יו"ר ה-SEC רוצה שקיפות מקרנות הגידור; האם ילחמו בו בביהמ"ש?

גארי גנסלר סוגר בקרוב שנה בתפקיד, לקראת 4 נוספות שנותרו לו בפיקוח על שוק ההון האמריקאי. בתקנות חדשות שהובאו להצבעה ב-SEC הציע שקרנות גידור וקרנות פרטיות ידווחו באופן שוטף על ביצועי הקרן, העמלות וניגודי עניינים של מנהליהן - מהלך אליו מתנגדים הרפובליקנים
 | 
telegram

יו"ר רשות ניירות הערך האמריקאית (ה-SEC) יציין בקרוב שנה לכניסתו לתפקיד והוא ממשיך לקדם את האג'נדה שלו שתומכת ביותר שקיפות בנעשה בשווקים, בעיקר מצד השחקנים עם הכסף הגדול. זה עתה ערכו חבריה הצבעה על כמה תקנות חדשות להערות הציבור ועל הכוונת קרנות הגידור.
 
ב-SEC מציעים שקרנות גידור וכן קרנות פרייבט אקוויטי (קרנות השקעה פרטיות) יעשו מה שאינן נוהגות לעשות וידווחו למשקיעים על בסיס קבוע באשר לביצועי הקרן, העמלות וכן ניגודי אינטרסים שיש למנהליהן. תקנה אחרת רוצה לחייב גם קרנות וגם יועצי השקעות לדווח על כל אירוע סייבר משמעותי שחוו, ועוד אחת נוגעת לקיצור בחצי של ההתחשבנות בין ברוקרים לסוחרים, מיומיים ליום בודד.
 
על הרעיון האחרון פחות או יותר קיים קונצנזוס, כשגם בכיר ה-SEC הרפובליקני הסטר פירס תומך בו, וגם עמיתיו הדמוקרטיים. "הצעד יפחית את השיעור מסכום העסקה שהצדדים בה יצטרכו להעביר לחברות הסליקה", גנסלר הסביר. ב- (HOOD), שנחשבת לברוקר ו"חיה" על עסקאות כאלה מצד סוחרי ריטייל, בירכו על כך. גם קן גריפין מגוף הענק סייטדל המשמש עושה שוק תמכו במהלך.
 
הרעיון הראשון שצויין רחוק מלהיות בקונצנזוס. פירס טען שהשינוי ברגולציה המוצע מרחיק לכת "ויוצא מנקודת מוצא שהרבה גופים מתוחכמים ואנשים פרטיים בעלי הון רב, אינם כשירים או מספיק אגרסיביים כדי להשיג או לנתח את המידע הנחוץ להם לצורך החלטות השקעה טובות".
 
אז גנסלר רוצה שקיפות, פירס רואה גם פטרונות, ייתכן שהוא חושש מה יעשה צעד כזה, כלומר קידום מערך של שקיפות ודיווח לעמלות שגובים גופי ההשקעה הפרטיים. טענה שאולי ויש בה מן ההגיוני, אך צדו השני של המטבע הוא באמת המשך קיומם של ניגודי אינטרסים, ככל שיש כאלה, בין מנהלי ההשקעות לחברות המושקעות, באופן סמוי מן העין.
 
צפו: גארי גנסלר מסביר את הסיבות לתקנות החדשות שהוא מקדם
 

מי שמסכים עם דבריו באופן טבעי הוא מכון קאטו הליברטריאני, שם צוטטה בתקשורת ראש תחום מחקר הרגולציה הפיננסית, ג'ניפר שולפ, כשהיא אומרת שמדובר בשינויים "דרמטיים" שיעוררו פולמוס רב וניסיון לחסומם בבית המשפט על ידי הגורמים שיושפעו מהם.
 
גנסלר מצדו ניסה להצביע על הצורך כששלף מספרים: 18 טריליון דולר מנוהלים על ידי גופים פרטיים, טען, והפעולות שלהם משפיעות על משקיעים הריטייל מהציבור שסוחרים בעצם באותם ניירות ערך, בלי מנהל השקעות. לא רק אותם משקיעים שפותחים מסכים ולוחצים "קנייה" או "מכירה" מושפעים, אלא גם אמריקאים שהגוף דרכו הם חוסכים לפנסיה מגלגל חלק מהתיק להשקעות דרך קרנות פרטיות. "זהו חלק חשוב מאד משוקי ההון שלנו", אמר.
 
אגב משקיעי הריטייל, רבים מהם, לפחות אלה שקולם נשמע ברשתות החברתיות (ולא בטוח שהם מייצגים) דווקא תקפו את גנסלר בשנה האחרונה כשהחליט לבדוק דווקא יחידים בחשד לניפוח מניות ברשתות החברתיות כניסיון ליצור שורט סקוויז (חלק יצאו כשהיה נוח להם וגרפו קופה, אחרים בזבזו הון), ולא את קרנות הגידור שמלכתחילה פתחו על אותן מניות פוזיציות שורט.
 
ביקורת אחרת על גנסלר נוגעת לפער בין הדיבורים הקשוחים למעשים סביב שוק הקריפטו. טיילר גלאש מהארגון ללא מטרות רווח Healthy Markets שמורכב ממשקיעים מוסדיים, התבטא בעניין ואמר כי "משקיעים שואלים יותר ויותר שאלות לגבי היציבות וכן היושרה שבהתנהלות השווקים, ולהשיב את האמון בשוק ההון זה דבר שצריך להיות בעדיפות עליונה".
 
בהתייחס לכך שגנסלר אמר בעבר כי לשיטתו חלק גדול ממטבעות הקריפטו צריכים להיות מסווגים מבחינה חוקית כניירות ערך (ולא כמטבעות, מה שיטיל עליהן את החובות החלות על השקעות מעין אלה) טען גלאש "ברור שנאומים והצהרות לא הולכים להשליט סדר בשוק הנכסים הדיגיטליים. גנסלר יצטרך לנקוט ביותר פעולות אכיפה ופרסום הוראות כדי להביא לכך".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות