סוף שנה מוצלח לשנה כלכלית טובה - עונת הקניות תהיה חזקה

האמריקאים מגדילים קניות, האומיקרון לא משפיע על וול סטריט, מדד ה-VIX ירד; ואצלנו -  מגדילים צריכה ויוצאים לבלות
 | 
telegram
(1)

סנטה קלאוס הגיע - השבוע שנפתח בירידות חדות על רקע אכזבה מכישלון חבילת ההוצאה של ביידן וחשש מהתפשטות האומיקרון, התהפך והפך לשבוע מהסרטים. מחקרים חדשים הראו ששיעור האישפוז מהאומיקרון נמוכים, בדרום אפריקה דווח על דעיכה בנדבקים באומיקרון, נתוני התמ"ג לרבעון השלישי שפורסמו אתמול בארה"ב לימדו על צמיחה מהירה מהצפוי (2.3% לעומת צפי ל-2.1%), סקר אמון הצרכנים של הקונפרנס בורד עלה בבולטות ולהערכת כלכלני בלומברג הנתונים מרמזים שזאת הולכת להיות עונת קניות חגים חזקה מאד למרות האינפלציה הגואה והמוצרים שלא מגיעים. זה מה שאנחנו אוהבים בשוק האמריקאי, תמיד עם סוף טוב. מדדי המניות עלו ברובם לרמות טרום האומיקרון והפחד התפוגג, כשמדד ה-VIX ירד מתחת ל-20 נקודות. חג שמח.

גם בישראל הנתונים אתמול המשיכו ללמד שלא האינפלציה הגבוהה יחסית, לא שיעור האבטלה הרחב והגבוה (6.5%) ולא העיכובים באספקה מפריעים לצרכנים, כשהפדיון בענפי הכלכלה השונים ממשיך לזנק בקצב שנתי מהיר של 11% בחודשים אוג'-אוק' ובמיוחד בלטו לטובה ענפי הבידור, אומנות ופנאי שהתרחבו בקצב שנתי של 43%! איזה בידור! היום יפרסם בנק ישראל את המדד המשולב שיעזור להבין אם האומיקרון הפריע לבידור להימשך גם בנובמבר.

מי שלא יצא מבור האומיקרון ולא חזר לרמות שקדמו לו הן תשואות האג"ח הארוכות שנותרו נמוכות יחסית. לא שזה רע, להיפך זה מדהים כי הן בעצמן תומכות בשוק המניות, רק שזה קצת מוזר כי בטווחים הקצרים השוק דווקא כן התקדם לעבר הכרה בהעלאות ריבית ואף החל לראשונה לתמחר העלאה בארה"ב כבר בחודש מאי. להערכת כלכלני בלומברג הסבר אפשרי לרמה הנמוכה שנותרה בתשואות הוא המדיניות המרחיבה של הבנק הסיני. הסינים נזכיר קיצצו החודש את דרישת יחס הרזרבה מהבנקים ב-50 נקודות בסיס (RRR) והשוק מצפה שימשיכו בהקלות מוניטריות נוספות ב-2022 עד כדי אפילו אפשרות של הפחתת ריבית. זאת כדי להתמודד עם הכלכלה המקומית המאטה ובעיות האשראי שצצות בעיקר בענף הנדל"ן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסבר אחר לתשואות שנותרו נמוכות עשוי להיות קשור להתקררות בציפיות האינפלציה - זה היה כ"כ צפוי שאחרי שהפד יכיר בכך שהאינפלציה לא בדיוק טרנזיטורית היא תראה פתאום יותר טרנזיטורית... אין לו מזל זה. ציפיות האינפלציה הגלומות בארה"ב ל-10 שנים עומדות על 2.5% לעומת 2.8% טרום האומיקרון ומתקשות לעלות בחזרה. האם לאור החולשה במחיר הנפט, הקיפאון במחירי ההובלה הימית, הבעיות באישור חבילת ההוצאה של ביידן המשקיעים מתקשים לראות מנועים שיעלו את האינפלציה מדרגה נוספת? בינתיים יש להם את מחירי המכוניות המשומשות שמתייקרים בכל חודש בממוצע ב-100 דולר, אבל קצת מלחיץ לבנות על תופעה כל כך מוזרה וחריגה אסטרטגיה ארוכת טווח.

אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס-אקסלנס

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שוק האג"חים מתמחר את כל החובות בשוק
    ברק 23/12/2021 11:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשהממשל צריך להחזיר חובות הוא שם מיסים על הכלכלה, החזרת חובות לבנקים ולזרים שואבת כסף מהכלכלה האמריקנית והיא יוצרת צמצום כמותי בעצמה. זו הסיבה שהבקים חושבים שהאינפלציה טרנזיטורית ושפאווללא יעלה את הריבית. היינו בסרט הזה שלוש פעמים מאז 2008 ואתם יכולים לבדוק בכותרות, כל פעם בכו שתיהיה אינפלציה ובסוף המחירים ירדו די מהר בגלל כל החובות בשוק.לאנשים יש זכרון קצר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות