
הונאות הקורונה: ארה"ב תובעת אנשים שגרפו 200 מיליון דולר במרמה
משרד המשפטים האמריקני מגיש כתב אישום נגד שני אנשים בקליפורניה במסגרת הונאה שביצעו במסגרתה הכניסו 144 מיליון דולר ברמאות עבור בדיקות קורונה מיותרות.
בנוסף, המשרד פתח תיקים פליליים נגד 19 נאשמים נוספים, בתשעה מחוזות פדראליים, ביניהם רופאים, אחות, מנהלי עסקים רפואיים ואחרים, על הונאות בהיקף של 8 מיליון דולר נוספים בחיובים מזויפים בקשר למגיפה וגניבה מתוכניות סיוע לקורונה במימון פדרלי. על פי התביעה כמה מהנאשמים מכרו תעודות חיסון מזויפות ותרופות מזויפות לקורונה.
"לאורך המגיפה ראינו אנשי מקצוע רפואיים מהימנים בצעים פשעים חמורים נגד המטופלים שלהם והכל למטרות רווח כספי", אמר לואיס קסדה, עוזר מנהל חטיבת החקירות הפליליות של ה-FBI. "ההונאות הללו בתחום הבריאות שוחקות את היושרה והאמון שיש למטופלים עם אלה בתעשיית הבריאות, במיוחד בתקופה פגיעה ומדאיגה עבור אנשים רבים", אמר קווסאדה.
בתיק הגדול בקליפורניה, הבעלים של מעבדה קלינית, אימראן שמס ולורדס נבארו, שניהם בני 63, מגלנדייל, הואשמו בהונאה של שירותי בריאות, סיוע והלבנת הון, שכללה חיוב מזויף של למעלה מ-214 מיליון דולר עבור בדיקות מעבדה. יותר מ-125 מיליון דולר מהחיובים הללו כללו לכאורה תביעות הונאה עבור הקורונה ובדיקות נשימתיות ש"הוגשו ללא התחשבות בצורך רפואי". מעבר לכך, טוענים במשרד המשפטים, השותפים הסתירו את העובדה שבעקבות הרשעות פליליות בעבר נאסר על שמס להשתתף בתוכניות בריאות פדרליות למשך עשרות שנים.
במשרד המשפטים הוסיפו עוד כי "בכתב האישום נטען גם כי שמס ונווארו שילמו פיצויים למשווקים שהשיגו דגימות והזמנות בדיקה, והלבינו את הכנסות התוכנית באמצעות חברות שבשליטת נבארו, לרבות על ידי הוצאות על נדל"ן, פריטי יוקרה וסחורות ושירותים אישיים".
- סיכום האולימפיאדה בפריז - מי המובילות ואיפה ישראל נמצאת?
- המיליונרים החדשים: המדינה שמחלקת 768 אלף דולר למדליה
עוד על פי כתבי האישים, במדינת וושינגטון, תושב פרקר, קולורדו, בן 53, רוברט ואן קאמפ, הואשם בשימוש בתעודות ריקות כדי לזייף ולמכור מאות תעודות חיסונים מזויפות, אותם מכר לקונים ולמפיצים בלפחות תריסר מדינות. "ואן קאמפ אמר לכאורה לסוכן סמוי שהוא מכר כרטיסים ל'אנשים שיוצאים לאולימפיאדה בטוקיו" והוסיף" יש לי חברה וטרינרית, יש 30 אנשים שנוסעים לקנדה בכל יום ויום, לקנדה ובחזרה. וגם מקסיקו גדולה. אני ב-12 או 13 מדינות, אז עד שיתפסו אותי ואכנס לכלא על זה אני לוקח את הכסף".
במקרים נוספים, עובדת הדואר האמריקאי, ליסה האמל מניו ג'רזי, מואשמת שמכרה לפחות 400 תעודות חיסון מזויפות, לאנשים שכלל לא קיבלו חיסון לקורונה.
ביוטה, לינדה טולי, עובדת לשעבר של שירות בדיקות לפני טיסה XpresCheck למדינות כמו הוואי, ישראל ומדינות נוספות, פשוט מכרה להם תוצאות שליליות של בדיקות קורונה: "טולי לכאורה ביטלה את בדיקות הקורונה למטיילים באמצעות החברה, סידרה לנוסעים לרכוש בדיקות קורונה שליליות מזויפות ישירות ממנה, וקיבלה תשלום עבור תוצאות הבדיקה המזויפות".