ריקרבי להפרשה בקורונה? ג'יי פי מורגן שמר בצד 900 מ' להפסדי אשראי

לפני שנה הכיר בבנק בהכנסות של 5 מיליארד ד' עקב הפרשות עבר. הצפי היה שמגמה תדעך - אך יצא שבבנק בכלל רשמו הפעם הפרשות נוספות, יותר ממחציתן עקב המלחמה. אלה הביאו להפחתה של 23 סנט ברווח למניה, בגללה פספסו בג'יי פי מורגן את צפי האנליסטים
 | 
telegram

ב-2020 הפרישו הבנקים, בארץ ובעולם, סכומי עתק בגין הפסדי אשראי, אותם חובות מסופקים, מלשון ספק האם יוחזרו, בעיקר בסעיף ההפרשות הקבוצתיות. כלומר, תחזיות שאינן קשורות בחווה ספציפי בעייתי, אלא בפרופיל לווים שרלוונטי לתיקי האשראי של הבנקים. לאורך 2021 הפרשות העבר, שנרשמו ביד רחבה לשם הזהירות, החלו לחזור הפעם כהכנסות, שכן לווים רבים כן עמדו בהחזר בסוף למרבה השמחה. הדבר נקרא ריקברי, והציפייה הייתה שימשך קצת ב-2022 וידעך. הדוחות של (JPM) מספרים סיפור פחות חיובי, שמביא את המניה לירידות של 3%.

במחצית מרץ, החודש האחרון לרבעון הראשון עליו דיווח הבנק האמריקאי כעת, הפדרל רזרב בארצות הברית העלה את הריבית. ההעלאה נעשתה בסביבה של אינפלציה מתפרצת ושוברת שיאים של 40 שנה. השבוע פורסם כי האינפלציה בארצות הברית במרץ עמדה על 8.5%. אינפלציה מחד שוחקת את ההכנסה הפנויה של הלווים, ובו בזמן גם שוחקת את יתרת החוב שלהם – אך תלוי במסלול ההלוואה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ככל שהריבית צמודה למדד המחירים לצרכן, הלווים פגיעים. בתקופה שבה גם ריבית הפד עולה וגם האינפלציה נמשכת בכל זאת, הפגיעה גדולה עוד יותר ומסכנת את החזר ההלוואה אצל חלק מהלווים.

כך, אצל ג'יי פי מורגן ריקברי לא היה. ההפרשות להפסדי אשראי עשו קאמבק: 902 מיליון דולר. הבנק פספס את תחזיות האנליסטים לרווח בן 2.72 דולר למניה, כשדיווח על רווח נמוך יותר של 2.63 דולר למניה – ובסך הכל 8.3 מיליארד דולר, ירידה של 42% מהרבעון המקביל, בו דווח על ריקברי של 5.2 מיליארד דולר מהפרשות עבר.

ההפרשה להפסדי אשראי הביאה הפעם להפחתה של 23 דולר מהרווח למניה, כלומר אלמלא היה כך – ג'יי פי מורגן היו עוקפים את תחזיות השוק. הסיבה להפרשה, לפיה הבנק, הייתה האינפלציה המאמירה והמלחמה באוקראינה, שבגינה צבעה 524 מיליון דולר מתוך כלל ההפרשות. החודש, כבר בתוך הרבעון השני של 2022, כתב מנכ"ל הבנק, ג'יימי דימון, שג'יי פי מורגן עלול להפסיד מיליארד דולר בעקבות המלחמה. באשר להכנסות ברבעון המדווח, אלה היו מעט מעל הצפי, 31.6 מיליארד דולר.

עליית הריבית משפיעה לא רק על משקי הבית, אלא גם על סביבת ההשקעות, זרם ההנפקות בוול סטריט והערכות השווי – גם אלה בשוק הפרטי, שהבנקים מעורבים בו בעסקאות סקנדרי בסבבי גיוס. הכנסות בנקאות ההשקעות של ג'יי פי מורגן ירדו 26% ברבעון – בעיקר בתחום כמלות החיתום. עמלות המסחר ירדו פחות. התנודתיות במט"ח ובמחירי הסחורות שהתייקרו, וכך גם גדלו העמלות בגינן, קיזזו על הפגיעה בסחר במניות ובמוצרי הכנסה קבועה (למשל אגרות חוב).

ובהמשך לאמור קודם על תיק האשראי והחשיפה שלו ללווים בעייתיים – ההלוואות החדשות למשכנתאות פחתו בעוד כלל התיק, הודות לאזורים אחרים בו, גדל ב-5% לעומת זה בתקופה המקבילה.

בבנק הודיעו בצד הדוחות על תכנית לרכישה עצמית של מניות בסך 30 מיליארד דולר, מהלך שהפתיע את השוק. "אנו עדיין אופטימיים לגבי הכלכלה, לפחות בטווח הקצר וזה נכון גם ללקוחות פרטיים וגם לעסקים", אמר המנכ"ל דימון. "המאזן וכן הוצאות הצרכנים עדיין ברמות בריאות – אך אנחנו רואים אתגרים גיאופוליטיים וכלכליים משמעותיים לפנינו, בשל האינפלציה הגבוהה, שיבושי שרשרת האספקה והמלחמה באוקראינה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות