הצרות של סין מתרחבות ומציבות בפני החברות והמשקיעים דילמות

המדיניות של הממשל הסיני כלפי רוסיה לאחר הפלישה לאוקראינה, סגירת המפעלים בעקבות ההחלטה על "אפס קורונה", הפגיעה הצפויה בצמיחה, והעדר הפתרונות מצד קובעי המדיניות במדינה הם רק חלק מהחששות של מדינות, חברות ומשקיעים שראו בסין מנוע צמיחה משמעותי
 | 
telegram
(8)

הצרות הכלכליות ההולכות וגדלות של סין והאסטרטגיה ה"נייטרלית" שנקטה כלפי המלחמה הרוסית באוקראינה הובילו את המשקיעים להישאר בחוץ. כל זאת, בזמן שסין עדיין מהווה חלק משמעותי בהשקעות עבור משקיעים, חברות ומדינות אחרות שראות בה כמנוע צמיחה מרכזי לשנים הקרובות מה שמאלץ אותם להתמודד עם שורה של חששות ובעיות קונקרטיות.

אחד המרכיבים שמהווים בעיה עבור המשקיעים הוא יחסה של סין כלפי רוסיה. בזמן שמרבית המדינות המערביות הטילו על הרוסים סנקציות בעקבות הפלישה לאוקראינה, הודיעו הסינים כי יגבירו את "התיאום האסטרטגי" עם הרוסים. מה שהביא שורה של אנליסטים לקבוע, כי הפלישה הרוסית עשויה להביא לבסוף לכך שמשקיעים רבים יעזבו את סין לטובת שווקים מתעוררים אחרים. כך למשל, על פי נתוני ה-IIF, במהלך חודש מרץ חזו מדינות אמריקה הלטינית בזרימה של 10.8 מיליארד דולר, בזמן שהמניות הסיניות הציגו נטישה בהיקף של של 6.3 מיליארד דולר ובאיגרות החוב הסיניות נרשמה עזיבה של 11.2 מיליארד דולר.

לכך, מצטרף החשש המתמשך מהמתקפות הרגולטוריות של הממשל בבייג'ינג כלפי המגזר הטכנולוגי במדינה, המעבר של המדינה לכיוון של מדיניות המבוססת על הסתמכות עצמית. כמו גם, הנזק הכלכלי ממדיניות האפס-קורנה של הממשל שכבר גרמה לפגיע  משמעותית בשורה של עסקים ולנטישה של משקיעים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מעבר לאלו, כלכלת סין עדיין מדשדשת וקובעי המדיניות במדינה טרם פרסמו את סוג התמריצים שנועדו לייצב את המצב. בעת האחרונה, קובעי המדיניות הדגישו את יעד הצמיחה הכלכלי השאפתני שלהם - 5.5%, וניסו להרגיע את המשקיעים בחודש שעבר עם דיבורים על תמריצים ורגולציה שיפסקו בקרוב. אך, האסטרטגים של בנק אוף אמריקה העריכו כי המנהיגים לא ששים להקל על המדיניות כשהם מתמודדים עם עומס החובות של סין.

כל אלו, מציבות עבור חברות רבות ברחבי העולם בעיה משמעותית, שכן הם נאלצות להתמודד עם עלויות גבוהות, אשר נשענות על השיבוש בשרשראות האספקה, הבעיות הלוגיסטיות והמחסור בחלקים. זאת, בזמן שאלו התקשו לייצר גיוון בשרשראות האספקה, למרות הדיבורים על כך במהלך מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ומגפת הקורנה. כעת, מפגש האתגרים בסין עלול לאלץ חברות לבסס את שרשרת האספקה ​​שלהן, כתוצאה מכך.

תגובות לכתבה(8):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    ארהב מחלישה את רוסיה לפני מלחמה עם סין...
    רוסיה יוצאת מ g-20 n 23/04/2022 21:41
    הגב לתגובה זו
    1 0
    תחילת מאי רוסיה חדלת פרעון חלקית...בארהב ריבית טסה לכיוון 3% עד סוף שנה ...... לברוח מבורסה ונדלן!! כסף נזיל לשים רק במק'מ של בנק ישראל (כהגנה מקריסת הבנקים)
    סגור
  • 6.
    סין
    דבר ראשון כתבה שיטחית ובטוח לא ממי שמשקיע אלא רק י 23/04/2022 15:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דבר ראשון כתבה שיטחית ובטוח לא ממי שמשקיע אלא רק יודע לכתוב,שנית 80% מהמניות הסיניות הם שקר ובלוף,15% מהם שקרנים ורמאים,ומה שנשאר רק זבל,אסור להשקיע במניות הסיניות.
    סגור
  • 5.
    עדיף הכתב ילמד גיאופוליטיקה
    מיקליס 23/04/2022 09:51
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לסין ורוסיה נמאס מסנקציות בגלל מערכת שהקימו האמריקנים הגנבים ויעשו הכל כדי להפיל את המערכת הזו , תהליך ארוך שכבר החל עם מערכות סויפט נפרדות, סחר במטבע לאומי, רזרבות מטח שלא תלויות במטבעות המערב, כל העולם הכאילו לא מערבי רק ירויח מזה וכמובן המערב ילך וידעך וכבר רואים איך הסנקציות חוזרים נגדם כמו בומרנג, עשור מהיום העולם רב פולרי ואמריקה לא תוכל יותר להכתיב את עמדותיה לשום מדינה בעולם, זה מה שנקרא מלחמה היברידית
    סגור
  • 4.
    שטויות במיץ....
    ברק 23/04/2022 00:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סין זו מפלצת שמחזיקה ב 40 מכול חומרי הגלם בעולם , שהם "בההאטה "זה צמיחה של 2 או 3 אחוז
    סגור
  • 3.
    כתבת מאקרו שלא נותנת שום ערך מוסף (ל"ת)
    מני 1 22/04/2022 18:17
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    למשקיעים
    יובל 22/04/2022 16:48
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לא פשוט לקרוא מצב כלכלי למדינה כה ענקית בהמשך אפשר להיסתמך על המודל הרוסי ולשער מה יהיה בעתיד כי זה אותו סוג משטר והתנהלות כלכלית להערכתי הגרף בסין הוא בפיגה שלו ובשנים הקרובות יהיה מאוזן ועם הזמן יפנה דרומה כלומר יתחיל לרדת כי הכלכלה הסינית לא מתנהלת על רווח והפסד כמו במערב
    סגור
  • 1.
    איפה אחיתופל גרינברג נעלם אחרי שנתתם לו במה (ל"ת)
    איפה 22/04/2022 15:11
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • גרינברג
    אריה 23/04/2022 18:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשמתרגשת מפולת כל המומחוים נאלמים דום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות