גודל טקסט
זום
ניגודיות
יוני אסיא מנכל איטורו
צילום: יחצ איטורו

הנפילה ברובינהוד רעה לאיטורו; ולמה לא כדאי להשתתף בהנפקה שלה?

חברת הפינטק של האחים אסיא גילתה בדרך הקשה כי טיימינג זה הכל בוולסטריט; היא נאלצת לדחות את הנפקתה פעם אחר פעם ונדמה שהזמן משחק לרעתה - גם אם תצליח להנפיק ההיסטוריה נגד המשקיעים
איתן גרסטנפלד | (9)

בסוף השבוע שעבר דיווחה חברת איטורו (eToro) הישראלית, שפיתחה פלטפורמה להשקעות חברתיות, כי הפחיתה את שווי ההנפקה שלה מ-10.4 מיליארד דולר ל-8.8 מיליארד דולר. לאחר שלא הספיקה להוציא את המיזוג עם חברת הספאק לפועל בזמן. בינתיים, הצלילה המתמשכת במניית המתחרה רובניהוד  ROBINHOOD MARKETS  לא מבשרת טובות עבור הנפקת חברת הפינטק של האחים אסיא.

מלכתחילה מדובר בהנפקת חלום. במציאות הנוכחית, איטורו לא שווה 10.4 מיליארד דולר ויש שיאמרו שגם לא 8.8 מיליארד דולר, אבל בוול סטריט הבוערת מהנפקות הכל יכול להיות, ויעידו על כך שורת החברות הישראליות שנרשמו למסחר דרך ספאקים, ובינתיים איבדו בממוצע 30%-40% מערכם, וחלקן אף איבדו 80%- ו-90% מערכם. 

איטורו ממשיכה בניסיונות לגייס. אולי זה יצליח כי יש הרבה בעלי אינטרס שרוצים בהנפקה - בעלי הספאק, מחזיקי האופציות, המתווכים, בעלי המניות באיטורו עצמה. אז הם יעשו הכל שזה יתקדם להנפקה, אבל צריך לזכור, התסריט הנפוץ בוול סטריט הוא שהספאקים צונחים. אז גם אם תהיה הנפקה, מדויק יותר, מיזוג, ממש לא בטוח שכדאי לכם להיות חלק מזה.   

במרץ שנה שעברה, הודיעה החברה על כוונתה להפוך לציבורית במסגרת מיזוג עם חברת הספאק FinTech Acquisition Corp. V. במסגרתו, רצתה לגייס כ-900 מיליון דולר, לפי שווי של 10.4 מיליארד דולר. כבר אז, פקפקנו בצמיחה של איטורו ובאשר לרצון וליכולת שלה לגייס לפי שווי כה מנופח. מה שהתברר בדיעבד כנכון, לאחר שהחברה דחתה שוב ושוב את המיזוג לתוך ספאק, במה שנראה כהכרה בכך שהיא פשוט פספסה את הרכבת. 

טיימינג הוא הכל בחיים איטורו, פיתחה פלטפורמת השקעות המאפשרת ביצוע פעולות, מעקב אחר תיק ההשקעות  בזמן אמת, וגם - לשכפל את החלטות ההשקעה של גורואים בתחום. עולם הקריפטו והכניסה של משקיעים צעירים לתחום, הזניקה את ההכנסות, אבל ברבעונים האחרונים ההכנסות דווקא בירידה. אם כל זה נשמע לכם מוכר, זה כי אחת המתחרות הבולטות של איטורו היא פלטפורמת ההשקעה לצעירים רובניהוד, שזכתה לעניין רב מצד המשקיעים בוול סטריט, לאחר שהונפקה ביולי האחרון לפי שווי של 32 מיליארד דולר.

לקריאה נוספת: >>> רובינהוד מחקה 50% מאז ההנפקה; איטורו תצליח להנפיק? >>> eToro מפסידה וצופה האטה בפעילות ברבעון 3; האם היא תצליח להנפיק ב-10 מיליארד דולר? >>> מי מוכן לשלם על איטורו 10.4 מיליארד דולר? >>> נחשף הספאק ש-Etoro תתמזג בו - FinTech Acquisition של בטסי כהן

אל שמאז, הספיקה מניית החברה לרדת בכ-60%, לשווי שוק של כ-12.66 מיליארד דולר בלבד. רק בשבוע האחרון, ירדה המנייה בכ-12% והמשיכה את המגמה בה היא מצויה פחות או יותר מאז הנפקה. לירידה, השפעה על ההנפקה של איטורו ועל השווי לפיו היא תתבצע.

קיראו עוד ב"גלובל"

עיון קצר בנתונים שפרסמה איטורו, על רקע הפיכתה לציבורית מעלה, כי החברה צופה כי תסיים את 2021 עם הכנסות של כמיליארד דולר. רובינהוד לעומת זאת, צפויה לסיים את השנה על פי תחזיות האנליסטים עם הכנסות של כ-1.8 מיליארד דולר. כלומר, הבדל של 80% בהכנסות בין החברות.

לאור זאת, נראה שעל פי שוויה הנוכחי של רובינהוד גם השווי הנוכחי לפיו מתכוונת איטורו להנפיק, עשוי להתקבל בצורה צוננת מאד בשוק. מה גם שרובינהוד מספקת כמות גולשים ומשתמשים שעולה דרמטית על הכמות של איטורו והמשקיעים מייחסים לה פרמיה בגין ההובלה מבין חברות הברוקראז' החדשות. מנגד, בחברה מקווים, כי הפיזור הנרחב של המשקיעים בפלטפורמה, הרשת החברתית שפיתחה, כמו גם הצמיחה שהציגו בשנה האחרונה יבדלו אותה מהתחרות, ויעניקו לה פרמיה בהתאם.

הסיפור של איטורו ממחיש בפעם המי יודע כמה את הקלישאה החבוטה לפיה מנפיקים כשאפשר ולא כשצריך. כרגע לפחות, נראה שהחברה, פשוט פספסה את הרכבת, וספק אם תצליח להתקרב לסכומים אליהם כיוונה. כל זאת, בזמן שחברות אחרות, חלקן עם פעילות נמוכה משמעותית מזו שלהם, הגיעו לשווים דמיוניים, בצל הגאות בשווקים ככלל, ובהנפקות הראשוניות של חברות טכנולוגיה באמצעות חברות ספאק בפרט.

תגובות לכתבה(9):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 9.
    משקיע 08/01/2022 11:50
    הגב לתגובה זו
    חברה עם הכנסות כאלה עם אחוזי צמיחה כ״כ גבוהים לא שווה כמה מיליארדים? איזו כתבה מגמתית…
  • 8.
    אריק 08/01/2022 01:58
    הגב לתגובה זו
    בתור אחד שהיה שם מזמן - החברה מכניסה סכומי עתק כבר עשור ומזרימה את הכל חזרה לRND ושיווק לצורך צמיחה עם הרבה תיאבון לגדול. התחום הוא מאוד עונתי כי ההכנסות של החברה תלויות באופן ישיר בגודל מחזורי המסחר. בתקופות שקונים ומוכרים הרבה בשווקים, שזה בד"כ קורה בתקופות של עליות/ירידות, החברה מכניסה סכומים גדולים (ראו את תקופת הקורונה בדוחות שלהם). כשהשווקים flat, החברה מכניסה הרבה פחות, אבל אז גם מזרימה פחות כסף לשיווק וגדילה וככה נשארת גבוה מעל המים. בממוצע שנתי הם מכניסים המון המון כסף, הם עושים את זה כבר 15 שנה והפכו את זה לאומנות. תוסיפו על זה שהכניסה של החברה לשיווק בארה"ב יכולה להיות מאוד משמעותית כי יש שם המון כסף. אז בכלל לא הייתי מספיד ככ מהר כי זה בלתי נמנע המסחר עובר מהבנקים והדינוזאורים לממשקים הרבה יותר צעירים נוחים כמו איטורו ורוביןהוד
  • 7.
    אלכס 07/01/2022 18:37
    הגב לתגובה זו
    תעשית גז ההליום לא פוסקת . נדמה שהממון לא באמת חשוב ,אלא ההימור . הבורסות מאבדות הגיון כלכלי.
  • 6.
    אני שנים כותב, שאיטורו זו מערכת עקיצות, לא השקעות (ל"ת)
    צבי קרן 07/01/2022 12:50
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    לנסות להתחרות ברובין הוד זה כמו תחרות עם טסלה... (ל"ת)
    J 07/01/2022 10:11
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    ביביהו 07/01/2022 08:23
    הגב לתגובה זו
    ישראלים יקרים, לפני שאתם משקיעים בהנפקות עלומות לא לשכוח את פרוטליקס את פלורסטם ואפילו את טבע שגרמו להרבה משקיעם לשקוע עמוק
  • 3.
    כל ההנפקות הללו במחירים בדיוניים עם מכפילים הזויים (ל"ת)
    גידי 07/01/2022 07:26
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    כלכלן 07/01/2022 05:18
    הגב לתגובה זו
    השורט משלם יפה
  • 1.
    רון 07/01/2022 01:34
    הגב לתגובה זו
    לא שווה יותר ממיליארד דולר וגם זה לא