מורגן סטנלי: לא לנסות לקנות מניות צמיחה בשפל; במה להשקיע בהמשך?
אנדרו סלימון, מנהל נכסים בכיר בבנק מורגן סטנלי אמר בראיון לבלומברג כי יש להימנע מהפיתוי לנסות לקנות מניות צמיחה יקרות "בשפל" כיון ש"ברגע שהחום מתפרץ לוקח הרבה זמן להרפא". הוא נותן דוגמה מתופעה דומה משנת 2020 של מניות צמיחה רבות שהגיעו לשיא ולאחר מכן נחתכו בעשרות אחוזים. הנטייה הייתה לחשוב שעכשיו הן "זולות" ושוות קניה, אך הן נשארו בשפל כל שנת 2021 ועד עכשיו רחוקות עשרות אחוזים מהשיאים שהציגו בתחילת שנת 2020.
דוגמה נוספת היא בועת הדוט קום שהתפוצצה בשנת 2000. גם אז מניות שקיבלו שווי מנופח התמוטטו והיה ניתן לחשוב שעכשיו המחירים אטרקטיביים אך ההתאוששות לקחה שנים ארוכות. הדינמיקה שהוא מתאר היא שכל פעם שהן שמניה "שנשחטה" עולה קצת מיד יש מישהו שיכול לצאת אחרי שאיפס את הפסדיו ואז נוצרים "גלי מכירה" ורמות התנגדות משמעותיות כיון שאנשים הפסידו כל כך הרבה כסף, מה שדוחף אותן בחזרה למטה. כך שייתכן שאף אם המחירים אכן נראים אטרקטיביים, תהליך ההתאוששות מהשפל יקח זמן.
"אני הרבה זמן בעסק, והטבע האנושי לא משתנה" אומר סלימון, "כך קורה, שכאשר בועות מן הסוג הזה מתפוצצות אנו נכנסים לתקופה של "מיני ראלי" כשהמניות עולות מעט ואז יורדות לשפל חדש, עולות שוב ושוב צונחות, עד שאנשים מתייאשים ואומרים "אני לא רוצה יותר לשמוע על זה, לא רוצה לדבר על זה, בוא נתקדם" - אז אני נכנס, כי אז ייתכן שהן הגיעו לתחתית".
יחד עם זאת סלימון טוען שהמצב כיום שונה מאשר בזמן התפוצצות הבועה בשנת 2000. אז המחירים היו לא ראויים. גם כיום ישנם מניות שהוא מכנה "מניות צמיחה אובריות" (כלוומר שדומות לחברת הנסיעות אובר) בעלות מכפילי מכירות תלת ספרתיות, אך כיום המניות המרכזיות, הנאסד"ק 100, אינן כל כך יקרות, כך שאין להשוות למצב בשנת 2000.
בנוגע לשנה הקרובה אומר סילמון כי הוא סבור שהסביבה הכלכלית תגרום לכך שהבנק המרכזי יהיה מוכן לקבל רמות גבוהות יותר של אינפלציה בסופו של דבר תמורת צמיחה גבוהה יותר. בטווח הקרוב הפד אכן ילחם באינפלציה אך הסביבה בהמשך תהיה של צמיחה גבוהה יותר עם מעט יותר אינפלציה. בסביבה כזו כדאי להתמקד בהשקעות ערך. "אני לא אומר לזרוק את כל מניות הצמיחה לקנות את כל מניות הערך כיוון שאני מאמין בטכנולוגיה בטווח הארוך. אך אני מאמין שאנחנו אחרי עשורים של צמיחה איטית וכרגע הולכים לקראת צמיחה קצת גבוהה יותר.
מבחינת סקטורים הוא ממליץ בעיקר על פיננסים, קרנות ריט ומניות אנרגיה. הפיננסים והאנרגיה נמצאות כרגע בירידות חדות לאחר שהראו ביצועים טובים בשנה האחרונה לכן יש לבחון בזהירות את הדוחות שיתפרסמו. הוא מעיר על כך שהתקשורת עוסקת הרבה מאד במהלכי הפד ולסיכונים גאופוליטיים, אך מקדישה פחות תשומת לב למספרים בדוחות שראויים ליותר תקשורת חיובית לדעתו.
ברשימת המניות המומלצות של סילמון נמצאות אלפאבית החברה האם של גוגל GOOGLE -1.95% GOOGLE 173.89 -1.95% סגירה:0 פתיחה:175.86 גבוה:175.86 נמוך:172.75 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מיקרוסופט MICROSOFT -2.79% MICROSOFT 415 -2.79% סגירה:0 פתיחה:420.34 גבוה:422.8 נמוך:413.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ודהנהר DANAHER CORP -3.71% DANAHER CORP 230.51 -3.71% סגירה:0 פתיחה:236.15 גבוה:237.43 נמוך:229 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . אלו חברות שאמנם שלא מפגינות כעת חולשה בזמן הירידות החדות בשוק והן מדווחות בדרך כלל על רווחים טובים מאד.
בנוגע לעסקת מיקרוסופט בליזארד {ACTIVISION BLIZZARD} אומר סילמון שזה קודם כל סימן לכך שהחברות הגדלות "שוחות במזומן" ולכן צפויה שנה עם הרבה רכישות ומיזוגים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מה זה הבלבול מח הזה (ל"ת)לירן 25/01/2022 23:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.כי מורגן סטנלי רוצים לקנות בזול בעצמם (ל"ת)אלכס 25/01/2022 19:42הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.אתמול מה שקרה זה שלקראת סוף היום המדדים ירדןברק 25/01/2022 08:20הגב לתגובה זו4 0מתחת לממוצע הנע של חמישים היום והתוכנות האוטומטיות של הרבה חברות שמתעסקות בהשקעה טכנית פשוט עברו למצב של קנייה והצילו קצת את הקריסה. מהצד השני יש עדיין מלא אנשים שלקחו מהברוקרים שלהם הלוואות והשקיעו בבורסה בביטקוין ובאג״חים וקיבלו margin call וחייבים לממש ויש בעיה עם הדוחות כי חברות חשופות לסין. מורגן סטנלי ושאר הבנקיםיודעים בדיוק כמה הלוואות יש לאנשים כי הם אלה שנותנים אותם…סגור