הירידות יימשכו? נויברגר ברמן מורידים המלצה על מניות למשקל חסר
לאן הולכים השווקים? המנתחים הטכניים מצביעים כבר תקופה שהשווקים מיצו את העליות וכי הכיוון של השוק הוא למטה. כעת גם נויברגר ברמן, חברת ניהול הנכסים האמריקאית שמנהלת 460 מיליארד דולר סבורה כי הכיוון הוא שלילי ומורידה את ההמלצה על הרכיב המנייתי למשקל חסר - כלומר הם אומרים תחזיקו פחות מניות. חשוב לציין - בטווח הארוך השווקים עולים. הניסיון לתזמן את השוק ולדעת מתי למכור תיק מניות בדרך כלל נכשל, אבל תמיד צריך להיות עם עין פקוחה.
נויברגר ברמן, מורידה את אלוקציית (הקצאת) הנכסים שלה למניות מגישה של 'משקל יתר' לגישה של 'משקל חסר'. על פי הסקירה, הם מותירים את שוק המניות האמריקאי בהמלצה 'נייטרלית' כשמניות ה-Large Cap נמצאות במשקל חסר ומניות ה-Small and Mid יורדות מהמלצה של משקל יתר להמלצה נייטראלית.
אבל מעבר לכך - הם לא מאמינים בשאר השווקים בעולם: מניות בשווקים מפותחים מחוץ לארה"ב יורדות למשקל חסר ומניות בשווקים מתעוררים מקבלות גם הן משקל חסר.
על אלו מניות בכל זאת הם ממליצים?
"אנו ממשיכים להעדיף מניות ערך על פני מניות צמיחה בהינתן הווליואציות הגבוהות והחשיפה לשערי הריבית בקרב מניות הצמיחה, למרות שההשקפה הופכת למאוזנת יותר, בהינתן המיקס השלילי של צמיחה ואינפלציה, אנו מעדיפים מניות דפנסיביות, שיש להן הכנסות קבועות, תשואות דיבידנד גבוהות, קרנות ריט ומניות של חברות בתחום תשתיות האנרגיה", אומרים בנויברגר ברמן.
באופן מפתיע ולמרות האינפלציה ששוחקת את הערך של מהכסף המזומן בצורה משמעותית, הם מעלים את ההמלצה על מזומן מנייטראלי למשקל יתר ומותירים את ההמלצות על אג"ח גלובלי, אג"ח בדירוג השקעה ובכלל זה אג"ח ארה"ב ברמה של משקל חסר. האג"ח בשווקים מתפתחים יורד להמלצת נייטראלי.
לדבריהם "בעקבות נתוני הרקע של אינפלציה מבנית עולה והאטה בצמיחה, המוחרפת בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה, ועדות השקעה הופכות ליותר שונאות סיכון ונערכות עם צורת השקעות חדשה. אנו חושבים כי אגרות חוב כבר לא מהוות כלי "גידור טבעי" להשקעה במניות ורואים חשיבות גוברת לחיפוש אחר השקעות שיכולות לעמוד או אפילו לייצר ערך מאינפלציה גוברת ומעליית שערי ריבית, חשיבות שהולכת ועולה בשיקולים של אלוקציית נכסים לטווח הארוך יותר".
מנגד, הסחורות עולות למשקל יתר מובהק ובנויברגר ברמן מסבירים, "המשבר באוקראינה מעצים את בעיות שרשרת האספקה הקיימות בתחומי המזון והאנרגיה, מה שמוביל לאיום בחוסר איזון בטווח הארוך יותר באנרגיה ובמתכות חיוניות במעבר לאנרגיות מתחדשות, זה עלול להגביר את מהירות הדה-גלובליזציה בשרשראות האספקה ולשקף מעבר כללי להעדפה של סחורות מוחשיות על פני נכסים פיננסיים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה