החל מהשבוע: רשות לני"ע בארה"ב מעלה את עמלת המשקיעים

 | 
telegram
(2)

הרשות לניירות ערך בארצות הברית העלתה באופן משמעותי את העמלות שהמשקיעים משלמים על כל עסקה עד פי ארבעה. עם זאת, העמלות אינן גבוהות במידה כזאת, שהן עלולות לשנות את התוכניות ואת אופן ההתנהלות של רוב הסוחרים והמשקיעים.

בתחילת השבוע תעלה העמלה על מכירת ניירות ערך בארה"ב פי ארבעה. עם זאת, ההעלאה הצפויה לא צריכה להבהיל אף אחד. גם במחירים החדשים, העמלות הן נמוכות, נמוכות מאד.

מזה כמה עשורים, הרשות לניירות ערך בארצות הברית מבטיחה את המימון לפעילות הרגולטורית שלה באמצעות עמלות מסחר. העמלות משולמות על ידי ברוקרים וסוחרים בניירות ערך. גובה העמלות משתנה מעת לעת, בהתאם לעלייה או לירידה במחזורי המסחר בבורסה. אתמול, 14 במאי, העמלה קפצה מ-5.10 דולר ל-22.90 דולר עבור מכירת ניירות ערך בסך מיליון דולר. עם זאת, למרות שמדובר בעלייה מטאורית לכאורה, הרי שלאמיתו של עניין העלייה מסתכמת ב-2.3 סנט ל-1,000 דולר ממכירת ניירות ערך. סביר מאד להניח כי גם התעריף החדש לא ישנה את התוכניות של רוב הסוחרים או את אופן ההתנהלות שלהם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התעריף עבור מכירה של ניירות ערך בארה"ב מחושב מחדש מדי שנה, ולעיתים מתבצע חישוב חצי שנתי. במהלך השנים עלה התעריף מסנט אחד לארבעה סנטים לכל 1,000 דולר של ניירות ערך שנמכרו. כיוון שמחזורי המסחר ב-2021 היו גדולים, הסוכנות נזקקה לעמלה של 5.1 דולר בלבד לכל מיליון דולר שנסחרו. ואולם השנה הנפחים הצטמצמו, מה שחייב העלאת העמלות. ה-SEC גובה למעשה את העמלות מהבורסות הלאומיות ומארגון הרגולציה העצמית של הברוקרים, שהם הגופים האמונים על הרגולציה של התעשייה הפיננסית. הברוקרים אמנם משלמים את העמלות, אבל הם בדרך כלל מחזירים לעצמם את הסכומים ששלמו וגובים אותם מהלקוחות הקמעונאיים שלהם. ככל הנראה, המגמה הזאת תימשך גם אחרי העלאת העמלות.

קיימים הבדלים בין ברוקרים שונים באשר לסכום העמלות שהם מגלגלים ללקוחות ולאופי העסקאות שעליהן הם גובים עמלות. כך או אחרת, סביר מאד להניח שהעמלות החדשות לא ישנות את אופן המסחר ולא ישפיעו על ההיקפים שלו.

עמלות דומות מוטלות על עסקאות מסוימות באופציות וחוזים עתידיים, כמו גם על הנפקות חדשות ורכישות חוזרות של מניות. מדינות אחרות גם מטילות מיסים נוספים על עסקאות בניירות ערך. עם זאת, חשוב לציין כי העמלות חלות רק על מכירת מניות, לא על רכישות.

לשם השוואה, בבורסה הישראלית העמלות הן 0.05% מסך הנכסים על מניות, 0.03% על אג"ח, 0.02% על אג"ח ממשלתיות ו-0.01% על מק"מ. העמלות הללו נקבעו לפני כחודשיים וגררו התנגדות שאותה הוביל איגוד קרנות הנאמנות, מאבק שלא נחל הצלחה. עם זאת, יש לציין שמי שסוחר באמצעות הבנקים, משלם עמלות גבוהות הרבה יותר.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ישראל מהחזירות בעולם במיוחד הבנקים
    ישראל כישלון גם בזה 16/05/2022 20:49
    הגב לתגובה זו
    1 0
    איך נותנים לבנקים לשתות את הנשמה לכולם. למה ישראל כושלת בהכל ? מי יודע
    סגור
  • 1.
    אצלנו...ממש חצופים והמדינה לא תורמת
    גבר גבר 16/05/2022 16:20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    עמלת ברוקר. עמלת שורה בחשבון. על כמות מניות תשלם יותר,שלא לדבר על מס 25 אחוז מהרווח. עמלת שמירה עמלת אי ביצוע.ממש חוצפנים...חבל שהמדינה לא נכנסת לקרביים של זה היה יוצא לה לקבל הרבה יותר מס אם היו מקלים על קניות ומגירות עמלות. ומעודדים את הציבור להשקיע...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות