פסימיות הכלכלנים התגלתה כמוגזמת, האם כך גם אצל מנהלי ההשקעות?
עונת הדו"חות לרבעון הראשון מתחילה כעת ותשפוך אור על רכבת ההרים שדרסה את השוק מתחילת השנה. סקר מנהלי קרנות שערך בנק אוף אמריקה מלמד על מספר שיא מאז מרץ 2020 של מנהלי השקעות שמעריך כי אנחנו הולכים להתאכזב.
אחד מהמצפים הבולטים לאכזבה הוא אסטרטג המניות הדובי של מורגן סטנלי, מייק וילסון, שטוען שהחגיגה של אינפלציה שמבריחה את כולם מהאג"ח למניות הגיעה לנקודת פיתול בה הנזק שלה לרווחיות הופך לגדול יותר לעניין התמחור. תמיכה לכך אולי קיבלנו אמש מנשיא שלוחת הפד בסנט לואיס, בולארד, שאמר שגם העלאת ריבית משולשת בכל החלטה, של 75 נקודות בסיס (0.75 נקודות אחוז), היא אפשרית.
בנוסף נזכיר שמלבד זינוק מחירי הסחורות, שכולל מחיר נפט שוב ב-109 דולר, החברות מתמודדות לאחרונה גם עם מחסור קריטי בעובדים (שמגיע עם התייקרות שכר), ושיבושים בשרשראות האספקה, שנובעת גם מסין ההיפוכונדרית שממשיכה במדיניות האפס קורונה ההזויה שלה. להערכת וילסון האכזבה מעונת הדו"חות אולי לא תתבטא עדיין בתוצאות הרבעון אלא בתחזיות לרווחיות קדימה.
ועדיין יתכן שהחששות הגוברים לאכזבה מעונת הדו"חות נובעים משמרנות/פחדנות יתר, ומלמדים דווקא על סיכוי נמוך לכך שהשווקים נמצאים בתמחור יתר. בפועל נתוני המאקרו השוטפים מארצות הברית דווקא הפתיעו לטובה את תחזיות הכלכלנים, כך לפי 'מדד הפתעות המאקרו של סיטי'. בין הנתונים האחרונים שבלטו לטובה היו למשל: ביום שישי מדד סקר התעשייה של ניו-יורק (ה"אמפייר"), שעלה ל-24.6 נקודות לעומת צפי לנקודה אחת, מדד היצור התעשייתי האמריקאי שזינק במרץ ב-0.9%, לעומת צפי לעליה של 0.4% ובנוסף קיבל עדכון למעלה גם לפברואר.
ביום חמישי בלטו בהפתעה לטובה סקר הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן החשוב, שעלה מ-59.4 ל-65.7, למרות שהצפי היה בכלל לירידה ל-59.0. מוקדם יותר בחמישי פורסם נתון המכירות הקמעונאיות לחודש פברואר שהנתון שלו לפברואר עודכן למעלה מ- 0.3% ל-0.8%.
האם הפסימיות של הכלכלנים שהתגלתה כמוגזמת משקפת גם סיכוי גבוה לפאסימיות יתר של מנהלי השקעות?
בינתיים אצלנו, למרות אקסודוס של ישראלים לחו"ל לביזבוזי מט"ח השקל ממשיך להפגין עוצמה מול סל המטבעות, עוצמה שבולטת במיוחד לאור הזינוק של הדולר בעולם. אולי בחג הבא בנק ישראל יעזר ביוצאים לחו"ל להחלשת השקל, יחלק להם סטפות של מט"ח בדלפקים בנתב"ג, צאו לעזור למדינה!
בדומה לשקל החזק גם שוק המניות המקומי ממשיך להיות כוכב עולמי, בכלל חגיגה. היום תפרסם קרן המטבע את התחזית הכלכלית הרבעונית שלה, לאחר שאתמול הבנק העולמי הוריד את התחזית שלו לצמיחה העולמית, אבל לנו יש חשד סביר שנהיה מופתעים לטובה מתחזית דירוג התמ"ג שלנו לנפש במונחי דולר נוכחי ל-2022. דירוג טוב של ישראל יוכל לשפר גם את מצב הרוח של ליברמן, שוודאי מסתובב מתוסכל כשהעליה במחיר הנפט שוטפת לו את הפחתת מס הבלו החגיגית.
הכותב הוא הכלכלן הראשי של הפניקס-אקסלנס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כלכלן (ל"ת)הירידות תהיינה חדות ביותר לא רק בשוק המניות אלה גם 19/04/2022 12:01הגב לתגובה זו0 1סגור
-
1.מרוב שהשוק הישראלי כוכב עולמי אפילו מניית הבורסההכוכב העולמי 19/04/2022 11:44הגב לתגובה זו0 2לא מצליחה לעלות. למרות הפחדים והמכירות ההסטריות המניה משקפת שוק קפוא . ולכן כל האגדה על השוק הישראלי היא הגדה לפסח . מכה ה 11 של המשקיעים הישראלים . המניות יום עולות ויומיים יורדות. לא ברור למה מניית אופקו למשל או גילת מתרסקות. כיל בקושי עולה למרות מחיר התירס שבשמיים ומחירי הסחורות והאשלג . בעבר ידיעה על מחיר התירס גרמה למניית כיל לעלות באחוזים ניכרים כעת מחכים לאישור מארה"ב ושם יש להם בעיות משלהם . מניות כמו מניף. מקס סטוק לא זזות שנים וכל השאר די מרוסק איזה להיט הבורסה יותר מתאים לה יום השואהסגור
-
תא 35 עלה25% בשנה האחרונה (ל"ת)8 20/04/2022 08:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
השוק "מחזיק" בכוחותיו האחרונים-לוין 19/04/2022 18:33הגב לתגובה זו0 0תוך שלושה חודשים גם ההייטק בדרך להפגעסגור