מדיניות הקורונה של הממשל הסיני פוגעת בכלכלה ומעמידה אותו בסכנה

מדיניות האפס קורונה שמוביל מנהיג סין  שי ג'ינפינג, הביאה לפגיעה משמעותית במצב ההומניטארי במקומות שנים ברחבי המדינה ולפגיעה כלכלית באזרחים, מה שהוליד ביקורת חסרת תקדים, שהמשטר הסיני עשוי להתקשות לנטרל
 | 
telegram
(3)

בתקופה האחרונה, מצאו עצמם עשרות מיליוני סינים תחת חובת בידוד נוקשה, על רקע התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה ברחבי המדינה. אליהם, הצטרפו מספר לא ידועשל תושבים שאולצו, חלקם בכפייה, להיכנס למרכזי בידוד, תחת מדיניות האפס קורנה שמנהיג נשיאה המדינה, שי ג'ינפינג.

מדיניות זו, גרמה למחסור חמור במזון ולפגיעה בביטחונם הכלכלי של אלו שנאלצו להישאר בבית. החששות בקרב התושבים מחוסר יציבות הולכים וגוברים, לא רק לגבי בריאות הציבור, אלא גם לגבי הצמיחה הכלכלית המקומית. מה שמביא חלק מהפרשנים להעלות את האפשרות שאם המשבר יימשך עד סוף הקיץ, אפילו הכתרתו של שי לקדנציה שלישית, חסרת תקדים, עלולה להיות בסיכון.

על אף הדיווחים הקשים מהמדינה, הכוללים אנשים אשר לא יכולים לצאת לקנות אוכל או להשיג משלוחים של ציוד הכרחי, התוכנית לסגור ערים שלמות לא הציגה עד כה שום סימן להקלה, אפילו כאשר דיווחים לא מאומתים על רעב התפשטו ברשתות החברתיות. בינתיים, המדיניות המרוכזת של שי, אשר ריכז בשנים האחרונות את הכוח סביבו תוך שהוא מתרחק מהמועצה שהעניקה לסין גמישות במדיניות בעבר, ממיטה פגיעה על ייצור התבואה, הפלדה והמלט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשבועות האחרונים, תמונות ופרשנויות ממתקני הבידוד ההמוניים החלו להציף את אפליקציית ההודעות הסינית הפופולרית WeChat. מה שהביא להיווצרות התנגדות נדירה, הן באינטרנט והן בחיים האמיתיים, שבחנה את הצנזורה של סין ואת כוחות המשטרה המקומיים, שנזעקו לשמור על הסדר. מה שהביא פרשנים במערב להעירך שהאנשים רואים את ממשלתם באור חדש, של נוקשות שמביאה עמה מעט פשרות.

בהקלטת אודיו שזכתה לתפוצה רחבה ב-WeChat, ונחסמה מאז, נשמע אדם מדבר עם איש מקצוע בתחום הבריאות. האדם חוזר בשיחה על כך שהאפליקציה של אביו הראתה תוצאות בדיקות שליליות, אבל גורמי הבריאות אומרים שהיא הייתה חיובית. מה שאומר שאביו יישלח למחסן שהוסב למתקן רפואי לתקופה בלתי ידועה. לבסוף, עובד הבריאות נשמע אומר שהאיש צריך לסרב לכל מי שמנסה לקחת את אביו אלא אם כן יש ביכולתו להוכיח את התוצאה החיובית.

אמנם זה עשוי להיות מעשה זעיר של מרד אישי, אבל קבוצות גדולות יותר נוצרו כדי להחרים בדיקות במתחמי הדירות שלהם בגלל החשש שהם נחשפים כשהם מתאספים. שכן, לטענתם זהו אחד ההסברים היחידים לאופן שבו אנשים עדיין יכולים להימצא חיוביים לאחר חודש של בידוד כמעט מוחלט. במקרים מסוימים, עובדים רפואיים אפילו לא מבצעים את הבדיקות, מה שדורש מהתושבים לבדוק זה את זה במקום זאת.

השליטה הריכוזית שכיוונה את הצמיחה הכלכלית ושמרה על מבנה המנהיגות מלמעלה למטה במדינה במשך עשרות שנים נמצאת כעת תחת בחינה. היעדר המוכנות למשבר מזון ורפואי עשוי היה לערער את השקפתם של חלק מהתושבים הסינים אשר חוזים במדיניות של שי לטיפול בקורונה.

במשך כמעט חודש, שנגחאי, עם אוכלוסייה של 25 מיליון איש, נצורה למעשה כמעט באופן מוחלט. ספינות משא תקועות בים, משאיות ומכולות אינן יכולות לפרוק את הסוחרות שלהם, ומחסנים בנמלים הסמוכים מתמלאים עד אפס מקום. על פי ההערכות, בקרוב לא יהיה לאן להפנות משלוחים חדשים. כך שככל שהאנשים ייאלצו להיכנס לבידוד לזמן רב יותר, כך ההשפעות המדורגות יהפכו לגרועות יותר.

התחזיות הכלכליות של סין כבר תוקנו כלפי מטה, אם כי נראה שהעדכונים אינם מעריכים במלואם את עומק הבעיות הקרובות ואת חוסר ההתאמה של המדיניות הנוכחית לטיפול בהן. קרן המטבע הבינלאומית הורידה את האומדן שלה בכמעט 1 אחוז לצמיחה של 4.8% לשנת 2022. בנקי השקעות אופטימיים עוד פחות עם שיעור צמיחה שנתי חציוני של 4.5% בלבד לעומת היעד הרשמי של ממשלת סין לצמיחה של 5.5%.

צמיחה איטית מסוכנת מבחינה פוליטית למנהיג בסין, אשר הכריז לאחרונה על שורה של הוצאות על תשתיות. יחד עם הרצון שלו להוכיח עליונות פוליטית על ידי פגיעה בצמיחה בארה"ב השנה, האמון בתפקוד הממשלה הולך ופוחת. המדד המשולב של שנחאי ירד בכמעט 8% מאז שהבנק העממי של סין הכריז על דרישות רזרבות נמוכות יותר לבנק כדי לתמוך בכלכלה באמצע אפריל.

האם המשבר הבריאותי והכלכלי הזה מפעיל מספיק לחץ פוליטי על שי לשנות את מדיניותו הפרשנים מתקשים לענות. אך הם מעריכים, כי הוא זקוק ליציבות והמשך שגשוג כלכלי כדי לבסס את מנהיגותו לקדנציה שלישית בתפקיד, כשבינתיים אין לו אף אחד מהם. הם מצביעים על כך שכדי להשיג את המטרות נדרשת גמישות שכרגע לא נמצאת. גמישות גם הייתה מה שאפשר למדינה לצמוח החל משנות ה-80 ולהפוך לכלכלה השנייה בגודלה בעולם ולמדינת מסחר מובילה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נראה שסין כמו ארהב ורוסיה מתכוננים לקריסה כלכלית עולמית (ל"ת)
    הקורא בקפה 01/05/2022 01:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    חברים מהונג קונג ומסין אומרים שהשמועה היא שהכל יפתח
    מכיר אותם 28/04/2022 20:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחרי הבחירות.. נחיה ונראה
    סגור
  • 1.
    סין
    לרון 28/04/2022 20:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איננה מדינה "גמישה" כל תרבותה מאוד מקובעת,פשוט התאימה עצמה "במידה מסוימת" וכעת חוזרת אחורנית עם "קידמה"
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות