רובין הוד תקצץ 9% מכוח האדם לאחר סוף סייקל ההיפר צמיחה
המומנטום של מניות הצמיחה נבלם בחדות בחודשים האחרונים, ובימים האחרונים המגמה מחריפה. כשהריביות עולות הערך הנוכחי של היוון התזרים הצפוי מתי שהוא בימים רחוקים (אם בכלל) הופך להיות פחות אטרקטיבי והמשקיעים בורחים מהמניות האלו כמו מאש.
בימים כאלה, חברות צמיחה חפצות חיים צריכות לראות איך בדיוק מורידים קצת יותר משורת ההכנסות הצומחת לשורת הרווח האדומה, במיוחד עם שורת ההכנסות כבר לא צומחת כל כך יפה כמו פעם. אחת הדרכים לעשות זאת היא קיצוץ בהוצאות.
רובין הוד ROBINHOOD MARKETS +0.31% ROBINHOOD... 32.32 +0.31% סגירה:0 פתיחה:31.89 גבוה:32.36 נמוך:31.26 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נמצאת בדיוק בשלב הזה. החברה שפיתחה אפליקציית מסחר ללא עמלות וסחפה מיליוני משתמשים סיימה את תקופת הסופר צמיחה המרשימה שלה והחליטה שהגיע הזמן לקצץ בהוצאות, או ליתר דיוק, בהוצאות השכר.
מנכ"ל החברה ולאד טנב הודיע כי החברה תקצץ 9% מכוח האדם במשרה מלאה בכדי לשפר את היעילות. ההחלטה, לדבריו, הייתה "הכרחית", אך לא נלקחה בקלות ראש אלא לאחר מחשבה מעמיקה. מניית החברה הגיבה בירידה של 5% במסחר המאוחר אמש בוול סטריט.
בכל הנוגע לכח אדם, ככל הנראה יש מה לקצץ ברובין הוד. מספר העובדים זינק פי 6 מאז 2020 ועד אמצע 2021 והגיע ל-3800. לדברי טנב ההתרחבות המהירה באה לידי ביטוי בכפיליות תפקידים ובסיבוך של מבנה החברה.
בבלוג של החברה בו התפרסמה ההחלטה נמסר גם כי לחברה מזומן בשווי 6 מילארד דולר. בסוף שנת 2021 היו בידי החברה 6.25 מיליארד דולר, כך שמדובר בקצב שריפת מזומנים נוכחי של כמיליארד דולר בשנה. לנוכח ירידה בצמיחה והירידות בשווקים נראה שהקיצוץ הזה הכרחי.
טנב ציין שהמהלך בא כתגובה לשינויים בדרך בה המשקיעים פועלים כיום בשוק לאור המתחים הגאופוליטים, אי הוודאות הכלכלית והאינפלציה הגואה. מה שהוא התכוון לומר זה שהצמיחה בהכנסות של החברה נעצרה, וכבר לא מצדיקה כח אדם כה מנופח. הוא הוסיף כי החברה נותנת עדיפות לאוטומציה ויעילות תפעולית, וכי זה צעד מכוון כדי לשמור את החברה על המסלול שיכלול הצגת מוצרים חדשים וכן להמשיך להתרחב בשוק הבנלאומי.
הדו"ח הקרוב של רובין הוד נמצא בסיכון גבוה לאכזבה. היא תדווח על תוצאות הרבעון הראשון ביום חמישי לאחר המסחר, כשמול הרבעון הזה עומד הרבעון הראשון של שנת 2021 שהיה שיא טרנד מניות המם שהקפיצו את הכנסות החברה. ייתכן שהשוק יהיה סלחני ומחיר המניה כבר משקף את ההבנה שזו הייתה תקופה חד פעמית ושאין ללמוד מאותו רבעון על המצב של החברה לטווח ארוך.
האנליסטים מצפים להכנסות של 355 מיליון דולר והפסד נקי של 38 סנט למניה, כך על פי אתר המחקר FactSet, נתונים שמשקפים ירידה של 32% בהכנסות מ-522 מיליון דולר עליהן דיווחה החברה בשנה שעברה.
מאז הנפקת רובין הוד מספקת למשקיעיה בעיקר אכזבות. לאחר זינוק ראשוני שהביא את שער המניה ל-70.39 דולר המניה בעיקר יורדת, וכעת היא נסחרת תמורת 10 דולר בלבד ובשווי שוק של 8.36 מיליארד דולר. עדיין מדובר על מכפיל הכנסות של כ-4, והחברה עדיין מפסידה הרבה כסף כל חודש, כך שיתכן שזה לא סוף הדרך מבחינת הירידות.
המודל העיסקי של רובין הוד לא ברור. אם המשתמשים לא משלמים עמלות על המסחר אז איך חברת המסחר מתכוונת להרוויח כסף? אז יש כמה דרכים בהן רובין הוד מייצרת הכנסות (שהגיעו כאמור לכחצי מיליארד דולר). ראשית זה לא מדויק שאין עמלות, פשוט הן לא נרשמות ככאלה. כשמשתמש שולח פקודת קניה או מכירה רובין הוד מבצעת את הפקודה באמצעות עושה שוק עם פער בין המחיר בו מתבצעת הפעולה לבין איך שהיא נרשממת בחשבון המשתמש. את הפער הזה היא גורפת לעצמה. בנוסף מציעה רובין הוד שירותי פרימיום תמורת תשלום חודשי של 5 דולר. מסחר ממונף יוצר תשלום של ריבית על המינוף (החברה כביכול מלווה את הכסף המיועד למינוף). על מינוף של מעל 1000 דולר גובה רובין הון 2.5 דולר. בנוסף יש עמלות נוספות כמו על העברות כספים וכדו'.
אם כן החברה יודעת לייצר מזומן ברמה מסוימת, אך המודל העסקי עדיין לא הוכח ככזה שיודע לייצר רווחים ברי קיימא לאורך זמן, ובבודאי לא ברמה שמצדיקה את השווי הנוכחי. הניסיון לקצץ בכוח אדם ובהוצאות יכול להיות צעד ראשון בדרך להפיכת החברה לעסק אמיתי, אך חובת ההוכחה היא עדיין על החברה.
בדוחות החברה לרבעון הרביעי של שנת 2021 פספסה החברה בשורה התחתונה והעליונה. ההכנסות היו 363 מיליון דולר וההפסד הנקי הגיע ל-0.49 דולר למניה. מספר המשתמשים צמח ב-81% אך ההכנסות ממשתמש נחתכו ב-40%.
חברת איטורו הישראלית פועלת באותו סגמנט של רובין הוד. החברה הישראלית ניסתה להנפיק את החברה דרך הנפקת ספאק, כוונה שלבסוף בוטלה. אך הכוונה עדיין קיימת ועלולה להיות מסוכנת למשקיעים. גם אם איטורו תחתוך בשווי לכבוד ההנפקה חשוב לזכור שהמודל לפיו פועלות החברות הללו עדיין לא מצליח להציג רווחים ברי קיימא, שהשוק מאד רגיש לאכזבות ולהפסדים, ושצמיחה בהכנסות שלא מיתרגמת לרווחים פחות מושכת בתקופה של ריביות עולות. הנפקה שכזו עלולה להפוך למרחץ דמים של המשקיעים שיסוונרו על ידי התדמית הנוצצת שמציגה החברה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.יפהלרון 27/04/2022 08:08הגב לתגובה זו0 0שצעירים מבינים, ומשניםסגור