שיין SHEIN
צילום: SHEIN

שיין הסינית תנפיק בארה"ב ב-100 מיליארד; המייסד יצטרך אזרחות נוספת

דווקא כשהלחץ מרגולטורים בסין ובארה"ב על סיניות שמונפקות בוול סטריט גובר, ענקית קמעונאות האפנה המקוונת מחייה את תכניות ההנפקה, כך מפרסמים ברויטרס. המכירות ב-2021 עמדו על כ-16 מיליארד ד'. כריס שו יבקש אזרחות סינגפורית, שכן תחת אזרחות סינית בלבד יהיה קשה להשלים את המהלך
איתי פת-יה |

שיין (SHEIN), ענקית קמעונאות האפנה המקוונת מסין, הפופולרית גם בקרב הצרכנים בישראל, מוציאה מהמגירה את תכניות ההנפקה שלה בוול סטריט - דווקא כשהלחץ מהרגולטורים הן במדינת המוצא והן בארצות הברית גבוה מאד. כך דווח ברויטרס, שם מצטטים מקורות לפיהם השווי המבוקש יכול להגיע גם ל-100 מיליארד דולר, פי שניים מבתחילת 2021 בגיוס פרטי. לפי הידיעה לא ברור מה יהיה היקף הגיוס. החתמים שנשכרו הם  BANK OF AMERICA (BAC) ,  GOLDMAN SACHS (GS) ו-  JP MORGAN (JPM).

עוד לפי גורמים ששוחחו עם סוכנות הידיעות, אשתקד הכנסותיה השנתיות של שיין נאמדו ב-15.7 מיליארד דולר והושפעו מעליית האי-קומרס נוכח הסגרים והשבתת המסחר הפיזי. האתר שולח ל-150 מדינות ומחזיק במחסנים באזורי פעילות רבים, כשארצות הברית היא השוק הגדול ביותר שלו.

שיין הוקמה ב-2008 על ידי היזם הסיני כריס שו. התכניות להפוך מפרטית לציבורית החלו להיות מקודמות לפני שנתיים, אך אז בצל המתחים בין ארצות הברית לסין אלה הוקפאו - ככל הנראה הכוונה למתחים ברמת המאקרו ומלחמות המסים מתקופת הנשיאות של טראמפ, שכן הלחצים מצד הרשויות לניירות ערך בשתי המעצמות טרם נראו בשטח.

בתור זירת מסחר מקוון, הרשת מחזיקה במידע רב על העדפות צרכניות של הלקוחות שלה - ובתוך כך נכללים הלקוחות בסין עצמה. בחודשים האחרונים כזכור בסין מנסים להקשות על הנפקות של חברות מקומיות מעבר לים דרך הישות המשפטית המכונה VIE, קיצור של Variable Interest Entities - מעין מעטפת שהיא חברת אוף-שור (רשומה במקלט מס) ולה קשרים עם החברה הסינית המקורית. חברת הנסיעות השיתופיות DIDI GLOBAL שנאלצה להמחק מהמסחר בוול סטריט הונפקה כך, וגם  ALIBABA GROUP (BABA).

בהינתן מצב עניינים זה, יש להנפיק את החברה עצמה, ולא חברת מעטפת קשורה - אלא שהממשל הסיני אם כן מקשה על יציאת חברות החוצה, גם בשל חשש מ"בריחת מידע" ששייך לסינים, כמו אותן העדפות צרכניות. כך היה במקרה של דידי. מנגד, גם בארצות הברית הרשות לניירות ערך לא הייתה שבעת רצון מחברות סיניות שלא עמדו בכללי הדיווח.

הפתרון של מייסד שיין יהיה, לפי רויטרס, קבלת אזרחות נוספת - מסינגפור. אם החברה כבר לא שייכת לבעלים סיניים (או לפחות לא רק סיניים) לא ניתן על פניו למנוע מהם את ההנפקה בחו"ל. בחברה מסרו בתגובה לדיווח כי שו עצמו לא הגיש בקשה כזו לסינגפור, וגם בכירים אחרים בשיין לא עשו זאת. המגבלה בסין מתייחסת לחברות שרוב הנהלתם הבכירה מורכבת מאזרחי סין, או תושבי סין, או לחברות שרוב הפעילות שלהן היא בסין (אצל שיין כאמור עיקר הפעילות בארצות הברית).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה