מטא (פייסבוק) עם תוצאות מעורבות: מפספסת בעליונה ועוקפת בתחתונה - המניה מזנקת ב-8% באפטר
מטא (לשעבר פייסבוק) בתוצאות מעורבות: החברה עוקפת בשורת הרווח עם 2.72 דולר למניה על הכנסות של 27.9 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לרווח מתואם של 2.56 דולר למניה על הכנסות של 28.2 מיליארד דולר. החברה גם מדווחת כי מספר המשתמשים היומי בפייסבוק עלה ב-4% ביחס לשנה שעברה ל-1.96 מיליארד (מעל הצפי ל-1.95 מיליארד), וכי מספר המשתמשים הפעילים בחודש עלה ב-3% ל-2.94 מיליארד (מתחת לצפי לעליה ל-2.97 מיליארד). עוד הוסיפה כי מספר המשתמשים היומי בכל הפלטפורמות (פייסבוק, וואטסאפ, אינסטגרם) עלה ל-2.87 מיליארד וכי המספר החודשי עלה ל-3.64 מיליארד - בשניהם מדובר בעליה של 6%.
ייתכן שהמשקיעים מעודדים מכך שהחברה צופה כעת כי היא תוציא פחות מהתחזית הקודמת שלה. החברה צופה כי ההוצאות שלה בשנה כולה יסתכמו ב-87-92 מיליארד דולר, לעומת תחזית קודמת ל-90-95 מיליארד דולר. החברה צופה כי הוצאות תשלומי ההון, כולל חכירות מימוניות יהיו בטווח של 29-34 מיליארד דולר (זהה להערכה הקודמת).
תחזית לרבעון הבא: הכנסות של 28-30 מיליארד, מתחת לצפי האנליסטים סמנכ"ל הכספים של החברה צופה כי ההכנסות ברבעון השני של השנה יהיו בטווח של 28-30 מיליארד דולר, והאמת שזו לא תחזית מרשימה בכלל, כאשר מדובר על תחזית שהיא מתחת לצפי האנליסטים. אלה צופים הכנסות של 30.63 מיליארד דולר ברבעון הבא. הוא הוסיף כי הוא מניח שהחברה גם תיפגע משינוי במט"ח בשיעור של 3% משנה לשנה, בהתבסס על שער החליפין הנוכחי.
נזכיר כי בעקבות תוצאות הרבעון הקודם פייסבוק התרסקה. השוק חשש מהאטה בצמיחה כשהחברה מתמודדת עם בעיות בעסקי הליבה שלה - הפרסום - עקב שינוי מדיניות הפרטיות של אפל APPLE , האטה בצמיחה של פייסבוק, התחרות מצד טיק טוק וכן הוצאות גדולות על פרויקט המטאוורס השאפתני. גם התחזיות להמשך לא היו מעודדות. הערכות החברה היו שהצעדים של אפל יחתכו 10 מיליארד דולר מהכנסות החברה בשנת 2022. מאז הדוחות המניה נסחרת במגמה שלילית ואיבדה יותר מ-30% מערכה.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
לאחרונה סבלה פייסבוק משתי הורדות המלצה לקראת הדוחות. הסיבות המרכזיות הן האטה כללית בשוק הפרסום הדיגיטלי וכן המשך הלחץ מצד אפל שמונעת מעקב אחר משתמשים במכשירי האיפון, כמו גם חששות במישורי מקרו כלכלה.
אנליסט בנק RBC ברד אריקסון הוריד את מחיר היעד למניה מ-245 ל-240, עדיין אפסייד על מחיר של 175 דולר היום, אך משמר את המלצת משקל היתר למניה. הבסיס לשינוי מחיר היעד של אריקסון היה סדרת שיחות שהוא ביצע עם סוכניות פרסום דיגיטלי לחברות בגודל קטן ובינוני, מה שחיזק את בטחונו בכך שמטה עתידה להציג רבעון חלש נוסף. "החלטות ההוצאה על פרסום נשארות גמישות, כשבפעם הראשונה הרבה עסקים קטנים ובינוניים לא מנתבים את הכספים לפייסבוק. היינו מצפים לחזרה לפייסבוק בנקודה מסוימת בגלל גודל הקהל שלה ויתרונות שימור יחסיים... אבל אנו רואים שלא סביר שהתזה הזאת תתגשם בקרוב". לדבריו מפרסמים קיצצו את הוצאותיהם על פייסבוק, ומנתבים את כספם לגוגל GOOGLE , טיק טוק, לינקאדין (שבשליטת מיקרוסופט MICROSOFT ) ומשפיעני רשת. הוא רואה גם צמצום כללי בהוצאות על פרסום באירופה על רקע המשבר באוקראינה. למרות כל זאת אריקסון נשאר שורי על המניה בטווח הארוך, אך לא מצפה לשינוי מומנטום בזמן הקרוב.
ג'ייסון הלפסטיין, אנליסט אופנהיימר, נדיב יותר עם מחיר היעד למניה, אך גם הוא חותך אותו מהמחיר המאד לא ריאלי של 375 דולר למניה אותו הציג לפני כן, למחיר גם לא מאד ריאלי של 305 דולר למניה - אפסייד של 42%, ומשמר את המלצת תשואת יתר למניה. לאחר השתתפות בכנס בנוגע לרכישת מדיה דיגיטלית הוא מגיע למסקנה שהטרגוט בפייסבוק ואינסטגרם עדיין לא השתפר, ושיש ניתוב מחדש של כספים לפלטפורמות פרסומות אחרות.
- מניית אפל מתרסקת, טסלה נופלת, וגם אנבידיה בצרות: אלה המניות שיבלטו היום בוול סטריט
- החוזים נופלים עד 3.2% - סין מטילה מכס על יבוא מארה"ב בשיעור של 34%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הלפסטיין מצפה ששילוב של המצב באוקראינה, כלכלה אירופית חלשה יחסית והשפעה שלילית של מדיניות אפל תפגע בתוצאות החברה בטווח הקצר. 1.5% מהכנסות מטה שהגיעו מרוסיה ב-2021 לא צפויות להתקבל בזמן הקרוב, וסך הכל רבע מהכנסות פייסבוק מגיעות מאירופה הנחלשת. הלפסטיין קיצץ את תחזית ההכנסות לשנים 2022 ו-2023 ב-9%.
אנליסט נוסף רוהיט קולקארני, מפירמת MKM Partners ערך סקירה לעונת הדוחות הקרובה בקרב מניות האינטרנט, והזהיר שכל הקבוצה עלולה להיות מושפעת מטווח רחב של אירועי מקרו - כולל רוסיה, אינפלציה, העלאת שיעורי הריבית והימשכות מגפת הקורונה. במיוחד הוא חושש מהשפעת המלחמה על הכלכלה האירופית. "בעוד מניות האינטרנט התאוששו ב-15% מאז אמצע מרץ, אנו מאמינים שהתמשכות הקונפליקט באוקראינה עלול לזלוג אל הרבעון השני באירופה. במקרה כזה אנו מאמינים שהתחזית לטווח הקצר לחברות עם חשיפה גבוהה לאירופה ולצרכנים אירופאים נמצאות בסיכון גבוה יותר".
סיכון נוסף עליו מצביע האנליסט הוא השפעה שיעורי ריבית גבוהים יותר על הוצאות על פרסומות בחברות שרגישות להעלאת ריבית כגון מכוניות ונדל"ן. עצתו היא, אם כן, להישאר במניות עם חשיפה נמוכה לאירופה, הסתמכות נמוכה על שרשראות האספקה, וכאלה שלא מושפעות משערי הריבית. בעוד התיאור הזה נשמע כמו תיאור של חברה דימיונית כלשהי, האנליסט מצביע על כמה חברות שלדעתו עונות על ההגדרה הזו, ביניהן lyft LYFT INC CL A וסנאפצ'ט SNAP INC .
בכל זאת, ישנם עדיין אנליסטים רבים שחיוביים על המניה. על פי אתר יאהו פיננס ישנם 17 אנליסטים האוחזים בהמלצת "קניה חזקה" על המניה, אליהם מצטרפים 24 נוספים עם המלצת קניה. 3 אנליסטים בלבד מחזיקים בהמלצת מכירה, תשואת חסר או החזק - אחד לכל אחת מההמלצות הנ"ל. מחיר היעד הממוצע הוא 324 דולר למניה, המשקף אפסייד לא מאד הגיוני של 50% למניה שנמצאת במומנטום שלילי.
גם באתר CNN הגישה הכללית היא חיובית, אם כי באופן פחות מובהק. על פי האתר 33 אנליסטים אוחזים בהמלצת קניה, 5 בהמלצת תשואת יתר לעומת 19 בהחזק ואנליסט אחד שממליץ למכור את המניה.
- 1.חברה פח (ל"ת)גוני דפ 28/04/2022 11:49הגב לתגובה זו