REE
צילום: יח"צ
דוחות

REE: ההפסד העמיק אבל טוב מצפי האנליסטים - המניה קופצת ב-10% בטרום

ההפסד ברבעון הרביעי גדל ל-26 מיליון דולר, ברבעון השלישי ההפסד עמד על 19.5 מיליון דולר, וברבעון המקביל אשתקד ההפסד עמד על 6 מיליון דולר - על אפס הכנסות; דניאל בראל, מנכ"ל החברה אמר לביזפורטל בעבר כי המכירות יגיעו רק ב-2023, האם יש למה לחכות?
סתיו קורן | (1)

חברת האוטוטק הישראלית REE הפועלת בתחום הניידות האוטונומית מדווחת על הפסד נקי של 26 מיליון דולר ברבעון הרביעי, בהשוואה להפסד של ל-19.5 מיליון דולר ברבעון השלישי, והפסד של 6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. מהחברה נמסר כי העמקת ההפסד נובעת מהוצאות  תפעוליות גבוהות יותר, כאשר החברה מרחיבה את יכולותיה ואת חדירתה לשוק לקראת ייצור מסחרי ב-2023.

לחברה אין מכירות עדיין, ובראיון לביזפורטל שנערך בקיץ שעבר, קצת לפני הנפקת החברה בוול סטריט, דניאל בראל, מנכ"ל החברה אמר שהמכירות יתחילו רק ב-2023. וטען כי החברה הולכת להיות ה"אינטל של עולם הרכב", האמנם? החברה חתמה במהלך 2021 על מספר שיתופי פעולה, אך היא עדיין במצב של אפס הכנסות. מניית החברה הספיקה לרדת מתחילת השנה ב-75%, ונסחרת לפי שווי של 572 מיליון דולר.

אז למה בכל זאת המניה קופצת בעקבות הדוחות ב-10% בטרום? אם ניתן למצוא משהו חיובי בדוחות של החברה היא העובדה שהיא הפסידה פחות ממה שציפו האנליסטים. הם ציפו להפסד של 12 סנט למניה והחברה בפועל הפסידה 9 סנט למניה (על בסיס Non-GAAP)

סך הנזילות של החברה הסתכם ב-275.8 מיליון דולר, המורכב כולו ממזומנים. החברה צופה לבצע השקעות של כ-30 מיליון דולר במהלך שנת הכספים הנוכחית, השקעות שעיקרן יתקדמו בייצור הראשוני שלה.

החברה צופה שההוצאות התפעוליות שלה במונחי non-GAAP, הכוללות הוצאות מכירה, הנהלה וכלליות ומחקר ופיתוח, יהיו בטווח שנע בין 100 ל-120 מיליון דולר בשנת 2022.

ההוצאות התפעוליות יורכבו בעיקר מהוצאות הנדסה וטכנולוגיה הקשורות לתוכניות והפרויקטים המסחריים הקיימים של החברה. הערכות אלה תלויות בחלקן בתזמון ובהשגת אבני דרך מסוימות הקשורות לתוכניות ולפרויקטים המסחריים של החברה.

דניאל בראל, מייסד משותף ומנכ"ל REE: "בשנים 2019 ו-2020, התמקדנו בשיפור היכולות שלנו, בהרחבת השוק הרלוונטי לנו, בוולידציה של הטכנולוגיה שלנו ניסוי הכלים ובבניית שרשרת האספקה ​​שלנו. בשנת 2021, המשכנו בכך והתחלנו לבנות את האקוסיסטם שלנו.

קיראו עוד ב"גלובל"

אבני הדרך הרבות ושיתופי הפעולה האסטרטגיים שהושגו במהלך השנה האחרונה מהווים בסיס איתן לשנה הקרובה בעודנו מתקדמים במהירות לעבר ביסוס יכולות הייצור שלנו והפיכתם של המוצרים שלנו למסחריים. תחילתם הקרובה של ניסויים מסחריים עבור פלטפורמת ה-P7 מהווה עליית מדרגת חשובה נוספת בדרך לקבלת הזמנות ולייצור סדרתי. בנוסף, אנו מקדמים יזמות נוספות שיאפשרו לנו להוביל את הטרנספומציה של עולם הרכב עם טכנולוגיית ה REEcorner שלנו, שתאפשר דור חדש של כלי רכב מסחריים".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 05/03/2022 16:06
    הגב לתגובה זו
    יש חברת פח ושום דבר בשם סטורדוט..סיפורים ומשה חוגג והכל כלום מכלום אז זאת אחותה התאומה