התוכנית של מאסק לטוויטר – פיטורי עובדים והפחתת ההכנסות מפרסום

בעל הבית החדש מתכנן שינויים נרחבים, וביניהם הגדלת ההכנסות מתשלומים דיגיטליים וטוויטר בלו, פרסום הקוד הבסיסי, הרחבת "חופש הביטוי" ומחיקת בוטים; החברה צפויה לפטר כ-1,000 עובדים עם השלמת עסקת הרכישה
 | 
telegram
(1)

הרכישה הצפויה של הרשת החברתית טוויטר {TWITTER INC} תמורת 44 מיליארד דולר, על ידי היזם ואיש העסקים אלון מאסק ממשיכה להכות גלים. בימים האחרונים נודע, כי בכוונת בעל הבית החדש לשנות את אופי הפעולה של טוויטר, כשהשינוי המשמעותי ביותר אותו מתכנן מאסק, נוגע למודל ההכנסות של החברה. אם עד עתה התבססו ההכנסות על מימון באמצעות פרסום, הרי שבעתיד ההכנסות של החברה צפויות להגיע ברובן, מדמי מנוי תקופתיים.

על פי הדיווחים, אחד הדברים עליהם יבקש מאסק לשים דגש הוא גידול במספר המשתמשים, נתון אשר הוא מעריך כי יצמח במהירות. נכון להיום, מספר המשתמשים של הרשת החברתית עומד על כ-217 מיליון, כשעד 2025, כך על פי הציפיות, יצמח מספר המנויים לכדי 600 מיליון משתמשים, ובשנת 2028 יגיע לכ-931 מיליון משתמשים.

פרמטר נוסף בו צפוי מאסק להתמקד הוא הגדלת ההכנסות. נכון לסוף שנת 2021 לחברה הכנסות של כ-5 מיליארד דולר, כשעל פי התוכניות של מאסק, ההכנסות אמורות להגיע לכדי 26.4 מיליארד דולר עד שנת 2028. במקביל, בכוונתו לפעול להגדלת תזרים המזומנים, ולהגדלת ההכנסות באמצעות תשלומים דיגיטליים, תחום אשר לא זכה לדומיננטיות במכלול ההכנסות של החברה בשנים האחרונות. ברקע, העובדה שמאסק נמנה עם מייסדי פלטפורמת התשלומים PayPal.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מקור הכנסה נוסף אשר יעמוד במרכז התוכנית של מאסק הוא הגדלת ההכנסות מ"טוויטר בלו", שירות מנויי הפרימיום של החברה, אשר הושק בשנה שעברה. הכוונה של מאסק היא להגדיל את מספר המשתמשים בשירות הזה לכדי 69 מיליון מנויים עד שנת 2025. המחיר למשתמש עומד כיום על 3 דולר בחודש, כך שהמשמעות היא הגדלת ההכנסות בכ-207 מיליון דולר בחודש. נכון להיום, השירות זמין בארצות הברית, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד.

לכך מצטרפת סדרת ציוצים של בעל הבית החדש בה העלה מאסק את האפשרות כי ייגבה "תשלום קל" מחלק מהמשתמשים בפלטפורמה החברתית. על מי מדובר? מאסק אומר כי עסקים מסחריים וגופים ממשלתיים עשויים לשלם כדי להישאר בפלטפורמה הזו. לגבי משתמשים פרטיים, מאסק לא מתכנן שינויים בשימוש החינמי.

מנגד, הכוונות של בעל הבית החדש הן הפחתת פרסום המודעות בטוויטר לכדי מחצית מהנהוג כיום. בנוסף, הוא מתכוון להגדיל את חופש הביטוי בטוויטר, דבר אשר זכה לביקורות אמביוולנטיות ברשת. מאסק מאמין שיש קשר הדוק בין שני הדברים, כיוון שלחץ מצד המפרסמים עלול לפגוע בחופש הביטוי. באחד מאינס[ספור הציוצים של מאסק נכתב, כי "כוחם של תאגידים להכתיב מדיניות מתחזק מאד אם טוויטר תלויה בכספי הפרסום שלהם כדי לשרוד." אחת הכוונות של מאסק היא להעדיף חסימה זמנית של משתמשים שהפרו את הכללים, על פני חסימה קבועה, בדומה לזאת שבוצעה בחשבונו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ.

בנוסף, בכוונתו להפחית, ואף לחסל את הבוטים הפועלים בטוויטר, באמצעות אימות של כל אחד ואחד מהמשתמשים. מאסק הוא גם מתכוון להאריך את הציוצים, מה שיגדיל את האפשרות של המשתמשים להתבטא, כשנכון להיום, אורך הציוץ המרבי בטוויטר מגיע לכדי 280 תווים.

מהפכה נוספת, היא הצפי כי תחת מאסק תפרסם טוויטר, את הקוד הבסיסי שלה, המדרג את הפרסומים של המשתמשים. זאת על מנת להעניק לכל אחד מהמשתמשים מושג ברור על הסיבות לעלייה או לירידה בדירוג שלו. יחד עם זאת, ספק אם הפרסום יועיל, והוא אף יכול להזיק. אם בעלי אינטרסים יגלו את אופן הפעולה של הקוד, הם עלולים להשתמש בו לטובתם בצורה שאיננה הוגנת.

לבסוף, מי שעלולים לספוג את הריקושטים של עסקת הרכישה הצפויה הם עובדי טוויטר עצמם. על פי ההערכות, מאסק יפטר כ-1,000 עובדים עם השלמת עסקת הרכישה. מנגד, עם הזמן צפוי בעל הבית החדש של טוויטר דווקא לגייס אלפי עובדים חדשים. על פי ההערכות, בסיכומו של עניין יגיע מספר העובדים בטוויטר לכדי 11,000 איש. זאת לעומת 7,500 עובדים המועסקים בה כיום. העובדים החדשים יגויסו על פי אמות מידה שונות מהנהוג כיום, בדגש על יכולות מקצועיות גבוהות.

ביום חמישי האחרון הצביע אלון מאסק, הרוכש הפוטנציאלי של טוויטר, על קבוצת משקיעים משמעותיים אשר מוכנים לספק מימון לעסקת הרכישה שלו בטוויטר. בין המשקיעים הללו ניתן למנות את מייסד אורקל, לארי אליסון, ואת קרן ההשקעות סקויה קפיטל. משקיעים אלה אמורים להזרים סכום של 7.14 מיליארד דולר לעסקה. בנוסף, מאסק עצמו הגדיל את ההתחייבות שלו למימון העסקה לכדי 27.25 מיליארד דולר, שכוללת התחייבות של 19 משקיעים. מאסק כבר מכר מניות טסלה בשווי 6.5 מיליארד דולר, והתחייב להסדיר הלוואות בסך 12.5 מיליארד מהבנקים, באמצעות מניות נוספות של חברת הרכבים החשמליים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    Good job! Make it happen (ל"ת)
    Leo 21/10/2022 16:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות