HCA – אינפלציית השכר ריסקה את מפעילת בתי החולים הגדולה בארה"ב

מפעילת בתי החולים התרסקה ב-22% והפילה את הסקטור, הסיבה - עלויות השכר המאמירות - כ-5% בשנה -  שחתכו כחצי מיליארד דולר מהרווחים; האם צפוי שינוי בקרוב?
 | 
telegram

בשבוע שעבר כתבנו כאן על הלחצים האינפלציוניים בארה"ב, על כך שייתכן והגיעו כבר לשיא שלאחריו יתחילו להתמתן, ואם זה יקרה – הרי שכנראה מדובר בחדשות טובות מאוד לשווקים.

בינתיים, הולכות ומתגברות העדויות על המחיר הכלכלי הכבד אשר עליות המחירים בארה"ב גובות. דוגמא מצוינת לכך היא השפעת עלויות השכר המאמירות על הביצועיים הפיננסיים של חברות בורסאיות מסקטורים תעשייתיים מגוונים בארה"ב. 

תראו מה עבר ביום ששי שעבר על מניית HCA Healthcare, מפעילת בתי החולים הגדולה ביותר בארה"ב: המנייה התרסקה ב-22%, הנפילה היומית החדה ביותר מאז מרץ 2020, תקופת שיא הירידות הגלובליות עם התפרצות הקורונה בעולם. ודווקא עד יום ששי, מניית HCA נהנתה מומנטום חיובי משמעותי, עם עלייה של 8% מתחילת השנה, לעומת ירידה של 10% במדד ה-S&P 500.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מאחר ו-HCA נתפסת כסמן הימני של סגמנט מפעילות בתי החולים והמתקנים הרפואיים בארה"ב, אזי התרסקות המניה ביום ששי גם גררה עמה גל של ירידות אצל מניות מתחרותיה: Tenet Healthcare TENET HEALTHCARE CORP -4.49% TENET... 155.34 -4.49% TENET HEALTHCARE CORP סגירה:0 פתיחה:161.81 גבוה:162.31 נמוך:153.02 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ירדה ב-16%; Community Health Systems COMMUNITY HEALTH SYSTEMS -3.76% COMMUNITY... 3.84 -3.76% COMMUNITY HEALTH SYSTEMS סגירה:0 פתיחה:4.04 גבוה:4.04 נמוך:3.79 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: התכווצה ב-18%; ו-Universal Health Services UNIVERSAL HEALTH SVCS B +0.36% UNIVERSAL... 201.74 +0.36% UNIVERSAL HEALTH SVCS B סגירה:0 פתיחה:200.98 גבוה:201.75 נמוך:198.39 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: סבלה מן הירידה החדה ביותר במנייתה מאז ספטמבר 2020, 14%.

מבחינת סיווגה בתעשיית ה-healthcare בכללותה, מניית HCA משתייכת לסגמנט ה-Health Care Providers & Services, לצד המבטחות הרפואיות בארה"ב (United Heath, Cigna, Anthem, Humana), המפיצות הגדולות (McKesson, למשל), ורשתות בתי המרקחת (CVS, Rite Aid). סגמנט זה מהווה כרבע מכלל תעודת הסל XLV, שהינה תעודת הסל הגדולה ביותר והחשובה ביותר בעולם ה-healthcare. אגב, מניית HCA כשלעצמה מהווה כ-1% מכלל ה-XLV.

HCA Healthcare נוסדה בשנת 1968, ומשרדיה הראשיים הינם בנשוויל, טנסי. החברה פעילה ב-20 מדינות בארה"ב וכן בבריטניה. HCA מפעילה 182 בתי חולים, מהם 175 בתי חולים כלליים ולטיפולים אקוטיים, 5 בתי חולים פסיכיאטריים, ושני מרכזי שיקום. כמו כן, החברה מפעילה 125 מרכזים ניתוחיים, ו-21 מרכזים אנדוסקופיים.

אז מה קרה שהצדיק כזו השמדת ערך? הנהלת החברה נאלצה לחתוך את תחזיותיה הפיננסיות לשנת 2022 באופן חד למדי, כשהסיבה העיקרית לכך היא הקפיצה הגדולה בהוצאות השכר. תחזית הרווח של HCA לשנה הנוכחית נחתכה למעשה בכ-10%, מהטווח הקודם של 18.40-19.20 דולר למניה, לטווח הנוכחי של 16.40-17.60 דולר למניה (התייחסנו לנקודות האמצע). כמו כן, תחזית ההכנסות השנתית נחתכה ב-600 מיליון דולר, מ-61.5 ל-59.5 מיליארד דולר.

המחסור באנשי צוות רפואיים ואדמיניסטרטיביים שנוצר בשנים האחרונות לאחר התפרצות הקורונה, מאלץ בתי חולים בארה"ב להעלות באופן משמעותי את השכר שהם משלמים לעובדים הנ"ל. כמו כן, בתי חולים נאלצים לעתים קרובות להסתמך ואף להתחרות בסוכנויות השמה על מנת לנסות למלא את המחסור החמור בעובדים. הקפיצה הגדולה בעלויות השכר התרחשה עם התפשטות וריאנט הדלתא בארה"ב במהלך הקיץ שעבר, והלחץ המוגבר נותר בעינו מאז, כלומר מזה שלושה רבעונים. האינפלציה בעלויות העבודה, אשר נאמדה במקור ותוקצבה לפי 3.5% ע"י הנהלת HCA, נאמדת כעת בכ-5% לשנת 2022, והיא צפויה לקטום סדר גודל של 400-500 מיליון דולר מרווחיה של HCA. יתרה מזאת, לא צפויה הקלה בעתיד הנראה לעין, בוודאי לא לפני המחצית השנייה של 2022.   

HCA, בעלת שווי שוק של 63.5 מיליארד דולר, מסוקרת על ידי 20 בתי השקעות שונים בארה"ב. מחיר היעד הממוצע עומד על 263 דולר למניה, אפסייד מכובד של 25% לעומת מחיר המניה כיום. במונחי מכפילים, המניה אינה יקרה ונסחרת כיום לפי מכפיל רווח נקי (P/E) של 11 ביחס לתוצאות החזויות לשנה הנוכחית, ו-10 ביחס לשנה הבאה. כמו כן, HCA מגלמת כיום תשואת דיבידנד צפויה של 1%. ובנוסף לכך, HCA היא גם אגרסיבית יחסית בתוכניות ה-buyback שלה (רכישת מניות עצמית).

בשורה התחתונה, ההתאוששות בסגמנט מפעילות בתי החולים בארה"ב, ובמניית HCA בפרט, אמנם צפויה להמשיך ולהתלוות במהמורות בדרך, והלחצים בתחום העובדים והשכר אינם מתייצבים כפי שציפו. אך בהחלט יש מקום לאופטימיות: ראשית, הנחה סבירה היא כי הלחצים בחזית של עלויות השכר הינם כן זמניים באופיים ובסופו של דבר ילכו ויתמתנו, והרווחים של החברות ילכו וישתפרו. שנית, ככל ששיעורי האשפוז בגין הקורונה יקטנו לאורך זמן, המגמה של חזרה לניתוחים האלקטיביים, הרווחיים מאוד לבתי החולים, תלך ותגבר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות