITHKLINE PLC סגירה:0 פתיחה:1,325 גבוה:1,342.5 נמוך:1,319.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   ו VIR BIOTECHNOLOGY INC +2.45% VIR... 7.12 +2.45% VIR BIOTECHNOLOGY INC סגירה:0 פתיחה:7 גבוה:7.27 נמוך:6.88 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אמרו שהטיפול שלהם נגד נגיף הקורונה, שמר על יעילות גם נגד זן האומיקרון. כך לפי מחקרי מעבדה שהחברות ביצעו. 

"אנו בטוחים שהטיפול שפיתחנו - "סוטרוווימאב" (sotrovimab) ימשיך לספק תועלת משמעותית לטיפול מוקדם בחולים בתקווה להימנע מההשלכות הקשות ביותר של נגיף הקורונה", אמר ג'ורג' סקנגוס, מנכ"ל Vir, בהצהרה. הוא הוסיף כי הטיפול נחלש מעט אל מול ווריאנט האומיקרון, אך כי ההבדל לא היה משמעותי.

התוצאה מאשרת נתוני מעבדה מוקדמים יותר המצביעים על כך שהתרופה פועלת נגד הווריאנט. החוקרים בחברות אישרו את הממצאים, שלא עברו ביקורת עמיתים, הם בדקו את התרופה על ידי בניית "פסאודו-וירוס", כלומר הם יצרו מחדש את כל חלבון הספייק של אומיקרון על וירוס אחר - ועבדו בסוף השבוע כדי לבדוק כיצד סוטרוווימאב פועל נגדו. כך לפי אמנדה פפרקורן, שמובילה את פיתוח נוגדנים חד שבטיים לקורונה ב-Glaxo.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

>> המדריך המלא לאומיקרון: כל מה שחייב לדעת על הווריאנט המסתורי

החברות גם עובדות עם מעבדות לבריאות הציבור כדי לבדוק את ההשפעה של סוטרוווימאב על כל הנגיף החי. נראה שאומיקרון, שיש לו 50 מוטציות, (מספר גבוה באופן יוצא דופן) - מתפשט מהר יותר מאשר זנים אחרים, אך ישנם סימנים מוקדמים ממחקר בדרום אפריקה כי הוא עלול לגרום למחלה קלה יותר. מדענים בודקים אם זה הופך את החיסונים הקיימים לפחות יעילים.

פרופסור ניל פרגוסון מאימפריאל קולג', אפידמיולוג מקבוצת מומחים המייעצים לממשלה הבריטית בנושא קורונה, אמר בשבוע שעבר למגזיין טיימס כי נתונים מוקדמים מראים שמספר מקרי האומיקרון מוכפל כל "שלושה ימים או פחות". מיותר לציין שפקידי ממשל מודאגים ומתכוננים לעלייה פוטנציאלית של מקרי אומיקרון עם כניסתנו לתקופת החורף.

Glaxo ו-Vir אומרים שסוטרובימאב תוכנן לכוון לנקודה בחלבון הספייק שנמצא גם בנגיפים אחרים, ושהם מאמינים שהוא פחות פגיע למוטציות. סוטרובימאב אושרה בעשר מדינות, כולל ארה"ב, ששילמה כמעט מיליארד דולר עבור מאות אלפי מנות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות