צ'ק פוינט רוכשת את Spectral בתחום הענן; הערכות בשוק: כ-60 מיליון דולר

מדובר על רכישה חמישית של צ'ק פוינט בתחום מאז סוף שנת 2018. ספקטרל היא חברה ישראלית שמפתחת טכנולוגית הגנה ממוקדות למפתחי קוד ועל פי הדיווח, היא מסייעת ליותר מ-300 ארגונים בעולם
 | 
telegram

חברת תכנות האבטחה צ'ק פוינט -0.13% צ'ק פוינט 181.75 -0.13% צ'ק פוינט סגירה:0 פתיחה:181.37 גבוה:181.96 נמוך:179.06 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  רוכשת את חברת ספקטרל הישראלית (Spectral Cyber Technologies), המתמחה בהגנת קוד אוטומטית. הרכישה תהפוך את מוצרי  CloudGuard של צ'ק פוינט לפלטפורמת הגנה מהקוד ועד לענן. סכום המכירה לא פורסם ע"י צ'ק פוינט אך ההערכות בשוק הן שמדובר על רכישה בסכום של כ-60 מיליון דולר.

מדובר בסטארט אפ ישראלי הממוקד במפתחי הקוד וביצירת הגנה על הקוד. היא הוקמה לא מזמן, ב-2020, ע"י ליאור ראובן, אורי שמאי, עידן דידי ודותן נחום ויש לה 20 עובדים. על פי הדיווח, מפתחים מיותר מ-300 ארגונים בעולם כבר עושים שימוש במוצריה של Spectral והיא מנהלת קהילת Open Source.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הטרנספורמציה הדגיטלית המהירה של השנים האחרונות דוחפת ארגונים לייצר ולהטמיע חדשנות ואפליקציות חדשות בקצב מהיר, ובמקרים רבים בסביבות ענן. עד 2023, למעלה מ-500 מליון אפליקציות ושירותים דיגיטליים יהיו מושתתים ומפותחים בענן, מה שמייצר אתגרי הגנה משמעותיים ומידיים למי שמפתח אפליקציות בענן. דליפות מידע, מיסקונפיגורציות ועוד. בכדי להתמודד עם אתגר ההגנה המשמעותי הזה, מפתחים נדרשים להשתמש בכלים מתאימים שיבטיחו את הגנת הענן כבר בשלב הקידוד.

הכלים של Spectral ממוקדים במפתחים ובהגנה על הקוד מראשיתו ומספקים סקירת קוד מהירה בתשתית, מניעת התערבות חיצונית בקוד, זיהוי של "סודות ליבה", זיהוי דליפת source code ועוד. הטמעת המוצרים לוקחת פחות מחמש דקות והסקירה המקיפה מתבצעת בתוך שניות.

על פי הדיווח, צ'ק פוינט תשלב את המוצרים הנ"ל בפלטפטורמת ה-Infinity שלה כחלק מוצרי הגנת הענן.

ד"ר דורית דור, סמנכ"לית המוצרים, מחקר ופיתוח בצ'ק פוינט: "אנחנו תמיד בוחנים כיצד תתפתחנה טכנולוגיות ההגנה בענן, ומשקיעים כבר היום במגמות הללו. הרכישה של Spectral הינה רכישת הענן החמישית שלנו בשנים האחרונות, והיא מבטאת את המחויבות שלנו למפתחים בענן. אנחנו נתמוך בקהילה החשובה הזו ובכך נתקדם עוד צעד קדימה במשימה שלנו לספק הגנת ענן אוטומטית, ישימה ובטוחה על כל סוגי הענן ועבור כלל השימושים בו".

דותן נחום, מנכ"ל ומייסד משותף של Spectral: "המטרה שלנו היא לאפשר למפתחים לבנות תוכנות ללא חשש. ההצטרפות שלנו לצ'ק פוינט תאפשר לנו להגיע ליותר מפתחים ביותר אזורים בעולם ולבנות את הקהילה שלנו באופן מהיר ואפטקטיבי מתמיד. השילוב של יכולות הגנת הענן העמוקות ומודיעין האיומים של צ'ק פוינט ביחד עם המוצרים הייחודיים שלנו, יאפשרו ליותר ארגונים ומפתחים ברחבי העולם לקבל את ההגנה הטובה ביותר לשלבי הפיתוח, בכלים שזוכים לאמון ולהערכה גדולה כבר היום".

בדוחות לרבעון השלישי של 2021 עקפה צ'ק פוינט את צפי האנליסטים כשדיווחה על רווח על בסיס Non-GAAP של 1.65 דולר למניה על הכנסות בסך של 534 מיליון דולר. בשוק העריכו כי תציג רווח של 1.6 דולר למניה והכנסות ברמה של 529.61 מיליון דולר. מדובר בצמיחה של 5% בשורה העליונה, מרמת הכנסות קודמת של 509 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, וגידול של אחוז בחישוב לפי מניה בזו התחתונה. סך כל הרווח על בסיס Non-GAAP היה 220 מיליון דולר, ירידה מ-231 מיליון דולר שנה קודם לכן.

בצ'ק פוינט פרסמו תחזיות לרבעון הנוכחי, הרביעי של השנה, לפיה ההכנסות תסתכמנה ב-560-605 מיליון דולר. הרווח למניה על בסיס Non-GAAP יהיה 2.02-2.22 דולר. גם התחזית השנתית ל-2021 תושפע בהתאם, כשכעת מדובר בהכנסות של 2.127-2.172 מיליארד דולר ורווח מתואם של 6.81-7.01 דולר. המייסד והמנכ"ל גיל שוויד מציין כי בהכנסות מדובר בתחזית שגבוהה במעל 20 מיליון דולר מאמצע הטווח של התחזית המקורית מתחילת השנה, ובשורת הרווח על העלאה במעל 20 סנט למניה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות