טירוף ה-NFT: גיוס של 53 מיליון ד' עבור מייסד ויקיליקס ג'וליאן אסאנג'

במכירה פומבית יוצאת דופן שנועדה לעזור במשפטו של מייסד ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג' , גוייס סכום גבוה במיוחד של כ-53 מיליון דולר, והכל באמצעות NFT
 | 
telegram

במכירה פומבית מקוונת שהתקיימה היום גוייס סכום גבוה במיוחד של כ-53 מיליון דולר במטבעות קריפטו באמצעות מכירה של אומנות דיגיטלית בצורת NFT. מטרת המכירה הייתה מימון ההגנה המשפטית של מייסד אתר ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', כאשר קבוצת תומכים שאיחדו את כספיהם זכו במכירה.

ג'וליאן אסאנג' נאבק נגד הסגרה מבריטניה לארה"ב, כאשר הרשויות בארה"ב רוצות להעמידו לדין בגין 18 אישומים פליליים, הכוללים בין היתר עבירה על חוק הריגול, זאת לאחר שהאתר אותו ייסד, ויקיליקס, התחיל לפרסם ב-2010 מסמכים סודיים ושדרים דיפלומטיים מסווגים.

בחודש שעבר קיבל אסאנג', שעדיין נמצא בכלא בלונדון, הזדמנות לערער על הסגרתו. בית המשפט העליון של בריטניה צפוי להכריע בסוגיה. אסאנג' שיתף פעולה עם אמן קריפטו ידוע המכונה Pak על מנת למכור אוסף NFT שנקרא Censored (מצונזר) במכירה פומבית מקוונת וזאת במטרה לגייס מימון להגנה בתיק שלו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מטבעות NFT הם מעין נכס בבורסת הבלוקצ'ין המאפשר לבצע רישום של בעלות על קבצים דיגיטליים כמו יצירות אומנות, סרטוני וידאו ועוד פריטים מקוונים. השיא של המכירה הפומבית שהתקיימה למען אסאנג' היתה מכירת פריט אמנות NFT בדמוי שעון המוצג על פני אותיות לבנות על רקע שחור ושמציג את מספר הימים שבהם כלוא אסאנג'. הפריט המקוון הזה גייס במכירה הפומבית כ-16.5 אלף מטבעות קריפטו מסוג את'ריום בשווי כולל של כ-52.8 מיליון דולר.

פלטפורמת מטבעות ה-NFT צברה פופולריות רבה בשנה האחרונה, אף על פי שרבים לא מבינים מדוע כל כך הרבה כסף מושקע בפריטים מקוונים שאינם קיימים פיזית, ושכל אחד יכול לראותם בחינם באינטרנט. בדצמבר 2021 השתתפו יותר מ-28 אלף איש ברכישת פריטים במכירת NFT של Pak, שגייסה סכום גבוה במיוחד של כ- 91.8 מיליון דולר.

לאחרונה צויין כי השנה החולפת ללא ספק הייתה שנת הקריפטו וה-NFT בטוויטר, לאחר שמספר הציוצים הקשורים בנוסף זינק ביותר מ-10,000%. דוח נוסף של חברת טוויטר הראה כי בשנת 2021 השיח על הקריפטו עלה במאות אחוזים. בעקבות פופולאריות הטרנד נמסרה גם המלצה לחברות שלא לפספס את הטרנדים הפיננסיים האלו.

בסיכום הקריפטו השבועי של ביזפורטל נשאלה השאלה - למה הפריצה בה נגנבו 320 מיליון דולר בעייתית במיוחד? זאת כמובן בהתייחסות למקרה השוד שאירע מוקדם יותר בתחילת חודש פברואר במסגרתו סכום של 320 מיליון דולר נשדד מפלטפורמת הבלוקצ'יין Wormhole. נוסף לכך, צויין כי שבוע רגוע יחסית עבר על המטבעות הגדולים וקצת יותר תנודתי על הקטנים יותר. סין והודו עושות מאמצים בכיוון מטבע לאומי דיגיטלי ואל סלבדור מתעקשת על הביטקוין, כשגם בפידליטי מתלהבים מהמטבע. וגם: מה המשמעות של הפריצה השבוע לקשר בין הרשתות השונות?

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות