אלון מאסק והמשפחה
צילום: אלון מאסק

האנשים העשירים בעולם הרוויחו מעל טריליון דולר ב-2021

אלון מאסק, מנכ"ל טסלה, הפך ב-2021 להיות האיש העשיר בעולם, והרוויח לבדו קרוב ל-118 מיליארד דולר; אבל הוא לא לבד, המיליארדר הצרפתי, ברנרד ארנו הוסיף להונו 62.7 מיליארד דולר, ולארי פייג' וסרגיי ברין הגדילו את הונם ב-47 מיליארד דולר ו-45 מיליארד דולר, בהתאמה
סתיו קורן |

קשה לתפוש את כמות הכסף שהאנשים העשירים בעולם הרוויחו יחד בשנת 2021, לפי סוכנות הידיעות בלומברג מדובר בסכום של לא פחות מטריליון דולר. אלון מאסק, מנכ"ל טסלה  TESLA INC  הפך ב-2021 להיות האיש העשיר בעולם, והרוויח לבדו ב-2021 קרוב ל-118 מיליארד דולר. 

מרוויחים גדולים נוספים בחבורת המיליארדרים: איל מוצרי היוקרה הצרפתי, ברנרד ארנו הוסיף להונו 62.7 מיליארד דולר, ומייסדי גוגל  GOOGLE לארי פייג' וסרגיי ברין הגדילו את הונם ב-47 מיליארד דולר ו-45 מיליארד דולר, בהתאמה). לעומתם, מייסד ומנכ"ל מטא מארק צוקרברג הגדיל את הונו בכ-25 מיליארד דולר בגללה. עד כמה ש-2021 תיזכר כ"שנת העובד" בארה"ב הודות לעליית השכר ומאמצי התאגדות מחודשים, עדיין קיים פער עצום העצום בין העובדים הפשוטים, למנהלים.

שנת 2021 הייתה טובה לעשירים,  פעם אחר פעם, וול סטריט התנערה מהחששות לגבי אינפלציה, צווארי בקבוק בשרשרת האספקה, וזנים חדשים של נגיף הקורונה, במטרה לשמור על החיות בשוקי המניות. בהיבט הזה העשירים חייבים הרבה לפדרל ריזרב, שחרש עשרות מיליארדי דולרים לשווקים הפיננסיים מדי חודש תוך שמירה על שיעורי הריבית קרובים לאפס, ומדיניות מוניטרית רופפת במיוחד שנועדה לשמור על תנועה של מזומנים בשווקים הפיננסיים.

מדד S&P 500 עלה בשנה שעברה בכמעט 27%, בעוד שהדאו עלה בכ-19% והנאסד"ק סיים את השנה בעלייה של 21%. הערכות השווי של נכסים אחרים כמו מטבעות קריפטוגרפיים, סחורות ורכוש זינקו אף הם, וחיזקו עוד יותר את קופות המזומנים העצומות של העשירים.

לפי בלומברג, השווי המשותף של 500 האנשים במדד המיליארדרים שלה עולה כעת על 8.4 טריליון דולר. זה יותר מהתוצר המקומי הגולמי של כל מדינה בודדת על פני כדור הארץ מלבד ארצות הברית וסין.

במהלך השנה, הצעות של מחוקקים אמריקאים להטיל מס גבוה על מיליארדרים זכו ללעג, על ידי מיליארדרים כמו מאסק. מנכ"ל טסלה, שבשנים האחרונות שילם מעט מס הכנסה או בכלל לא, וחברת המכוניות החשמליות שלו, שעומדת כעת על שווי מעל טריליון דולר נבנתה בחלקה על בסיס סיוע ממשלתי.

מאז שהמגיפה החלה, המיליארדרים האמריקאים ראו את הונם הקולקטיבי מזנק ביותר מ-70% עד ליותר מ-5 טריליון דולר, לפי דו"ח של Americans for Tax Fairness שניתח את נתוני פורבס.

קיראו עוד ב"גלובל"

הפוליטיקאים הדמוקרטים טוענים שכמות הרווח של המיליארדרים האמריקאים בשנתיים האחרונות תספיק לשלם עבור תכנית התשתית החברתית של הנשיא ג'ו ביידן. אבל נכון לכרגע ארה"ב לא צפויה לקדם חוק שמחייב מיליארדרים לשלם מס גבוה יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה