הביקורת הסינית תעבוד בשנית? וולמארט חטפה אש לאחר שהורידה מוצרים

ענקית הקמעונאות והחברה שבבעלות "סאמ'ס" הורידה לאחרונה מוצרים המיובאים ממחוז שינג'יאנג הסיני ודיווחים במדינה טענו כי מדובר בחרם צרכני. גם H&M ואינטל חוו דבר דומה בעבר, אשר הוביל אותן בסופו של דבר להתקפל
 | 
telegram

סוכניות סיניות מאשימות את ענקית הקמעונאות  WALMART -0.24% WALMART 84.27 -0.24% WALMART סגירה:0 פתיחה:84.43 גבוה:84.78 נמוך:83.94 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (סימול: WMT) ואת רשת הקמעונאות "Sam's Club" אשר בעלותה באיוולות ובראיה קצרת טווח, וזאת לאחר דיווחים שעלו במדינה על כך שסאמ'ס הורידה ממדפיה ומהאפליקציות שלה מוצרים שיוצרו במחוז שינג'יאנג שבמדינה. 

בשבוע שעבר חטפה רשת הקמעונאות ביקורת קשה לאחר שסרטונים וצילומי מסך מהאפליקציות שלה שותפו ברשת החברתית הסינית "וויבו" הראו כי הקמעונאית הורידה את המוצרים. המחלוקת ברשת החברתית התפרצה לאחר שנשיא המדינה ג'ו ביידן חתם לאחרונה על חוק האוסר על יבוא מוצרים מהמחוז מתוך חשש לעבודה כפויה המתנהלת בו לכאורה.

וולמרט היא אחת מבין רבים שבוחרת לפעול בצורה זו לאחר לחץ מצד המערב שלא ליבא מוצרים מהמחוז על רקע היחס אל המיעוטים המוסלמים הטורקים המתגוררים באיזור, בעיקר אויגורים - וזאת על אף חשיבותה של סין כשחקן מרכזי בשוק הסחורות העולמי. סין מנגדה, מכחישה כי קיימת כל סוג של עבודה כפוייה שינג'יאנג. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במידה ווולמארט אכן מאמינה כי יש עבודה כפויה במחוז, היא אינה לבדה. מוקדם יותר השבוע דווח כי הרשות האמריקאית לניירות ערך דחתה את בקשתה של חברת אפל שלא לספק למשקיעים מידע אודות מספר העובדים בכפייה שבשרשרת האספקה שלה, וכמו כן האופן בו הגנה על עובדים אלו. עיקר העובדים לכאורה הינם אותם האויגורים הנמצאים במחנות ריכוז בשינג'יאנג שבסין.

החברות בחרו בינתיים שלא להתייחס לסוגיה בשבלב זה, והוועדה המרכזית לפיקוח משמעת של המפלגה השולטת בבייג'ין (CCDI) האשימה את החברות בחרם צרכני על המחוז ובכך שהן מנסות לטאטא את ההאשמות מתחת לשטיח בכך שלא תתייחסנה לטענות המופנות כלפיהן. 

"הורדת מוצרים המייוצרים במחוז ספציפי ללא סיבה מוצדקת מגלמת בתוכה מניע נסתר - חושפת איוולות וקצרות טווח מצד החברות,  ותהיינה השלכות לצעדים אלו" - כך נכתב באתר ה-CCDI. סין היא שוק ענק עבור וולמארט, הייצר לה סדר גודל של כ-11.43 מיליארד דולר בשנה הקודמת, כאשר בסין 423 חנויות של החברה, מתוך 36 הן של סאמ'ס וזאת לפי אתרי החברות.

חיפוש של מוצרים היוצרו במחוז באפליקציות של סאמ'ס ושל וולמארט העלה חרס, דבר אשר לכאורה היה צפוי בהתחשב בההאשמות הסיניות כלפי החברות, אם כי בדיקה באפליקציות אלו הראתה כי גם מוצרים ממחוזות נוספים לא העלתה מוצרים רלוונטים.

חלק משירותי החדשות בסין טענו כי הורדת המוצרים על ידי סאמ'ס כלל לא הייתה מכוונת, וכי החברה הורידה את המוצרים בעקבות היעדר מלאים של המוצרים, טענה אותה פסל ה-CCDI בטענה כי מדובר בתירוץ ותו לא, וכי הרשת צריכה לכבד את טענותיה של הממשל כי אין עבודה כפוייה במחוז במידה והיא מעוניינת לשמור על מעמדה במדינה.

פארסה תקשורתית - בין אם על ידי הציבור או בין אם על ידי נציגים מטעם המפלגות הסיניות - אינה דבר יוצא דופן עבור מוצרים המיובאים אל תוך סין, והשפעותיהן של פארסות כאלו עלולות להיות משמעותיות עבור החברות. ביולי האחרון, קמעונאית האופנה השוודית H&M הנסחרת בבורסה בשטוקהולם דיווחה על ירידה של כ-23% במכירות הסיניות שלה ברבעון השני של השנה לאחר שנפגעה מחרם צרכני במדינה וזאת לאחר שטענה באופן פומבי כי המוצרים אותם היא מוכרת אינם מיוצרים בשינג'יאנג. 

גם יצרנית השבבים המאריקאית  INTEL CORPORATION -2.72% INTEL... 24.35 -2.72% INTEL CORPORATION סגירה:0 פתיחה:24.76 גבוה:24.82 נמוך:24.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (סימול: INTC) נפגעה לאחר שהודיעה לספקיות שלה שלא לתמוך באספקת מוצרים המיוצרים במחוז, דבר אשר לימים הוביל אותה להתנצל "בפני לקוחותיה הסינים, שותפיה המקומיים והציבור במדינה." 

לאחרונה האשים ה-CCDI את כל שלוש החברות האלו בשיתוף פעולה עם ארגונים מערביים אנטי סינים המנסים לערער את היציבות במחוז על ידי דיכוי והחרמת מוצרים המיוצאים ממנו. "החברות הללו אשר התרברבו בעבר כי הן חופשיות מכל התערבות פוליטית, סתרו לעצמן בפנים עם מדיניותן" - טענו בארגון.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות