הזדמנות? אל עריאן רכש אג"ח אוקראיני; JP Morgan ממליץ על אג"ח רוסי

הנכסים הרוסים והאקראינים נחתכו בחדות אך יש המנסים לתפוס את הסכין הנופלת; בבנק ההשקעות ג'יי פי מורגן מציעים ללקוחות לקנות אגרות חוב רוסיות וחברת ההשקעות בראשות מוחמד אל עריאן רכשה אגרות חוב של ממשלת אוקראינה
 | 
telegram
(2)

הסנקציות המערביות היכו קשות בכל קשת הנכסים הרוסיים, מהמטבע הלאומי, דרך מניות ואגרות חוב רוסיות, ממשלתיות וקונצרניות ועד נכסים ריאלים שהוחרמו ברחבי העולם. הנכסים האוקראינים גם כן מתרסקים, לא על רקע הסנקציות אלא על רקע הפצצות וטורי החיילים הרוסים שהורסים את המדינה. וורן באפט אמר פעם שכאשר כולם תאבי בצע הוא אוהב להיות פחדן, וכאשר כולם מפחדים הוא אוהב להפוך לתאב בצע, ויש כאלה שמנסים ליישם את האסטרטגיה הזו גם בתקופה מלאת הסיכון הנוכחית כשהפחד שולט ביחס לנכסים הרוסים והאקוראינים. 

בעוד השקעה ישירה בנכסים רוסיים היא כמעט בלתי אפשרית, שכן הבורסה ברוסיה לא נפתחה לאחרונה, ולא ידוע האם תיפתח מחר, הדלת עדיין פתוחה להשקעה בחברות הנסחרות בבורסות בחו"ל ולאגרות החוב שלהן הנקובות בדולר על פי רוב. האסטרטגים של בנק ג'יי פי מורגן מייעצים לקוחותיהם לאסוף כמה נכסים רוסיים, במיוחד אגרות חוב של חברות בעלות פעילות בנלאומית משמעותית שירדו בחדות בעקבות המשבר והתרבות הסנקציות. אגרות חוב רוסיות נסחרות בסביבות ה-20 סנט לדולר ערך נקוב.

קבוצה של בנקאי ג'יי פי מורגן בהובלת זאפאר נאזים המליצו ללקוחות לקנות אגרות חוב של חברת Lukoil הרוסית, כיון שלענקית האנרגיה פעילות בנלאומית בת קיימא שייצרה רווח של 3.5 מיליארד דולר בשנת 2021, והיא בעלת חוב נמוך יחסית. לדעת נאזים, במידה שהמצב ישתנה, יהנה נייר הערך ממהפך משמעותי במגמה. אגרות החוב נסחרות כעת במחיר של 32 אגורות לדולר, עם מרווח של 10 סנט בין הביקוש להיצע, מרווח גדול במיוחד שמעיד על תנודתיות יתר בנייר. לדעת כלכלני ג'יי פי מורגן הנייר עשוי לחזור למחיר של 100 סנט לדולר. עוד ממליצים בבנק על אגרות החוב של חברת נובוליפאטסק, בטענה שהמחיר הנוכחי לא משקף את פוטנציאל ההתאוששות של המניה, כמו גם על אגרות החוב של ענקית המתכת MMK שעתידים להיפרע בשנת 2024. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יחד עם זאת מדובר כמובן בהשקעה בסיכון גבוה, כאשר ייתכן מאד שהממשלה הרוסית תאסור על תשלומי ריבית וקרן במטבע זר. כמו כן המשך הסנקציות הבנלאומיות על רוסיה יחתוך את זרם המזומנים של החברות הללו מה שיקשה עליהן לעמוד בהתחיבויות גם אם לא יוטל איסור שכזה. זאת מלבד הסנקציות הפיננסיות שיקשו בהמשך על החברות על הזרמת כספים.

צוות הניהול של חברת גראמרסי פנדס, בראשות הכלכלן מוחמד אל עריאן, התכנס לפני כשבועיים ודן באפשרות לקנות אגרות חוב של ממשלת אוקראינה שנפלו למחיר של 45 נט לדולר. החברה מכרה חודש קודם לכן את כל אגרות החוב של אוקראינה ורוסיה ושקלה לחזור לשוק לאור הירידות. הכלכלנים האמינו שאוקראינה תישאר עצמאית בצורה כזו או אחרת ותקבל סיוע חוץ מאסיבי לשיקום הכלכלה, אך לא היו בטוחים לגבי השאלה האם המשקיעים ידרשו למחול על חלק מהחוב לצורך בניית הכלכלה מחדש ועל איזה חלק מהחוב, ולכן ויתרו על ההזדמנות. מאז המשיך מחיר אגרות החוב ליפול עד למחיר של 22 סנט, ואז החלה החברה לקנות. 

רוברט קוניגסברגר, מייסד החברה, אמר כי המחיר עלול ליפול עוד יותר אך הסיכון של איבוד ההזדמנות לריבאונד מאוחר יותר גדול יותר. "כאשר אתה מרגיש שזה באמת מפחיד, אתה עדיין צריך לתכנן את המסחר, ולסחור את התוכנית" אמר. 

ישנן ידיעות נוספות על מנהלי קרנות גידור וחברות השקעה בעלי אומץ מספק להיכנס לנכסים המאתגרים הללו. לסיום, נזכיר את אחד מכללי ההשקעה החשובים ביותר - לעולם אל תשקיע כסף שאתה לא יכול להרשות לעצמך להפסיד.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אשרי המאמין, ובכל זאת, למה להקדים את ...להב הסכין? (ל"ת)
    Sassi6 08/03/2022 04:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    אני אתחיל שרשור של משפטים
    קוף 07/03/2022 23:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות