האינפלציה בארה"ב בחודש מרץ הגיעה ל-8.5% בשיעור שנתי - מעל הצפי

בשיעור החודשי עלו המחירים ב-1.2%; ציפיות האנליסטים היו לעליה של 8.4% בשיעור שנתי ול-1.1% בחודש האחרון; עליות המחירים הן הגבוהות ביותר מאז שנת 1981; אינפלצית הליבה עלתה ב-6.5%, נמוך מעט מהציפיות ל-6.6%
 | 
telegram

האינפלציה ממשיכה לטפס בארצות הברית, כשבחודש מרץ הציג מדד המחירים לצרכן עליה של 8.5% בשיעור שנתי ושל 1.2% בשיעור חודשי. ציפיות האנליסטים היו לעליה של 8.4% בשיעור שנתי ושל 1.1% בחודש. בפברואר הראו הנתונים על עליה של 7.9% בשיעור שנתי ו-0.8% בשיעור חודשי. אינפלציית הליבה ללא מזון ואנרגיה עלתה ב-6.5% של 6.6% ועליה של 6.4% בפברואר. בשיעור חודשי עלתה אינפלציית הליבה ב-0.3% לעומת צפי ל-0.5% ועליה של 0.5% בחודש הקודם. 

הסיבות העיקריות לעליות המחירים המשמעותיות היא העליה במחירי המזון והאנרגיה שנגרמו בחלקם עוד לפני המלחמה אוקראינה והוחרפו עקב התפרצות הקונפליקט. הסיבה לעליה המתונה מהצפוי באינפלציית הליבה הוא מחירי המכוניות המשומשות שירדו בניגוד לצפי ב-3.8%. 

מרק זאנדי, כלכליסט בחברת מודי'ס אנאליטיקס אמר כי "זוהי הסערה המושלמת - הפלישה הרוסית, עליית מחירי הנפט, הסגר בסין, הפרעות נוספות בשרשרת האספקה, האצה בעליית המשכורות ומחסור בשוק העבודה. זה בדיוק סוג הבלגאן המטורף שמוביל לאינפלציה גבוהה וכואבת. אנו נאבקים בשני בעיות אספקה גלובליות רציניות. קשה לדמין שלא נסבול מאינפלציה גבוהה אף יותר".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דיאנה סוונק, כלכלנית בגרנט ת'ורננטון מסתכלת על חצי הכוס המלאה: "החדשות הטובות הן שזה נראה כמו נקודת השיא עקב מחירי הנפט". מחירי הנפט הגיעו במהלך חודש מרץ לשיא של 130 דולר עם תחילת הפלישה לחבית מסוג WTI, ומאז ירדו אל מתחת ל-100 דולר. מחירי הדלק עלו אף הם והגיעו לשיא של 4.33 דולר לגלון. 

"הבעיה של הפד היא הזליגה של האינפלציה מסחורות לשרותים, וכן מחירי המכוניות המשומשות הגבוהים שוב" אומרת סוונק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות