לחברות ב-S&P כשני טריליון ד' בקופה; קונטרה לריבית ולהאטה בצמיחה?

בפירמה Truist כותבים שהסכומים יוכלו לשמש לדיבידנד, בייבאק ומיזוגים - שהיקפם השנה נמוך 20% מאשתקד. ברבעון שחלף רווחי חברות המדד אמורים לגדול ב-6.4% ועם הדוחות ישנה ציפיה לראות מה יעשו עם המזומן בקופה. מנגד, יש מי שסבור ש"זה לא מה שימנע שוק דובי או ימשיך להעלות את המניות"
 | 
telegram
(2)

האינפלציה בארצות הברית משפיעה על הצרכנים במדינה, ומה שאמור להיות התרופה לה, העלאת הריבית, משנה את סביבת ההשקעות, והפעם גם מחוץ לגבולותיה. הפדרל רזרב מתמודד עם האתגר המורכב של פתירת בעיית האינפלציה מבלי ליצור מיתון. התקדימים ההיסטוריים לא לטובתו, ומבט על אגרות החוב הארוכות של הממשל האמריקני מראה שגם המשקיעים לא אופטימיים. עד סוף 2024 הריבית אמורה להיות ברמה של 2.8%. ייתכשן ריבית שכזו תסיט השקעות משוק המניות, שהוא כמעט ברירת מחדל בתקופות של ריבית אפסית, ואולי הסביבה הכלכלית שתכביד על צמיחת החברות. למנהלי ההשקעות ב-Truist יש עצה עבור התרחישים הללו: חפשו את קופות המזומנים.

המזומנים שבידי החברות הנסחרות יכולים להועיל למשקיעים בכמה אופנים. למשל, במיזוגים ורכישות – עוד קודם להחלטת הפד להעלות את הריבית דובר על כך שהירידה הגדולה בשוויי חברות רבות ממחצית 2021 והלאה תעודד מיזוגים ורכישות. חברות גדולות יאספו מהרצפה חברות קטנות יותר משיקות לתחום פעילותן – או כדי להתפתח לאזורים חדשים.

עתה, ייתכן והצורך בכך יהיה לא רק הודות לכך שיש הזדמנויות בשוק, אלא מכיוון שהצמיחה האורגנית תאט או תתקע. בשנה שעברה המיזוגים והרכישות בארצות הברית הסתכמו בסך של 2.5 טריליון דולר – שיא שנתי מאז החלו לאסוף את הנתונים ב-1980. מתחילת השנה נרשמה האטה של 20% ביחס לתקופה המקבילה ב-2021, כשפורסמו מיזוגים ורכישות בסך 516.8 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שימוש נוסף יכול להיות בדמות הדיבידנד: למי שיש מספיק מזומן בקופה, קל יותר לחלק ממנו. עוד ניתן לתאר כי מי שתצמח פחות ותרוויח פחות, אך תשמור על מזומן ברמה גבוהה בקופה תוכל לשמר את מדיניות החלוקה, ולא לקפוץ את ידה מחשש להמשך.

באותה מידה, תוכלנה חברות עם די מזומן להביע אמון במניה ולקדם רכישות עצמיות, שעבור המשקיעים הן שקולות לדיבידנד. מניות נמחקות מהמסחר – הרווח מתחלק לפחות מניות, וכל אחד מקבל יותר.

אתמול הסתיים לו רבעון, ובסופו רשם ה-S&P 500 את ההפסד הרבעוני הראשון מאז זה הפותח של 2020, שבמחצית מרץ בזמנו פרצה הקורונה במערב. מרץ השנה כבר היה יותר חיובי מינואר-פברואר. אם לפני מרץ, בשפל מתחילת השנה המדד סימן ירידה של 12.5%, אז הביצועים בחודש החולף עזרו לצמצם את הירידה ל-5%.

"רמות המזומן נמוכות מהשיאים של השנה שעברה, אך הן עדיין הרבה מעל הרמות שאפיינו את תקופת הקורונה, והן הולמות מהלכים של רכישה עצמית של מניות, חלוקת דיבידנד ומיזוגים ורכישות – שלושה דברים שמטיבים עם בעלי מניות", כך לפי קית' לרנר, ראש משותף של מחלקת ההשקעות ב-Truist.

יצוין כי לא רק עם משקיעים רכישות עצמיות הדבר מיטיבות, אלא לא פעם עם עובדי או בכירי החברות הנסחרות. ככל שמדובר באופציות, הביקוש שנתמך ברכישות עצמיות יכול להכניסן לתוך הכסף, באשר לתגמול הבכירים, בונוסים יכולים להינתן בתלות במחיר מניה מסוים – והרכישות העצמיות מסייעות להגיע ליעד עליו הוחלט. בין השאר זו הסיבה שנשיא ארצות הברית ביידן הודיע זה עתה כי יפעל כדי לספק תמריץ שלילי לחברות לרכוש מניות של עצמן כדרך לתגמל את השדרה הניהולית.

עם עונת הדוחות הבאה, בה יחשפו ביצועי הרבעון החברות עשויות לחשוף אי אלו תכניות שלהן לשימוש במזומנים שהצטברו. לפי נתוני Refinitiv IBES רווחי חברות ה-S&P 500 אמורים להיות גבוהים יותר ב-6.4%. האסטרטגים בפירמה אמרו ששימוש זהיר במזומן בתקופת הקורונה הביא להצטברותו. בעשור האחרון שולי תזרים המזומנים של התאגידים התרחב, והשילוב חיובי.

רמת השיא של המזומנים שהיו בידי חברות ה-S&P 500 נצפתה בתחילת ינואר אשתקד: 2 טריליון דולר. מאז הסכום ירד ל-1.9 טריליון דולר, כך לפי Truist. בסוף 2019 הוא היה נמוך יותר: 1.5 טריליון דולר.

בקרדיט סוויס כותב האסטרטג פטריק פלפריי ש"רמות המזומן אצל החברות וכן היכולת שלהן לגייס הון בשוק הן עדיין מאד חזקות". בסקירה אחרת של הבנק כתבו האסטרטגים שלו כי הם "מצפים לרכישות עצמיות וגם להרחבת הדיבידנדים ב-12-24 החודשים הבאים, מה שידחוף מעלה את הרווח למניה ואת מחירי המניות".

ב-2021 הרכישות העצמיות במדד ה-S&P 500 הסתכמו ב-881.7 מיליארד דולר – רמת שיא שגבוה ב-70% מזו של 2020. מתחילת 2022 ועד 29 במרץ, כך לפי נתונים שאספו ב-TrimTabs, הסכום עומד על 298.9 מיליארד דולר – מול 269.8 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד.

בבנק ההשקעות  GOLDMAN SACHS +1.11% GOLDMAN SACHS 602.75 +1.11% GOLDMAN SACHS סגירה:0 פתיחה:596.33 גבוה:603.94 נמוך:594.65 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (GS) סבורים שהביקושים הגדולים ביותר לאקוויטי יגיעו השנה מצד התאגידים עצמם. כך, תחזית היקף הרכישות העצמיות של כלכלני הבנק, מחברות ה-S&P 500 הועלתה לטריליון דולר. "מזומנים בהיקף גבוה וצמיחה סולידית ברווח למניה יתמכו בביקושים חזקים לרכישות עצמיות", נכתב בסקירה של הבנק.

ובכל זאת, מייקל ארון, אסטרטג השקעות בכיר ב-State Street Global Advisors הטיל ספק בכך שהרכישות העצמיות "יהיו בהיקף גדול מספיק כדי למנוע שוק דובי או כדי להמשיך להניע עליות בשוק המניות". "עדיין, הרכישות העצמיות יכולות להוות טלטלה חיובית למחירי המניות אם ימשיכו להיות בקצב שיא. גם הן וגם המיזוגים והרכישות היו ברמות שיא ב-2021, אז צריך לראות אם המגמה תמשך. אם כן – זה סימן חיובי לשוק".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לשרוף מזומנים לפני משבר כלכלי פוטנציאלי נשמע כמו טעות
    דודו 03/04/2022 09:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי זה נותן עלייה מיידית בשווי המניה, אבל נשמע כמו טעות בתקופה של ריביות עולות וירידה ברכישות צרכנים. יש סיכוי גבוה למיתון בשנתיים הקרובות, עדיף להיכנס לתקופה כזאת עם כסף זמין.
    סגור
  • 1.
    טריליון וחצי יש רק לאפל (ל"ת)
    קישקוש 03/04/2022 07:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות