"עשינו את ההחלטה הנכונה בשבילנו, שלמים עם ההחלטה"
לפעמים חברות נכנסות לשוק ומקוות שבעקבות תוצאות טובות המניה תעלה והמשקיעים יהיו מרוצים. אבל לפעמים זה לא מצליח והחברה מעדיפה לקחת צעד אחורה ולצאת מהמרחב שבו בעלי המניות שופטים אותה בכל רגע נתון. כזו היא {תופין} שהונפקה ב-2019 ב-14 דולר למניה, והמחיר אף טיפס בהתחלה ל-26 דולר, אך המניה איבדה מאז 65% מערכה. לפני הזינוק היום החברה נסחרה ב-340 מיליון דולר, והיא תימכר תמורת 570 מיליון דולר לקרן ההשקעות האמריקאית Turn/River, אפסייד של 60%, לפני הזינוק היום.
בראיון לביזפורטל מתייחס רובי כיטוב, מנכ"ל תופין, להחלטה להימכר. הוא היה רוצה כמובן שהחברה תצליח יותר גם כחברה ציבורית אך חישב מסלול מחדש והגיע למסקנה כי זו הדרך הנכונה לחברה.
אתם מאוכזבים מהמחיר שקיבלתם, הרי הנפקתם למעשה ברמת מחירים דומה?
כיטוב: "אני חושב שקשה מאוד להתנבא כיצד דברים מתגלגלים בשוק. הנפקנו בתקופה אחרת., בדרך הייתה תקופת קורונה שהייתה לא קלה. לקח לנו זמן לצאת מזה וחזרנו לצמיחה. כל החברות שהונפקו בשנה האחרונה כולן במקום אחר וירדו ביחס לאיפה שהיו (בהנפקה. נ"א). בכל רגע נתון צריך להסתכל על הסיטואציה ולחשוב מה נכון לחברה לעשות. מבחינתנו מדובר בעסקה מצוינת לחברה ולבעלי המניות, והיא משקפת פרמיה יפה גם על המחיר היום וגם על הממוצע בחודשים האחרונים".
מה יקרה לחברה? היא תישאר ישראלית?
כיטוב: "החברה תישאר ישראלית, בהחלט. אנחנו לא מתכוונים לעשות שינויים מבניים בחברה. השינוי היחיד הוא שבעלי המניות יהיו לא ציבוריים ובעלי המניות הנוכחיים יקבלו את הכסף שלהם. גם הפיתוח יישאר בארץ. יש לנו יותר מ-500 עובדים, כאשר מחציתם בישראל, וזה יימשך".
"כדאי גם לציין שכרגע רק חתמנו על הסכם לרכישת החברה. אנחנו מתחילים תקופה של "Go-shop" שבמסגרתה נחפש רוכשים פוטנציאלים שאולי יביאו הצעות גבוהות יותר. רק אחרי זה בעלי המניות יאשרו ואז העסקה תיסגר בפועל".
למה להימכר עכשיו? הרי יש לכם 89 מיליון דולר מזומנים בקופה להמשך פעילות
כיטוב: "נכון, אבל כמו שאמרתי, בכל רגע נתון צריך לבחון את ההצעות שמתקבלות ולהחליט אם נכון למכור או לא. הדירקטוריון החליט שזה נכון. אנחנו עוברים טרנספורמציה למודל רישוי מנויים, זה מעבר שתכננו שייקח 3 שנים. בתור חברה פרטית אפשר להאיץ את זה בצורה משמעותית, יותר קל לעשות את זה וגם מדובר בקרן שמתמחה בלעשות את המעבר הזה".
במודל מינויים הכוונה היא שהיום מוכרים ללקוח רישיון לשימוש בתקופת זמן מסוימת, כך שהוא צריך לרכוש את הרישיון מהחברה בכל תקופה מחדש, וזאת בניגוד למודלים הישנים כאשר למשל היה אפשר לקנות דיסק עם רישיון לווינדוס ואופיס לתקופה בלתי מוגבלת.
ראובן (רובי) כיטוב, מנכ"ל תופין
מדוע קל יותר לבצע מעבר כזה דווקא כחברה פרטית?
כיטוב: "כי תוך כדי ביצוע התהליך כשעוברים לעסקאות חד שנתיות למשל, המשמעות היא שההכנסות בטווח הקצר נמוכות יותר אבל זה מאיץ את הפעילות בטווח הארוך. בשוק הציבורי מורכב לנהל מעבר כזה וזה לא פשוט. בעלי מניות רוצים לראות עלייה וצמיחה כל הזמן וגם יש הרבה אי בהירות תוך כדי ביצוע המהלך. השווקים הציבוריים אוהבים לראות עקביות ולדעת בדיוק מה הולך לקרות בכל רגע נתון".
מדוע דווקא איתם?
כיטוב: "אני חושב שהם קרן השקעות ממש טובה. הציעו לנו הצעה מצוינת ואני מרגיש שהם פרטנר טוב וההצעה הזו טובה גם לחברה וגם לבעלי המניות. הנפקנו לפני יותר מ-3 שנים ואי אפשר להסתכל על העבר אלא על הנקודה שנמצאים בה עכשיו. קשה מאוד להתנבא מה יהיה ולכן עשינו את ההחלטה הנכונה בשבילנו כרגע. שלמים עם ההחלטה".
היו הצעות מחברות ישראליות?
כיטוב: "אני לא אכנס לזה עכשיו, אנחנו נוציא זימון לאסיפת בעלי המניות ושם נתאר הרבה יותר בהרחבה את כל המהלך, עם מי דיברנו וכו'.
מה אתה אומר לעובדים ביום כזה? הם ירוויחו מהמהלך?
כיטוב: "כל העובדים מחזיקים אופציות ו-RSU ולכן כולם ישתתפו בזה וייהנו מזה גם לאורך השנים הקרובות. הם כולם שותפים בהצלחה שלנו. כאמור, אנחנו מאוד שמחים על הרכישה הזו. חושבים שזו רכישה מצוינת, וגם פרטנר מצוין לעבוד איתו ולהמשיך את הצמיחה של החברה.
לסיום, איך 'המירוץ לפסגה' בהעלאת המשכורות לעובדים משפיע עליכם?
"כמו כולם, גם אנחנו העלנו משכורות, מבצעים פעולות של שימור עובדים ואנחנו גם מגייסים במרץ עובדים חדשים".
הכנסות החברה עלו ב-10% ב-2021, ההפסד התפעולי גדל, ההפסד הנקי - מעל צפי האנליסטים
תופין היא חברה שמנהלת את מדיניות אבטחת המידע (security policy company) בהקשרים של רשת, כלומר מי יכול לדבר עם מי ועל מה, ברשת הארגונית ובענן. החברה עוזרת לארגונים לנהל את המדיניות בצורה יותר אפקטיבית ועוזרת לאוטומציה של השינויים ברשת. כדי להמחיש: בארגונים גדולים כל שינוי ברשת עשוי לקחת מספר ימים, כי ברגע שמישהו מבקש בקשה לוקח זמן להבין אם זה תואם את המדיניות וכיצד להטמיע אותה בצורה אופטימלית ובטוחה. תופין לוקחת תהליך כזה ומבצעת אותו תוך דקות.
תופין דיווחה על הכנסות של 111 מיליון דולר ב-2021, עליה של 10% לעומת 2020. מנגד, ההפסד התפעולי המתואם (Non-GAAP) של החברה גדל ל-22 מיליון דולר, וההפסד הנקי גדל ל-37 מיליון דולר, 4 סנט למניה, אך טוב יותר מהצפי של האנליסטים להפסד של 7 סנט למניה. בשנת 2022 צופה החברה הכנסות בטווח של 123-129 מיליון דולר, אבל גם כי ההפסד התפעולי של החברה יגדל ל-24-29 מיליון דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה