אחרי כניסת באפט: המנכ"לית של אוקסידנטל רכשה מניות בשיא; למה?

בתחילת החודש הפתיע באפט את המשקיעים, עם השקעה של 5 מיליארד דולר בחברת הנפט האמריקאית, שתהו האם הוא בדרך לרכוש את החברה שנהנית מנתונים פיננסים טובים ומעלייה במחיר הנפט; האם ניתן ללמוד על העתיד של החברה מפעילות המנכ"לית הותיקה?
 | 
telegram
(3)

מתחילת השנה הכפילה מניית חברת האנרגיה  OCCIDENTAL PETROLEUM CP +0.72% OCCIDENTAL... 51.91 +0.72% OCCIDENTAL PETROLEUM CP סגירה:0 פתיחה:51.58 גבוה:52.13 נמוך:51.34 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  את שוויה בעיקר הודות להשקעה מצד המשקיע האגדי וורן באפט והזינוק במחירי  הנפט, בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה. על אף העלייה האחרונה מי שממשיכה להאמין בפוטנציאל של המניה, היא מנכ"לית החברה שרכשה בשבוע האחרון מניות בהיקף של כ-800 מיליון דולר.

על פי רשות ניירות ערך, ויקי הולוב, שעומדת בראש החברה החל משנת 2016, רכשה במהלך השבוע האחרון כ-14 אלף מניות במחיר ממוצע של 56.24 דולר למניה. כעת, היא מחזיקה ב-סכך הכל בכ-467 אלף מניות של החברה. הפעם האחרונה בה רכשה מניות של החברה בשוק הייתה לפני כמעט שלוש שנים, אז היא שילמה 1.8 מיליון דולר עבור 37,460 מניות, במחיר ממוצע של 48.15 דולר למניה.

הדיווח מגיע לאחר שבתחילת החודש ברקשייר האת'ווי  BERKSHIRE HATHAWAY A +0.99% BERKSHIRE... 714,280 +0.99% BERKSHIRE HATHAWAY A סגירה:0 פתיחה:708,183.6 גבוה:715,957.5 נמוך:705,000.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שבשליטת המשקיע האגדי וורן באפט, השקיעה בחברה 5 מיליארד דולר. בעקבות הדיווח ועל רקע העלייה במחירי הנפט, בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה, הכפילה המנייה את שוויה והיא נסחרת כעת לפי שווי של כ-57.5 מיליארד דולר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הזינוק במחיר המנייה קשור גם לתוצאות השנתיות שהציגה החברה. במסגרתן, דיווחה כי ההכנסות בשנה שעברה (2021) הגיעו ל-26 מיליארד דולר והרווח השנתי ל-2.3 מיליארד - צמיחה חדה משנת 2020, מספרים שאמורים לעלות עוד בשנת 2022 לנוכח הקפיצה במחירי האנרגיה.

ההתלהבות המחודשת של האורקל מאומהה, הציתה את דמיונם של משקיעים אנליסטים רבים, שניסו להעריך מה עומד מאחורי ההחלטה. חלק, העריכו שלאחר הגדלת השליטה יפעל איש העסקים למזג את פעילות החברה יחד עם עם זרוע האנרגיה שלו, ברקשייר האת'ווי אנרג'י. ההערכות דומות השמיעו אנליסטים אחרים שסוברים כי מדובר בצעד ראשון לקראת פרסום הצעת רכש מלאה, דבר שעשוי לעלות לו יותר מ-50 מיליארד דולר. באם העסקה אכן תצא לפועל הרי שמדובר בעסקה הגדולה ביותר שלו אי פעם, כשלטענתם, מדובר העסקה "בגודל פיל" אותה באפט מחפש כבר שנים.

עם זאת, ספק אם באפט שמעולם לא החזיק בבעלות מלאה על חברת נפט, ירצה להכניס את ראשו עמוק יותר לתחום ההפכפך של שוקי הנפט. כך, על פי האנליסטים סימן השאלה הגדול לגבי המעורבות העתידית של באפט באוקסידנטל הוא עד כמה הפעילות עמוסת הסיכונים של החברה בשוק ההפכפך משתלבת עם העדפתו לתשואות חזקות ויציבות בטווח הארוך. לכך מצטרפת העובדה שהרקורד של החברה בשליטתו בתעשייה לא מזהיר ביותר, עם השקעות "בעיתיות" בשברון אקסון מוביל, פטרוצ'יינה וקונוקופיליפס,. "לא הבדלנו את עצמנו, בכלל, בתחום הנפט והגז", אמר באפט במפגש השנתי של ברקשייר 2015, "למרות שהרווחנו מעט כסף".

מה באפט מוצא בחברה?
לחברה נכסים משמעותיים, עתירי הון, ומניבי מזומנים המוגנים על ידי חסמי כניסה גבוהים - כל התכונות העיקריות שמאפיינות את עסקיו של באפט. ברקשייר גם תזכה למנהל נפט ותיק בדמות מנכ"לית החברה, דבר שהוא קריטי עבור החברה שמחזיקה ב-26 עובדים בלבד במטה שלה באומהה, ונסמכת במידה רבה על מנהלי החברות הבנות שלה כדי שיפעלו באופן עצמאי ויכירו היטב את התעשייה שלהן.

מבחינה כלכלית, אוקסידנטל במצב טוב. החברה זקוקה למחיר נפט של 40 דולר בלבד לחבית כדי לשמור על הדיבידנד שהועלה לאחרונה. הנפט הגולמי נסחר כיום כמעט פי שלושה מהרמה הזו. כמו כן, החברה החזירה חלק ניכר מהחוב שלקחה ב-2019 במהלך מלחמת ההצעות שלה עם שברון עבור Anadarko, ולאחרונה הודיעה על תוכניות לרכוש בחזרה מניות בהיקף של 3 מיליארד דולר.

למעשה, מניית אוקסידנטל הייתה אחת המרוויחות הגדולות מהעלייה במחירי הנפט, בעיקר בגלל שהיא ספגה מהלומה קשה במהלך המגיפה. בניגוד ליריבותיה, לחברה אין גידור פיננסי להגנה מפני מחירי נפט נמוכים, כלומר היא גם מסוגלת לתפוס את העלייה המלאה כשהמחירים מזנקים. כך שבעקבות ההתאוששות מהמשבר שפקד את העולם, זינקו המניות ביותר מפי חמש מהשפל של 2020.

בזמן שרוכשי הנפט מתרחקים מרוסיה, היצרנית העולמית השלישית בגודלה, בעקבות פלישתה לאוקראינה, החשיבות של ייצור גולמי משדות ארה"ב רק גדלה. אוקסידנטל היא בין מחזיקי השטחים והיצרנים הגדולים ביותר באגן הפרמיאן, שדה הנפט העצום של ארה"ב במערב טקסס ובניו מקסיקו. האזור הוא אחד המקומות היחידים בעולם שיכולים להגדיל במהירות את הייצור עבור כלכלה גלובלית שחסרה נואשות מגולמי.

במישור הסביבתי, אוקסידנטל יש גם סיפור חיובי לספר לפחות במשיור ההצהרתי. זוהי חברת הנפט היחידה בארה"ב עם שאיפות לחסל פליטות הן מהפעילות שלה והן משל לקוחותיה עד 2050. אלו יכולות להיות חדשות טובות עבור ברקשייר, שכבר התמודדה עם לחץ של משקיעים בכל הקשור לשינויי אקלים בהתחשב בעסקי השירות הנרחבים שלה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כותרת
    ליאור 01/04/2022 05:20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין ספק שהוא אלוף ללא עוררין אך למה מריאים רק הצלחות מה עם הכישלונות שלו והיו לו למשל טבע. ועוד..
    סגור
  • כותבים גם על הכשלונות שלו כולל
    נחמן 01/04/2022 12:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    טבע בזמנו, תחפש ותקרא. כול חברה אחרת היתה רוצה כמות כזו של הצלחות מול כשלונות
    סגור
  • 1.
    תיקון
    תיקון טעות בכתבה 31/03/2022 22:04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    על אף העלייה האחרונה מי שממשיכה להאמין בפוטנציאל של המניה, היא מנכ"לית החברה שרכשה בשבוע האחרון מניות בהיקף של כ-800 מיליון דולר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות