אוטונומו נסחרת מתחת למזומן בקופה, אבל האם זו הזדמנות?
החברה שמוזגה לספאק בקיץ לפי 1.2 מיליארד ד', נפלה לשווי 177 מ'. המזומנים בקופה - 208 מיליון דולר; ברבעון 4 הפסידה 16 מ'. אם העסק יפרח מי שיכנס עכשיו כנראה ירוויח. תרחישים נוספים: מכירתה לצד ג' או למחזיקים הגדולים, אבל יש תרחיש שהשוק כעת מאמין בו - שרפת המזומנים תימשך ומהר מאוד העסקה הטובה תהפוך לרעה
חברת {אוטונומו} הישראלית, שפיתחה זירת מסחר בנתוני רכבים מקושרים, נכנסה לוול סטריט דרך מיזוג לשלד ספאק בקיץ האחרון בעסקה שגזרה לה שווי של 1.26 מיליארד דולר לפני הכסף (255 מיליון דולר גויסו. התכנון היה לגייס 280 מיליון אך מחזיקי מניות בשלד פדו אותן בחלקן עוד קודם להשלמת המיזוג). הכסף נכנס לחברה, אך אמון המשקיעים, בהתחשב גם בטלטלות בשוק, ברח החוצה ובינתיים השווי כבר צנח ל-177 מיליון דולר, כשמחיר המניה עומד על 1.3 דולר (נמוך בהרבה ממחיר שלד ספאק עוד קודם להכרזה על חברת מטרה שתתמזג לתוכו, שהוא 10 דולר). השווי הנוכחי נמוך מהמזומן בקופה – 208 מיליון דולר בסוף 2021 (כולל שווי מזומנים וכספים בנאמנות). האם זו הזדמנות?
בתרחישי הקצוות (אקזיט, הצלחה או מחיקה) יכול להיות שכן, אך אם תמשיך כפי שעכשיו התשובה היא שלילית, קשה להעריך מה מהם הוא התרחיש הסביר. מבט על השורה העליונה מגלה שב-2021 הכניסה 1.7 מיליון דולר וזאת אף לאחר רכישת ניורה ב-50 מיליון דולר. בתחילת 2021 כשעסקת ניורה לא באופק, העריכו ש-2021 תסתיים עם הכנסות של 3 מיליון דולר.
יוזכר שמרמת הכנסות אפסית (400 אלף ב-2020) קל לצמוח, ועל אף שגם עכשיו ההכנסות זניחות, קצב הצמיחה בין 2020-2021 לא ישמר. פספוס התחזית לאשתקד מעמיד בספק גם את העמידה ביעדים של 2022 (24 מיליון דולר. הכיצד?), ב-2023 סך של 264 מיליון דולר (רק אז תעבור ל-EBITDA חיובי, ובסכום נמוך של 4 מיליון דולר), וב-2025 יעד להכנסות של חצי מיליארד דולר (הכיצד?).
אז קצב הצמיחה מוטל בספק, ובינתיים בגזרת שריפת המזומנים: ההפסד התפעולי ברבעון הרביעי היה 16 מיליון דולר, ונניח שבפועל החברה שורפת סכום נמוך יותר של 10 מיליון דולר ברבעון – אם הקצב הזה כן ישמר, מדובר ב-40 מיליון דולר בשנה. הוא אף יכול להיות גבוה יותר בתלות בהשקעה בצמיחה. לחלופין, אולי גם צמצומו אפשרי בעזרת התייעלות, אבל לא בטוח, וייתכן שאז השורה העליונה תפגע ויהיה עוד יותר קשה לעמוד ביעדים.
מכל מקום, השאלה שניצבת לפני המשקיעים היא שאלת המירוץ בין העלייה בהכנסות דרך סגירה של חוזים חדשים והגדלת המכירות ללקוחות קיימים מה שיגרום להשבחה בשווי הפעילות של החברה; לבין קצב שריפת המזומנים שמקטין את המזומנים בקופה. כלומר, מצד אחד, המזומנים יורדים מצד שני, צפוי שערך הפעילות עצמה, יעלה. בתרחיש הביניים שקיים כעת (לאל צמיחה מרשימה), היקף המזומנים יירד דרמטית - בעוד שנה הוא כבר יהיה מתחת לשווי החברה בשוק.
תרחיש הקצה האופטימי הוא שהמירוץ מוכרע לטובת השורה העליונה, וגם אם אוטונומו לא תעמוד ביעדים השאפתניים, לפחות יכנס יותר כסף מאשר ייצא מדי רבעון. זה המקום לציין שבאוטונומו לא התייחסו להכנסות, אם יש כאלה, של ניורה, ובונים על הסינרגיה איתה. בדוחות הרבעון הרביעי, בו הושלמה עסקת הרכישה, לא יוחסו אי אלו הכנסות לניורה. ראוי להזכיר שלכאורה בתקופה שסמוכה לגיוס כסף (בין אם כחברה פרטית ובין אם בהפיכה לציבורית) הצמיחה אמורה להיות מואצת.
אם זה יהיה התרחיש שיתממש – אז מי שיכנס עכשיו למניית אוטונומו ויביע בה אמון ייצא עם שכרו בצדו. וישנה אפשרות אחרת להרוויח, והיא קשורה בתרחיש קצה אחר: החברה נרכשת בפרמיה. צניחת השווי של חברות טכנולוגיה רבות יצרה הזדמנויות למיזוגים ורכישות, בוודאי של מנהלות נכסים וקרנות הון סיכון שמחפשות הזדמנויות. ייתכן אפילו שחברה מתחום הרכב, או ביטוחי הרכב, תראה הזדמנות באוטונומו. לחברה שיתופי פעולה עם פז׳ו-סיטרואן, פיאט-קרייזלר, BMW, מיצובישי, מרצדס, ניסן-רנו ועוד.
עוד על הסקאלה הזו ניצבת האפשרות שאלה המשקיעים הגדולים הקיימים של אוטונומו, אותם אלה שהביאו אותם לציבור המשקיעים לפני פחות משנה, יחליטו למחוקה מהמסחר ולהפכה לפרטית. עם המשקיעים הבולטים בחברה נמנים הקרנות בסמר ו-StageOne שנכנסו להשקעה בה עוד בשלב הסיד, Dell ו-Hearst Ventures. אלה מחזיקים בכ-72% מהמניות. כן תתכן גם רכישת הפעילות של אוטונומו והפיכתה לשלד בורסאי, שעם קליטת פעילות אחרת יקבלו מחזיקיו מניות בחברה הממוזגת, במתווה כזה או אחר.
השנה האחרונה הפכה הרבה חברות פרטיות-סטארטאפים לחברות נסחרות. הן הגיעו לשם בשלב מוקדם, על רקע התמחור הנדיב של המשקיעים בנאסד"ק, כשקרנות ההון סיכון המחזיקות בחברות אלו, הבינו שהדרך המהירה להשבחה היא הנפקה לציבור. כעת, אותן קרנות הון סיכון, יכולות לפעול הפוך - לרכוש סטארטאפים בשוק במחירים נמוכים אפילו מהשוק הפרטי. אוטונומו שקיבלה בשוק הפרטי (לפני ההנפקה לציבור) שווי של 200-300 מיליון דולר, נמכרת היום באפס.
אוטונומו לא לבד - שורה של חברות, ביניהן ישראליות שהנפיקו בשנה האחרונה נסחרת קרוב למזומנים, אולי לא בצורה חריגה כמו אוטונומו, אבל די קרוב למזומנים. השווי פעילות שלהן צנח לרצפה לעומת המצב לפני שנה. למעשה, הגרידיות והרצון להשתתף בחגיגה, גרם להן לחזור שנים אחורה - לשווי התחלתי. השאלה הגדולה אם קרנות הון סיכון יחזרו לרכוש את החברות האלו, או יעברו לסיבוב הבא.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.המשקיעים המתוחכמים ידעו שהמחיר מנופחמשקיע 21/02/2022 23:25הגב לתגובה זו0 0כל המשקיעים המתוחכמים ידעו שזאת חברה בלי טכנולוגיה מהפכנית ובלי הכנסות. החברה בנתה על ההייפ שאחרי מכירת מובילאיי לאינטל, והמשקיעים הטפשים בלעו את הפיתיון... המסקנה, להשקיע אך ורק בחברות שיש עליהן מידע פנימי. אחרת, פשוט להשקיע בתעודות סל פסיביותסגור
-
3.זה מתחת למזומן?בלאק מרבוזו 21/02/2022 22:51הגב לתגובה זו0 0אז מה יגידו על ננו דימנשן.... NNDMסגור
-
2.סיפור שסופו היה ידוע מראשעובד לשעבר 21/02/2022 14:15הגב לתגובה זו0 0חברה ללא יתרון טכנןלוגי, הנהלה שרוצה לעשות EXIT מהיר ומפחדת להתמודד עם קשיים, גוף מכירות מאד חלש והעיקר שוק שאינו קיים וערך אסטרטגי זניח לשותפים הקיימים - כל חברה מתחרה יכולה בשנתיים שלש של פיתוח לעקוב את אוטונומו והשותפים האסטרטגיים יוכלו בקלות לעבור אליה.סגור
-
1.אוטונומומשקיע 21/02/2022 13:20הגב לתגובה זו1 0עוד הונאה - מזכיר לי את קוויק, נרהטק ועוד חברות עם פעילות זניחה ששורפת מזומן.סגור