
השוק בתיקון אבל יש מקום לאופטימיות
הפחד לקח את ההובלה אבל ההזדמנויות מתחילות לצוף. מדובר בתיקון ממין חדש ולא במשבר אימתני: ובעוד התקשורת הולכת ומתמלאת בתחזיות יום הדין למניות יצא אתמול הוול סטריט ג'ורנל בסיקור על ההתנהגות של "המשקיע הקטן" האמריקאי שכולל סטטיסטיקה עדכנית (לסוף אפריל). לא ניכנס לכול הנושאים במאמר, תקראו בעצמכם, אבל הסטטיסטיקה לגבי מה שקרוי, "זרימה נטו של כספי משקיעים פרטיים למניות וסלי מניות" קשורה לכתבה של היום ולדעה שאנחנו חוזרים וכותבים מזה שנים שלפיה המשקיעים האמריקאים חושבים בצורה שונה.
מסתבר שמאמצע 2017 ועד לסוף 2019, כאשר ה-S&P והנאסד"ק עלו ב-38.3% וב-49.95% בהתאמה ושברו, שוב ושוב, שיאי כול הזמנים, הקטינו הפרטיים את השקעותיהם במניות מ-11.8 מיליארד ל-3.18 מיליארד ואילו החל מינואר 2020 הם מגדילים כניסתם לשוק המניות ברציפות, מ-8.51 מיליארד בינואר 2020 ל-28.17 מיליארד במרץ 2022, שיא חודשי של כול הזמנים כאשר באפריל השנה המשיכו להזרים במרץ עוד 24.43 מיליארד (הערכה עדיין).
נתון מעניין נוסף, בנפילות העזות של הגעת הווירוס, פברואר-מרץ 2020 זינקו הכניסות נטו מ-8.51 בינואר ל-13.64 ול-19.23 בהתאמה. אותו דבר רואים גם בארבעת החודשים האחרונים מאז החלו הנפילות הנוכחיות שבמהלכם הזרימו המשקיעים הקטנים 104.69 מיליארד נטו למניות. כלומר, "המשקיע הקטן" האמריקאי, בסה"כ ובגדול, מאמין בהמשך הצמיחה של כלכלת ארצו ורואה בעליות השיא הזדמנות "לסגור רווחים" ובירידות הזדמנויות לחזור במחירים שפויים.
הסטטיסטיקה הזו אינה שונה מתקופות דומות בעבר. "המשקיעים הקטנים", נכתב במאמר, "ממשיכים לשפוך כסף למניות למרות התחזיות העגומות לגבי שנים של עליות ריבית ומיתון אפשרי, 'when the market zigs i zag' הם מזמרים, האם זה יימשך?". אנחנו בטוחים ש"הקטנים" ימשיכו, כך היה מאז התחילה הבורסה לפעול בארה"ב. כמה מלקוחותינו הוותיקים חיים להם באושר בבית האבות פאתי האי וויליאמס במיאמי "וכולנו, עסוקים מידי יום באיתור הזדמנויות..."Only in America ומכאן נמשיך.
- פאוול מזהיר - האינפלציה עלולה לעלות, הצמיחה תרד; הירידות מתחזקות
- מדד המחירים במרץ עלה ב-0.5% - מעל הציפיות
נראה שלבסוף כאשר יגרונו הגיע והצטברות הגורמים האנטי-מנייתיים הצליחה להוביל לתיקון לו ציפינו, מה שמכפילי חלל והערכות מטורפות לא הצליחו לעשות. מה שמוביל את התיקון בשלב הנוכחי זה הצטברות החששות המתגברים ממיתון, מאינפלציה שתגרום לשורה של העלאות ריבית ודבקות הפד' להמשיך ו"ליבש" הנזילות (האינפלציה, לדעתנו, היא "המלחיץ הגדול של המניות" כרגע), משבר שרשרת האספקה, חששות מהתרחבות המלחמה באוקרינה לכיוון מערב, איום במלחמה גרעינית, התפשטות הקורונה וההאטה הכלכלית בסין והאיום הסיני, שהולך וגדל, על טאיוואן, ערכי המניות שירדו משמעותית פחות מעניינים כרגע. האיום על טאיוואן אגב הולך ומתחזק בתקשורת ומגדיל את רמות הפחד בגדול. איום כזה, אם יתממש, יעצור בפועל את ההתקדמות של מהפכת הטכנולוגיה וזה יביא למשבר גדול באמת.
כול הרעות הנ"ל מלוות בתקשורת מפחידה שהרייטינג מחייב ושכעת מפמפמת במרץ את הסיכוי שהולך וגובר לפלישה סינית לטאיוואן. פרשנות האימה של Dylan Jovine, המייסד והמנכ"ל של Behind the Markets, כדוגמה על פלישה סינית לטאיוואן שמובטחת שלמעשה "בכול רגע". הבאנו את דברי "המומחה" הזה שאם יישאר לכם הכוח להקשיב לו עד סיום הרצאתו בנושא יסתבר לכם שכול ההרצאה הארוכה מכוונת לפרסומת שהאיש "דוחף" לרכישת מניות של חברה שתציל את העולם עם נשק הלייזר שלה ואת שם החברה תקבלו אם תעבירו לו 79$ לחודש על מינוי לאתר שהוא מנפיק, נקווה שהאיש לא מדבר על רפא"ל. בכול מקרה הרי לכם נאומו, והוא לא היחיד כמובן.
מה שמעניין בתיקון הנוכחי הוא שהמנועים שמובילים אותו, מהאינפלציה ועד לטאיוואן, הפיכים ואם אכן יתהפכו יגלו המשקיעים במהירות שהערכים, שכרגע לא מתעניינים בהם יותר, הם כבר לא "חלליים" ואם התיקון יימשך בצורה הנוכחית עוד מספר ימים הם יהפכו אפילו לאטרקטיביים.
- הרשות האמריקאית להגנת הצרכן תובעת את אובר
- ברזיל וארגנטינה: המרוויחות הגדולות ממלחמת הסחר העולמית
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מה שאנחנו אומרים הוא שהמנועים שדוחפים השוק מטה, האינפלציה, המיתון, בעיות האספקה, רוסיה, סין והתקשורת המתלהמת קשורים כולם זה בקיומו של זה ויכולים להתהפך ולהעלם בדיוק בקצב המהיר שבו הגיעו. הבעיה היא שאם הקצב הנוכחי של הירידות יימשך גורם הפחד יעלה מה כשלעצמו עלול להוביל למשבר כלכלי "נוסח 2008". הפרופסור ג'רמי סיגל, לדעתנו אחד המייבינים המובילים בתחום שוק ההון, סיכם זאת כך השבוע, "בטווח הקצר (של התיקון) רגשות/אימוציות בהחלט מאפילות (בהשפעתן) על כול הגורמים האחרים כולל הפונדמנטליים".
"המשקיעים", כותב הכלכלן אד ירדני, שמכתב השוק שלו- Yardeni Research פופולרי ביותר, "שוקעים ביותר ויותר פסימיות". סיגל וירדני אגב חושבים שהאינפלציה היא הבעיה המרכזית אבל כ"א מסיבות שונות ושניהם מאשימים את הפאדס במדיניות שגויה. לבסוף גם האנליסט הפיננסי, היועץ לשעבר לממשלת ארה"ב, שהתפרסם כשעזר לייצב השוק לאחר נפילת קרן ההדג' הענקית LTCM ב-1998 (מומלץ לחזור ולעיין בסיפור המדהים הזה), Jim Rickards כותב, "We are ONE-STEP away from a MAJOR Market Crash" וגם הוא מאשים בכך את העלאת הריבית של הבנק המרכזי ואלו רק דוגמאות לאווירה שמשתלטת.
אז מהיכן האופטימיות? ראשית כייוון שזה הטבע שלנו אבל לא רק. ההיסטוריה אגב מראה שככול שהפסימיות גדולה יותר כך התחתית קרובה יותר אבל גם לא בגלל זה אנחנו בצד האופטימי. נתחיל בכך שלמרות שנושא הערכת המניות כבר לא מעניין אף אחד אנחנו מאמינים שחשוב להכניסו למערכת השיקולים. ה- E/P הממוצע של 500 מניות ה-S&P ירד, בתחילת השבוע ל-17.5, מתחת ליחס החזוי של הקונצנזוס לרבעון הנוכחי (22.17) והרבה מתחת ה-38 שהיה לפני שנה. ה PE הממוצע לדאו ירד מ-29.98 בשנה שעברה ל- 18.32 והנאסד"ק ירד מ 36.73 ל-28 (הנאסד"ק מטעה בגלל הפערים בין מניות חברות הטכנולוגיה המובילות לשאר והמספר, לדעתנו, אינו משקף מאומה).
עם הנתונים הללו ב"כספת" אנחנו חושבים שמרוב בהלה והבהלה שכחו המשקיעים לבחון את ה"אפשרות אחרת של ההתפתחויות". גם רוסיה וגם סין מבינות שככול שעובר הזמן הפגיעה בעצמן גדלה. לדעתנו שתיהן מודעות ומודאגות מתגובת העולם החופשי שאינו נבהל כפי שכנראה חשבו שייבהל וכאשר יגלו בקרוב שהמערב מסרב להיכנע לדרישותיהן ופותר למעשה גם את הבעיות הכלכליות שנוצרו בגללן (מי שהקשיב לנאומו של ביידן ביום ג' רואה את הכיוון), ינסו להגיע להסכמים כי גם הם מבינים חשיבות של עיתוי למצב הפנימי שלהן ובמיוחד בנושא הכלכלה.
שלא תטעו, לא רוסיה ולא סין יוותרו על חלומותיהם אבל ידחו אותם להזדמנות אחרת כי המנהיגים שם מבינים את הציבור שלהם שפחות ופחות מרוצה (כול ציבור מסיבות שונות). התגברות האינפלציה קשורה לגורמים שונים אבל העלייה הדרמטית לאחרונה היא תוצאה בעיקר של מלחמת רוסיה-אוקרינה והבעיות בשרשרת האספקה שקשורות בסין ואנחנו מאמינים שאם הנושא הפוליטי יתחיל להירגע כך גם האינפלציה, כנראה במהלך המחצית השנייה של השנה. ביידן הרחיב על הנושא הזה, על מחירי הסחורות והאנרגיה שעלו בגלל רוסיה וסין ויש, לדבריו, תכנית להורדת המחירים.
המיתון שמובטח כלל אינו בטוח ותלוי בעיקר בפסיכולוגיה שתהפוך חיובית אם הדברים הנ"ל יתרחשו. בקשר לכך קשה לנו להאמין שהפאדס יפעל להורדת הנזילות באגרסיביות בגלל החשש שעולה מהאפשרות שבין הספיגה האגרסיבית לעליות הריבית האגרסיביות הדבר יבטיח מיתון (גם על כך דיבר ביידן בנאומו) שיפגע בשלושת מנועי הצמיחה הנוכחיים שעדיין פועלים, התעסוקה המלאה, הצריכה הפרטית החזקה והתנהגות הדולר. נסכם זאת כך: אל מול התמונה הפסימית שמצטיירת כרגע קיימת, באותה רמת סבירות "האפשרות האחרת" שסימנים להתפתחויות חיוביות שם יובילו מידית לכך שהמשקיעים "יגלו" את רמות המחירים החדשות והתיקון ייגמר מוקדם משמעריכים ולמי שחושב כמונו כדאי להתחיל ולבדוק מה מעניין.
בשבוע שעבר דברנו על החקלאות והיום ניגע בתעשיית השבבים. נתחיל בעובדה שחברות השבבים המובילות, שמניותיהן הוכו קשות במהלך התיקון הנוכחי, עוברות את התיקון כשהן מלאות בכסף, מגיוסים בריביות אפסיות באמצעות אגרות חוב ומהרווחיות הגואה שלהן. הכנסות תעשיית המוליכים למחצה הגלובלית שב-2020 היו 470.89 מיליארד הגיעו, ב 2021, ל-595 מיליארד וצפויה להגיע, ב-2022, ל-676 מיליארד ובשנה הבאה ל-700.5.
"המשבר" בתעשיית השבבים הוא התוצאה של הקורונה שבתחילתה, בגלל הירידה בצריכה והשבתת מפעלי מוצרי צריכה רבים בעולם, במכוניות בעיקר, נסגרו, בגלל הירידה בצריכה, מפעלי שבבים רבים ברחבי העולם ובעיקר בסין ובטאיוואן, אזור הייצור המוביל. החל מאמצע 2020 חזר הביקוש הצרכני לגאות, בהפתעה ובעצמה, מה שיצר את המחסור בשבבים. התפשטות הקורונה בסין לאחרונה הוסיפה לבעיות. התעשייה, שבגלל הגאות הארוכה לא השקיעה בהתייעלות ובקווי יצור חדשים, מתקשה להגיב.
נוצר מצב של מעגל קסמים נגטיבי בתעשייה. קשה לייצר ציוד להפעלת והגדלת הייצור במפעלים בגלל שיצרני הציוד מתקשים לקבל את השבבים מאותם מפעלים שזקוקים לציוד. בנוסף, התקנים אלקטרוניים משתמשים במגוון רחב מאוד של רכיבים בעלי רמות שונות של זמינות והתאמה. מספיק שרכיב אחד חסר כדי לעצור קוו יצור. אפלייד מאטריאלס (סימול:AMAT), היצרנית הגדולה בעולם של ציוד לתעשיית השבבים, הסבירה לאחרונה שרק עשרה מתוך אלפי מרכיבים שמהם היא מייצרת את הציוד היו במחסור וזה גרם להאטת הייצור כולו. הדברים הללו הם הסיבה לבעיות בשרשרת האספקה. האנליסטים טוענים שאם הביקוש הצרכני ימשיך לגאות (כפי שמעריכים) המחסור יימשך וזאת למרות שקווי ייצור רבים מוקמים ברחבי העולם ובכול השלבים. כלומר המחסור בשבבים לא יסתיים בקרוב.
אבל החברות המובילות, לאורך כול סולם הייצור, לא נמצאות במשבר והכנסותיהן ורווחיותן ימשיכו לעלות ובתקופת "המעבר", עד ליציאה מהמשבר, אפילו ירוויחו יותר ואז, ככול שמחיר המניות יורד כך הכדאיות ברכישתן עולה ואנחנו מאמינים ששלב איסוף סלים מהסוג של SOXX, SMH והדומים נעשה מעניין יותר מיום ליום.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 31.צ'אק נוריס 18/05/2022 09:41הגב לתגובה זותראו מה קורה בקריפטו (=שיפיל בדרך הרבה תמימים אבל גם הרבה עבריינים ומדינות כמו איראן שבה כורים הרבה ביטקויינים), הנוכל הקוריאני שנחשף לפני כמה חודשים ועוד רבים אחרים. הזהירים כמו וורן באפט ישרדו וגם ירוויחו כשיזהו הזדמנויות טובות בזול
- 30.ברוך הופשטטר 17/05/2022 01:28הגב לתגובה זואינך מזכיר את הסלים הקלסים: qqq, xlk, Igv, כמי שמתחילים להיות מעניינים ושווים מעקב, האם הם לא מתקרבים לשלב מעניין, או שזה מובן מאיליו ולכן אינך מזכיר זאת?
- ברוך 18/05/2022 16:57הגב לתגובה זוקפוט?
- 29.הקישור השבועי (ל"ת)חי בסרט 16/05/2022 10:07הגב לתגובה זו
- נכון ..יש מקום לאופטימיות בשפע..תאגור שלא יחסר ונא פרסם (ל"ת)לגרינברג החביב 18/05/2022 16:37הגב לתגובה זו
- 28.מעניין מאוד. תודה. (ל"ת)הקורא 14/05/2022 17:59הגב לתגובה זו
- 27.לרון 14/05/2022 13:17הגב לתגובה זוהיזהרו מימי ירידות,אך עוד יותר יש להזהר בימי עליות שזה אומר לא לקנות ללא אבחנה ולבטח לא הייטק או קריפטו
- ללרון 18/05/2022 16:58הגב לתגובה זוהאא???
- לרון 18/05/2022 23:59אני טועה???
- 26.אופיר 14/05/2022 12:31הגב לתגובה זוכרגיל.. הקול השפוי : ) תודה שלמה
- לאופיר 17/05/2022 15:18הגב לתגובה זוצוות? ואם כן אז בכדי לאסוף את שובל השיט שנישאר מאחוריו??? האלו פרסם!!!
- 25.עליית הריבית לא טובה לעסקים ואני מעריך ש-5.5/6% ריבית.. (ל"ת)קש 14/05/2022 08:44הגב לתגובה זו
- 24.א 13/05/2022 23:15הגב לתגובה זומדוע התקשורת מפמפמת פניקה והיסטריה בכל מחיר. אם זה רק משיקולי רייטינג אז זה מסריח אבל כשר. השאלה אם אין קשר בין חלק מהתקשורת לגופי השקעה, שמעוניינים להפיל את השוק. הרי ברור שמה שקורה כעת, במיוחד התנודות התוך יומיות, לא קשורות למסחר, לריבית, לאינפלציה וכו' שאחרת לא היו עליות וירידות באותו יום. אולי זה רק קונספירציה, אבל גם בימים בהם יש עליות, רואים כותרות שליליות מן היקב ומן הגורן
- 23."מייבינים" אידיש (ל"ת)עמוס 13/05/2022 22:01הגב לתגובה זו
- 22.המהמר העליז 13/05/2022 21:35הגב לתגובה זומי שיש לו כסף פנוי, עדיף לו להיכנס היום ולא לחכות לעוד ירידות (=כל עוד לא הופיע "ברבור שחור" גדול, שאולי יגיע ואולי לא)
- העליז האוכל מאחור 18/05/2022 17:01הגב לתגובה זובמינוס שבעים אחוז שלא תעיזו לקנות כי זה יהיה עדיין גבוה האא???
- 21.רן 13/05/2022 20:28הגב לתגובה זושבוע הבא כל מה שעלה היום ירד, סין, רוסיה פינלנד שרוצה נאטו ואינפלציה, כל החברות כבר מדווחות על הורדת התחזיות שלהם. זו דעתי, ייקחו כמה חודשים עד שנה עד שדברים יזוזו.
- 20.לרון 13/05/2022 20:16הגב לתגובה זומתקנת אך זה עדיין לא הכוון ליציאה ממשבר השבבים שיקח כ 3 שנים,גם הצאר פוטין עוד לא וויתר,ההיפך!
- 19.לרון 13/05/2022 20:14הגב לתגובה זומה שלא נראה לי,ידו של פאוול הנגיד ויילן שרת האוצר כתומכת בו תהיה יותר "קלה" על הדק הריבית והספיגות
- 18.לרון 13/05/2022 20:11הגב לתגובה זוFEAR AND GREED INDEX היום תיקן ל12,אתמול היה 6,זה עדיין פ ח ד עצמתי,לא צריך להתלהב,ובטח לא מיום אחד ובטח לא בתהליך מתהווה של התגברות התנודתיות
- 17.לרון 13/05/2022 20:06הגב לתגובה זוממה שחששנו,היגיע ,כלומר זה היה נכון בנפילות לא בתיקון
- הרגע קושקוש !!! (ל"ת)ללרקון 17/05/2022 15:19הגב לתגובה זו
- 16.אלון60 13/05/2022 19:13הגב לתגובה זוהשוק לא מתעניין במכפילים. מדובר בשוק מנופח שניזון מכסף זול ומתחושת אופוריה שנמשכת כבר 14 שנים. בסוף הכל כלכלה אמיתית, אין מקום לחברות שלא מרוויחות ולא ירוויחו.
- 15.שאול ברבר 13/05/2022 18:35הגב לתגובה זותעשיית השבבים עדיין מסלרת במכפיל 40 יש לה המון לאן לרדת …
- 14.ראובן 13/05/2022 17:49הגב לתגובה זוענף המסעדנות, חברה שרוצה להכניס קצת טק לענף המסעדות.מה דעתך ?
- שלמה גרינברג 16/05/2022 13:19הגב לתגובה זוהתחום מוצף בתחרות. PAR אחת המעניינות אבל אתה צריך ללמוד היטב את הנושא ולהחליט.
- 13.השוק יטוס גם ביום שני כי מוחקים שורטיסטים (ל"ת)נחום ש 13/05/2022 17:35הגב לתגובה זו
- לרון 16/05/2022 10:52הגב לתגובה זוליום שני 16/5/22......
- נו.....ו....??? מה קרה במבי? (ל"ת)ללרון 17/05/2022 15:20
- 12.שוחטים השורטסיטים חחח . תמיד מפסידים (ל"ת)נחום ש 13/05/2022 17:35הגב לתגובה זו
- 11.ישראל 13/05/2022 16:20הגב לתגובה זוהם היו רק 10 אחוז מתעשיית השבבים למייקרון יש את שבבי הזיכרון ה DRAM ו NAND הכי מתקדמים בעולם המניה שלה נסחרת במכפיל רווח עתידי 6 הרבה יותר זול משאר חברות השבבים רוכשת בחזרה את המניות שלה בשוק וגם מחלקת דווידנדים
- דגן 15/05/2022 14:39הגב לתגובה זוסמסונג עוקפת אותה.
- ישראל 15/05/2022 21:16יקרה ממנה. השבבים של מייקרו יותר מתקדמים משל סמסונג בדור אחד. גם בDARM וב NAND
- 10.אתמול שחטו בשורטיזם והיום יחוסלו. חחח (ל"ת)אבי לבל 13/05/2022 15:57הגב לתגובה זו
- אל תמהר להספיד חכה וראה (ל"ת)נהג 13/05/2022 18:02הגב לתגובה זו
- 9.היו שורטסטטים .אז היו ... זל (ל"ת)מיכאל 13/05/2022 15:56הגב לתגובה זו
- 8.השורטסטים יקבלו זובור אתמול והיום (ל"ת)עודד 13/05/2022 15:56הגב לתגובה זו
- Sassi6 15/05/2022 05:00הגב לתגובה זווללונגיסט ממתינה מלכודת דובים, בתיאבון
- השורטיסטים החכמים כרו אתמול וקונים היום (ל"ת)נהג 13/05/2022 18:02הגב לתגובה זו
- 7.יחזקאל 13/05/2022 15:52הגב לתגובה זואם הפחד יהיה חזק כמו במשברים 2008 או 2000, אז האופטמיות תהיה בתרדמת ארוכה עד ליציאת האויר מהבלון
- 6.ברוך הופשטטר 13/05/2022 15:35הגב לתגובה זוגדול, על מאמר מעמיק ורהוט. ברצוני לשאול: א. האם אתה משייך את הסקטורים: חקלאות, מים, והודו לפינת החלומות, או לחלק העיקרי והרחב של התיק. ב. בכוונה אינך מזכיר את הסלים הקלסים: qqq, xlk, Igv, כמי שמתחילים להיות מעניינים ושווים מעקב, או שזה מובן מאיליו?תודה
- לרון 13/05/2022 20:23הגב לתגובה זוהוא לא יענה,בעיניו אתה "מתחכם" הרי ברור שמה שציינת א י נ נ ו ב"פינת החלומות" מים איננה פינה אלא פונדמנט,לא ששאלת אותי
- איני מתייחס כלל לפינת החלומות במאמר (ל"ת)שלמה גרינברג 13/05/2022 17:11הגב לתגובה זו
- תתיחס בבקשה ללרון התותח הטועה בדרכים (ל"ת)לשלמה 18/05/2022 17:43
- ברוך הופשטטר 16/05/2022 13:54אם כך, מדוע אינך מזכיר את הסלים הקלסים: qqq, xlk, Igv, כמי שמתחילים להיות מעניינים ושווים מעקב, או שזה מובן מאיליו?
- 5.Crisis factors 13/05/2022 15:23הגב לתגובה זוPutin - Zelensky - Powell
- לא שכחת את ביידן? (ל"ת)Sassi6 15/05/2022 04:56הגב לתגובה זו
- 4.נחמן 13/05/2022 14:50הגב לתגובה זוקומפיוגן עדיין חלום או החלום ושברו? IGV ירד דרסטית. זמן להכנס בחזרה? חברות חלום כמו רובלוקס. חברה מצוינת טכנולוגית. ירדה 80 אחוז. זמן להתאוששות או שאנחנו רק באמצע הדרך והמספר בשיא לא ייצג שום דבר הגיוני מלבד חלומות.
- לרון 13/05/2022 20:24הגב לתגובה זו"גם וגם"
- אתה שואל כאילו מישהו פה יודע מהעתיד (ל"ת)ויוי 13/05/2022 16:55הגב לתגובה זו
- 3.נחום 13/05/2022 13:41הגב לתגובה זואבל צריך לזכור שהמשקיעים מסתכלים הלאה לשנים הבאות או לפחות לחודשים הבאים. יש אינפלציה מטורפת שמפתיעה בכל פעם מחדש (לרעה כמובן, מעל הצפי). חברות מתעשיית השבבים מספקות רכיבים לכל תעשיית האלקטרוניקה, המחשוב, הרכב (במיוחד החשמלי), מקררים, מכונות תעשייתיות, תעופה ועוד הרבה. בזמן של עליות מחירים אנשים יעדיפו לקנות אוכל ולחסוך כסף מאשר לקנות רכב או פלאפון חדש, ולכן ההכנסות של החברות עלולות להיפגע. עוד דבר, עליית הריבית יכולה לפגוע להן ברווחיות כשיחזירו את ההלוואות בריבית גבוהה, וכמובן המיתון הכלכלי שיגיע בשנה הקרובה. חברות כמו אנבידיה ו AMD נסחרות במכפיל רווח של 35 - 50 שזה לא כל כך מסתדר עם תקופה של אינפלציה ומיתון. אין לראות המלצה בכתוב
- דגן 13/05/2022 15:18הגב לתגובה זומדוע אף אחד לא מתייחס לנתון המעולה של כמות המשרות הפנויות בארה"ב? שש-שבע שנים אחורה כמות המשרות עמדה על 200-220 אלף פר רבעון, היום אנחנו מדברים על מעל 400 אלף משרות פנויות . לדעתי, הנתון הזה לכשלעצמו מספיק כדי להבין שאנחנו בתיקון ולא במשבר.
- גם בתיקון יורדים מטה במדרגות התיקון (ל"ת)Sassi6 15/05/2022 04:53
- תקשיב לדבריו של דני פלד בתוכנית של דרור בערוץ 12 (ל"ת)זה לא מדויק 13/05/2022 21:33
- 2.אמן. סלי השבבים כבר מינוס 30% השנה (ל"ת)ירדן 13/05/2022 13:35הגב לתגובה זו
- 1.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד. (ל"ת)עמית 13/05/2022 13:34הגב לתגובה זו