קוינבייס מגוונת את העסק בזירת NFT חדשה - שלא בטוח שתשרוד בשוק

גם קוינבייס וגם מובילת השוק, OpenSea, מציעות בשלב זה את הנכסים הפחות שמישים, שייתכן וייצא מהם האוויר החם. ככל שחזון המטאוורס יתממש, החברות שפיתחו בעצמן מרחב מציאות מדומה או משחקים, ירצו גם למכור בעצמן את הנכסים השמישים יותר שיצרו, כמו אוואטרים ובגדים וירטואליים
 | 
telegram
(1)

לא כל ה-NFTים נולדו שווים. וגם לא כולם התבגרו אותו הדבר. יש שהלכו והשתבחו עם זמן, אחרים בזקנתם ביישו את בחרותם. למשל, הציוץ הראשון של מייסד  {TWITTER INC} (TWTR) ג'ק דורסי, שרק הזכויות לנופף בו ולהגיד "אני בעליו החוקיים" נקנה אשתקד ב-2.9 מיליון דולר וכעת מוצע למכירה פובמית, כשהמציע הגבוה ביותר מוכן לשלם עבורו 14 אלף דולר בלבד (הרי מה עושים עם זה?). זאת אנקדוטה מעניינת ומתוקשרת – אבל לא בשבילה משיקה היום  COINBASE GLOBAL +9.69% COINBASE GL 305.85 +9.69% COINBASE GLOBAL סגירה:0 פתיחה:282.65 גבוה:306.46 נמוך:276.02 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (COIN), מזירת המסחר בקריפטו הגדולות בעולם, אתר סחר ל-NFT.

NFT, קיצור של Non-Fungible Token הוא רישום בעלות על נכס דיגיטלי שלא ניתן לזייפו, המונפק באמצעות הצפנה המבוססת על טכנולוגיית הבלוקצ'יין של ה- ETHEREUM +1.7% ETHEREUM 3,111.6 +1.7% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,151.8 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . בין אם מדובר על קובץ תמונה, אוואטר במשחק מחשב – או כאמור פוסט ברשת חברתית, לכל אלה ניתן להצמיד NFT. לפי חברת המחקר Chainalysis השוק הזה נאמד ב-40 מיליארד דולר אשתקד, זינוק גדול מ-338 מיליון דולר בלבד שגלגל ב-2020 (הנתון האחרון מפי קוינבייס).

קוינבייס אינה מעוניינת בתלות בסחר במטבעות קריפטוגרפיים בלבד, שהם עדיין נכס ספקולטיבי שבתי העסק או היישומים המוכנים לקבלם כצורת תשלום - ספורים. וזה לא שבשלב זה של הטכנולוגיה ה-NFT מצדו מפגין יותר שימושיות, אבל בקונבייס מאמינים שלבטח זה עוד ערוץ של הכנסות, שיכול מאד להיות שימשוך אנשים שמתעניינים ביצירות אמנות – ובכלל לא ב- BITCOIN.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד מתעניינת טרייה בתחום ה-NFT היא איטורו הישראלית, שבדרך להנפקה דרך מיזוג ספאק ושגם היא זירת מסחר, רק כזו שעוסקת בניירות ערך, ולא במטבעות קריפטוגרפיים (שהשאלה האם לסווגם כמטבעות או ניירות ערך עדיין מעסיקה את הרגולטורים בארצות הברית). החברה החליטה להקים גם כן, אתר סחר לנכסי NFT, רק שבינתיים מדובר על נכסים שרכשה בעצמה כדי למכור במחיר יקר יותר, או של אמנים שתטפח בעצמה (כלומר תממן. איטורו כמעין חברת תקליטים, אם להקביל את הרעיון לתעשיית המוזיקה).

יכול להיות שסיפור הציוץ של דורסי מהווה מקרה בוחן שישרטט את הגבול בין ה-NFTים שיהיה להם מקום בשנים הקרוב עם צמיחת השוק הזה, לבין אלו שיהיו תזכורת לימי ההייפ המשונה של תחילתו, בהם אנו נמצאים כעת. הגבול הזה יוכרע בשאלת השימוש – וכאן הדבר מביא אותנו למטאוורס, וגם לגיימינג. הבשורות לקוינבייס יכולות להיות טובות בטווח הקצר, אך רעות בטווח הארוך.

מובן כי כשכל מהותו של ה-NFT הוא רק הבעלות, התמריץ להשקיע בו מוגבל. כשקונים בעולם הגשמי ציור מקורי על בד קנבס, לצד העובדה הפשוטה שהוא הופך שלכם, אתם יכולים גם לקחת אותו ולהציגו בסלון ביתכם. תמונה דיגיטלית שזמינה לכל דורש אפשר להעתיק דרך צילום מסך פשוט, ואפילו להדפיסה.

אלא שכבר היום ישנם NFT שהם יותר מהבעלות גרידא. כפי שציינו – אוואטרים במשחקי וידאו מסויימים. למשל תלבושת או נשק לדמות. לאלה שניתן לקנות כ-NFT, אין גרסה אחרת שאינה NFT. עוד ועוד מפתחות משחקים אמרו כי הן מתעניינות בשילוב הטכנולוגיה הזו בשנים הקרובות. כבר כיום למשל ל-  NIKE +1.29% NIKE 76.66 +1.29% NIKE סגירה:0 פתיחה:76.44 גבוה:77.65 נמוך:75.62 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (NIKE), מתחום האפנה, יש שיתופי פעולה ליצירת אוואטרים של דגמי נעליים שלה.

כמובן שאם הנעל הדיגיטלית שלכם מעלה אבק במדף הדיגיטלי, אין לכך כל ערך. אבל כשנועלים אותה במשחק סימולטור חיים שבו שחקנים אחרים מתרשמים ממנה – כמו בחיים האמיתיים – שם הערך נוצר, נישתי ככל שהדבר ישמע. בנקודת הזמן הנוכחית ללא מעט אנשים קשה לראות מצב בו המטאוורס הופך למשהו אמיתי כפי שהוצג להם, מציאות שבה אנשים מרכיבים משקפיים ונעלמים לחלל וירטואלי, שבו הם לובשים בגדים מפיקסלים ולא מבד, כאלה שלא ייוצרו לעולם.

אם אכן הדבר יתממש, לזירות המסחר ב-NFT יהיה הרבה מה להרוויח. אלא שלא בטוח שזירת המסחר החדשה של קוינבייס, וזו הוותיקה יותר של מובילת השוק OpenSea יהיו גם הן בצד המרוויח. קל הרבה יותר לתאר חברה שבעצמה מפתחת מרחב או חוויה וירטואלית של מטאוורס, שמשיקה לשם הסינרגיה ערוץ מקוון לרכישת NFTים – במקום להפנות את המשתמשים החוצה ולומר להם "לכו תקנו בקוינבייס ואז תחזרו אלינו". לקוינבייס, ככל הידוע, אין אספירציות לפתח חוויית מציאות מדומה.

הרעיון של קוינבייס אם כן אולי לא מתכונן לפיתוחים של המחר, אבל הוא כן מנסה לשלב את אלה של היום, כדי שלא יהיה זירת מסחר ותו לא. הפלטפורמה שהחברה משיקה היום כוללת גם אלמנטים של רשתות חברתיות. למשתמש יש פרופיל שבו רואים את אוסף ה-NFT שלו, הוא יכול לאסוף עוקבים, להגיב למשתמשים אחרים, וניתן גם לפתח שרשורים ודיונים בנושאי NFT.

בפירמת ההשקעות BTIG, אנליסט סקטור הפינטק מארק פאלמר כותב על המהלך של קוינבייס שהו "גיים צ'יינג'ר גם לחברה עצמה וגם לשוק ה-NFT בכלל". לדבריו, "זירת המסחר החדשה תהווה מקור חשוב לגיוון העסקי, שיהיה פחות תלוי במסחר בקריפטו – משם מגיעות רוב ההכנסות של קוינבייס כיום. זהו רכיב חשוב כדי להפוך את קוינבייס לחברה המתפתחת והמגוונת שאנו רואים בה בתחום הנכסים הדיגיטליים".

על המהלך הנוכחי הכריזו בקוינבייס כבר לפני חצי שנה, ואז כתב דן דולב, אנליסט ב-Mizuho ש"זה לא מה שיעזור לקוינבייס לשנות את הנרטיב – שבעיקרו הוא הירידה בעמלות המסחר ככל ששוק הקריפטו הופך יותר לקומודיטי". מתחילת השנה ירדה קוינבייס בכ-41% כשכיום היא נסחרת לפי שווי של כ-39 מיליארד דולר. הנאסד"ק ירד באותה תקופה ב-14%.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    גם בopensea יש תמלוגים ממכירות משניות (ל"ת)
    אנונימי 21/04/2022 02:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות