למה החברות בוול סטריט הפסיקו לעדכן למעלה את תחזית הרווח התפעולי?

בחודשים האחרונים החברות מתקשות לגלגל את העלייה במחירי התשומות לצרכנים. זאת מגמה או רבעון חולף? וגם - כמה תקבלו על ההשקעה הכי סולידית ל-30 שנה?
 | 
telegram
(1)

מחזורי המסחר אתמול היו נמוכים משליש מרמתם הממוצעת ב-30 ימי המסחר שקדמו להם (לפי נתוני בלומברג) אבל המעט הזה עשה הרבה, בעיקר בשוק האג"ח. התשואה ל-30 שנה הגיעה ל-1.96% ובכך השלימה חזרה לרמתה ערב פאניקת האומיקרון. לעומתה התשואות באמצע העקום נשארו עדיין נמוכות יחסית, אף שהתשואה ל-10 שנים בלטה בעליה מעל לממוצע הנע שלה ב-50 ימים. החולשה באג"ח הממשלתי התעצמה לאחר שתי הנפקות חלשות של הממשל האמריקאי אתמול, לשנתיים ולשבע שנים. גם שוק המניות התנהג אתמול מוזר כשדווקא מניות המגה טכנולוגיה רשמו ירידות, לעומת עליות ברוב הענפים, הפוך מההתנהגות היחסית שלהן לאורך 2021, וגם בלי סיבה נראית לעין, בטח שלא בגלל ריצה לנכסים בטוחים. האיום המשותף על שניהם עשוי להיות האינפלציה שהציפיות אליה חזרו לעלות, גם בעקבות מחיר הנפט: 

ה-S&P500 בדרך לסיים את 2021 עם עליה מטורפת של 27%, אבל בחלקה הגדול נשענת על אופטימיות לגבי רווחיות החברות, כשלפי ממוצע תחזיות האנליסטים הרווח התפעולי ב-S&P500 יזנק בשנה הבאה ב-9%. אך השאלה שמתגברת היא איך החברות יצלחו תרחיש של המשך התייקרות במחירי התשומות כשמאז אמצע אוקטובר נראה שאלה כבר לא באות להן בטוב. כלכלני בלומברג העלו אפשרות שמאז אמצע אוקטובר החברות מגלות קושי גובר להעביר את התייקרות התשומות לצרכנים, מה שבא לידי ביטוי בהפסקת עדכוני תחזיות הרווח התפעולי שלהן כלפי מעלה. שוק המניות הצליח לעלות מאז כשציפיות האינפלציה התקררו (גם בזכות חששות האומיקרון), אך ככל שיחזרו לעלות הסיכון הזה עלול לעלות ולפגוע בתחזיות הרווח. 

מי שעוד ממשיך להיפגע מהאינפלציה הוא הנשיא האמריקני ג'ו ביידן, שבימים אלה מנסה למנוע פלישה של רוסיה לאוקראינה. לפי סקר חדש של גאלופ ביידן חווה ירידה בשיעורי התמיכה בו לא רק מתחת לאלה של טראמפ אלא גם מתחת לאלה של סגניתו, קמלה האריס. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סין - מדד המניות CSI 300 עולה על רקע ציפיות לצעדים נוספים של הממשל שם לחיזוק הצמיחה הכלכלית, כשהוא הרחיב הקלות במס ההכנסה האישי והתבטאויות על הקלה במדיניות על רקע סימני הצמיחה המאטה. 

אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס-אקסלנס

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    תפרסמו כתבה על כך שסין קנתה 70 אחוז מהתבואה בעולם
    ברק 30/12/2021 09:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שאנשים יתכוננו לשנים הקשות כשמשבר האנרגיה יפגע בייצור הדשן העולמי. זה אבסורד שבמצב הזה שבו ברור שהתנאים הכלכליים הולכים להיות קשים ושיש מחסור במשאבים הבנקים המרכזיים מתכננים להעלות ריבית ולהקשות על עסקים. באינפלציה מוניטרית שנגרמת מהדפסת כסף וצמיחה המשכורות והרווחים עולים. להפך, אנחנו לפני מיתון שבו עסקים יחנקו ממקדמי רווח נמוכים ומתנאי אשראי גרועים כשהריבית תעלה. זאת אינפלציה שמקורה בבעיות אספקה כמו משבר הנפט של שנות השבעים, ריבית גבוהה לא הולכת לפתור את הבעיות רק להחמיר אותן. אגב, שוק האג"ח חזה את זה כבר מהשנה שעברה וסין המדינה היחידה שהמדיניות המוניטרית שלה לא הזויה לחלוטין...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות