"נכסים בשווקים מתעוררים עמידים למשבר באוקראינה; הרע מתומחר מזמן"
"נכסים בשווקים המתעוררים הראו עמידות בפני ההתחממות ברוסיה-אוקראינה בחודשים האחרונים. המשבר שם נתפס כמקרה פרטני שיש לו השפעה מצומצמת על שאר השווקים המתעוררים בכל הקשור לסנטימנט המשקיעים", כך סבור פניקס קאלן, ראש חטיבת מחקר שווקים מתעוררים בפירמה Societe Generale.
את הדברים הללו כתב עוד קודם לדיווחים על כך שנשיא רוסיה וולדימיר פוטין ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הסכימו להפגש זה עם זה, חדשה שהשפיעה לחיוב על שוקי ההון וכן על רוב המטבעות המקומיים בשווקים המתעוררים. בינתיים הבדלניים הפרו רוסיים באוקראינה דיווחו כי צבא אוקראינה התמקם בשטחם, והאירועים דווקא מסלימים ומביאים את בורסות אירופה לירידות. קאלן ציין כי המטבעות הפולנים, הצ'כים, ההונגרים והרומנים הם בעלי החשיפה הגבוהה ביותר להסלמה במצב.
אם להסתכל על שוק החוב הנקוב במטבע מקומי בדרום אפריקה, שהיא המדינה בעלת הסיכון הגדול ביותר בשווקים אלה, ניתן לראות שהחודש התשואות בו היו גבוהות מ-6%. לפי ג'ק מקלנטיר, מנהל נכסים ב-Brandywine Global Investment Management הפילדלפית, תרחיש הבסיס הוא שהמתח בין אוקראינה לרוסיה ירגע. "נכסים בשווקים מתעוררים כבר תמחרו פנימה כמות משמעותית של חדשות רעות לאורך העשור האחרון, ולכן אנחנו לא סבורים שנראה תמחור מחדש בהיקף נרחב".
אנדרס פרגמן, מנהל השקעות בכיר ב-PineBridge Investments שמנהלת 149 מיליארד דולר, מצביע על כך שמחירי הנפט שכבר עתה גבוהים עשויים להשאר כך בשל ביקושים חזקים יותר, מה שידגיש את ההזדמנות שבמזרח התיכון העשיר בנפט.
לפי בלומברג, החל במניות ועד מטבע מקומי, ישנם מוקדים בשווקים המתעוררים שחווים עליה בנכסים אלה. מדיניות אגרסיבית של בנקים מרכזיים וכן מחירים גבוהים של סחורות יביאו לעליות השנה של יותר מחצי מ-24 המטבעות המקומיים בעולם המתפתח.
בסוכנות הידיעות מצביעים בהקשר זה על כמה נתוני מאקרו: ריביות הפריים של הבנקים הסינים שנותרו ללא שינוי בפברואר; צמיחה של 1.9% ברבעון האחרון של 2021 בתאילנד על פני שנה קודם לכן - גבוה מהתחזיות לנתון של 0.8%; אם בפרסום ביום רביעי הקרוב מדרום אפריקה נראה שהכנסות המדינה היו גבוהות מהצפי ייתכן שהחששות הפיסקליים ירגעו מעט; נתוני הכלכלה הארגנטינאית לחודש דצמבר עתידים להתפרסם והמשקיעים יחכו לראות גם התקדמות במגעים של הממשלה שם מול קרן המטבע העולמית.
כמו כן, מקסיקו תפרסם נתונים סופיים לשינוי בתמ"ג ברבעון הקודם, לאחר שהנתונים הראשוניים הצביעו על מיתון. עוד יפורסמו שם נתוני המכירות הקמעונאיות והאינפלציה (שמתפרסמת אחת לשבועיים); בפרו הצפי של כלכלני בלומברג הוא לראות שברבעון הרביעי אשתקד התמ"ג כבר חזר לרמותיו לפני הקורונה, הגם ששיעור הצמיחה עצמו הואט. לדבריהם, הנתוני שיחשפו עשויים לעורר חשש באשר לתחזית לכלכלת פרו השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.חברים, גם אם הנכסים בשווקים מתעוררים עמידים למשבר......Sassi6 22/02/2022 02:52הגב לתגובה זו0 0גם אם הנכסים בשווקים מתעוררים עמידים למשבר באוקראינה, גם אז זיכרו ואל תשכחו: "אם יורד גשם על בורסות אירופה ואמריקה, אז ...כולם נרטבים", כולל שווקים מתעוררים, בהצלחהסגור