קרן המטבע הבינלאומית: "הכלכלה עומדת בפני מפגש אסונות"

כך התייחסה מנכ"לית הקרן ג'ורג'יבה קריסטלינה למצב הכלכלה העולמית כיום לקראת הפורום הכלכלי העולמי השבוע בשוויץ, "זהו המבחן הגדול ביותר של הכלכלה מאז מלחמת העולם השנייה"
 | 

קרן המטבע הבינלאומית (IMF) היא ארגון בינלאומי המסונף לאו"ם שעיקר עיסוקו במתן הלוואות למדינות בקשיים ובתיאום המדיניות הכלכלית בעולם, וכן במעקב אחר המדיניות הכלכלית של המדינות החברות. בפוסט בבלוג לקראת הפורום הכלכלי העולמי שיערך השבוע בשוויץ מנכ"לית הקרן ג'ורג'יבה קריסטלינה אמרה כי "הכלכלה העולמית עומדת בפני מפגש אסונות, וזהו המבחן הגדול ביותר שלה מאז מלחמת העולם השנייה".

כשאמרה 'מפגש אסונות' התכוונה קריסטלינה לשילוב בין עימות רוסיה-אוקראינה, מגיפת הקורונה, התנודתיות בשווקים הפיננסים והאיום המתמשך משינויי האקלים. לטענתה הפלישה של רוסיה לאוקראינה מוסיפה להשפעות הכלכליות שיצר משבר הקורונה ומניעה את האינפלציה לשיאים שלא נראו עשרות שנים. 

"מחירי המזון והאנרגיה הגבוהים סוחטים את משקי הבית ברחבי העולם בעוד שהבנקים המרכזיים מהדקים את המדיניות המוניטרית כדי לרסן את האינפלציה ובכך מפעילים לחצים כבדים על מדינות, חברות ומשפחות שנקלעו לחובות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"בשילוב עם הזינוק בתנודתיות בשווקים הפיננסיים ואיום מתמשך משינויי אקלים, קרן המטבע הבינלאומית אומרת שהעולם עומד בפני מפגש פוטנציאלי של אסונות, יכולתנו להגיב נפגעה בשל המלחמה שבאוקראינה קיים סיכון מוגבר של פיצול גיאו-כלכלי, המתחים הקיימים בענף המסחר תקני טכנולוגיה ואבטחה שגדלים כבר שנים רבות מערערים את הצמיחה ואת האמון במערכת הכלכלית העולמית" קריסטלינה הוסיפה כי "אי הוודאות סביב מדיניות הסחר לבדה קיצצה את התמ"ג העולמי ב-1% ב-2019".

כרמאיין די סיבו יו"ר ומנכ"ל העולמי של ענקית הייעוץ EY מסר בתקשורת "הכלכלה תפסה את מרכז הבמה בדיונים של בין המנהיגים הגדולים בעולם, הכלכלה היא הנושא המוביל, והאינפלציה היא הדאגה המרכזית של כולם".

הפתרונות אותם הציעה קרן המטבע
ראשית, על מנת לטפל בבעית הסחר קרן המטבע קראה לממשלות להוריד את חסמי הסחר כדי להקל על המחסור ולפתוח את צווארי הבקבוק באספקה, כמו כן קראה להפחית את מחירי המזון וסחורות אחרות. בקרן מצביעים לא רק על מדינות כאחראיות להורדת מחירים אלא גם על חברות שצריכות לגוון את מקורות היבוא כדי לא ליצור בפקקים בשרשראות האספקה.

שנית קרן המטבע הבינלאומית דחקה במאמצים משותפים להתמודדות עם החוב של מדינות שכן ל-60% מהמדינות בעלות הכנסה נמוכה יש פגיעה משמעותית בחוב והן תצטרכנה, ככל הנראה, ארגון מחדש. מנכ"לית הקרן מציינת כי ללא שיתוף פעולה כדי להקל על החוב שלהן המצב שלהן יהפוך לגרוע יותר. חזרה ליציבות, לעומת זאת, תמשוך השקעות חדשות ותדרבן צמיחה כוללת.

שלישית, קרן המטבע קראה למודרניזציה של מערכות התשלומים הבינלאומיים, כאשר מערכות תשלומים לא יעילות מהוות מחסום לצמיחה כלכלית כוללת. המוסד מעריך שהעלות הממוצעת של 6.3% על העברה בינלאומית פירושה שכ-45 מיליארד דולר בשנה מופנה לכיוון מתווכים ופוגע במשקי בית בעלי הכנסה נמוכה יותר.

באותו נושא אמרה ג'ורג'יבה "מדינות יכולות לעבוד יחד כדי לפתח פלטפורמה דיגיטלית גלובלית ציבורית - חלק חדש של תשתית תשלום עם כללים ברורים - כך שכולם יוכלו לשלוח כסף בעלות מינימלית ובמהירות ובטיחות מקסימלית. זה יכול גם לחבר צורות שונות של כסף, כולל מטבעות דיגיטליים של הבנק המרכזי".

לסיכום קראה ג'ורג'יבה בדחיפות לשינויי היחס של מדינות העולם לנושא האקלים ולעבור ממצב של שאיפה כללית לשיפור המצב למדיניות סדורה בכל מדינה, מעבר לגישה ירוקה והשקעה באנרגיה מתחדשת תוך מתן פיצויים נדרשים לאלו המושפעים לרעה משינויי האקלים.

תגובות לכתבה(12):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    שינויי אקלים
    תומר 25/05/2022 18:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך לכל משבר דוחפים את האקלים. פשוט לא יאומן. חרטוט מארת החרטוטים. המשבר הוא משבר אנרגיה לא בגלל האקלים אלא בגלל החלטות מטופשות של מדינאים "בשביל" האקלים אם כבר...
    סגור
  • 8.
    עכשיו אני רגועה
    גלי 24/05/2022 20:57
    הגב לתגובה זו
    2 1
    תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר
    סגור
  • 7.
    או בקיצור הם בפאניקה מהמעבר הצפוי לביטקויין
    ישראל שפי 24/05/2022 14:24
    הגב לתגובה זו
    3 3
    השבוע נפגשו 44 מנהיגי מדינות עולם שלישי בהן המטבע החוקי אינו בשליטת המדינה אלא שארית קולוניאלית, ודיברו על מעבר למטבע האוטונומי, חסר הגבולות והדיגיטאלי - ביטקויין. זה לא שאנחנו לא במשבר, אבל מה שמפחדים ממנו זה איבוד השליטה המוחלטת של המוסדות הישנים בכלכלה. מפחדים מחופש הפרט.
    סגור
  • 6.
    דואגים משטויות, ומתעלמים מהקטסטרופה האמיתית
    8 24/05/2022 10:10
    הגב לתגובה זו
    5 0
    קורונה (בשנת 2022), מלחמת רוסיה אוקראינה, וכו׳ - אלה מכות קטנות בסך הכל לכלכלה העולמית. הצרה הצרורה היא החוב הענק של הממשל האמריקאי. כל שנה ההכנסות 4 טריליון וההוצאות 6 טריליון. זה לא יכול להחזיק מעמד וזה יתפוצץ מתישהו.
    סגור
  • 5.
    עוד קרן שווה 0 לא קלעה מעולם (ל"ת)
    מוטי 23/05/2022 23:23
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    כנראה מושקעים בשורטים ולכל ימחקו (ל"ת)
    מוטי כהן 23/05/2022 23:22
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • 3.
    לא הבנתי דבר אחד...
    לא משנה 23/05/2022 20:48
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לא הבנתי דבר אחד... איך קוראים לה? גורגינה או גורגיבה?
    סגור
  • 2.
    אמנם זו אכן
    לרון 23/05/2022 19:12
    הגב לתגובה זו
    5 1
    "סערה מושלמת" אך גם היא תעבור יום אחד......
    סגור
  • 1.
    תאגרו מזון צפוי רעב
    רעב המוני 23/05/2022 18:30
    הגב לתגובה זו
    13 2
    בשלוש שנים הבאות
    סגור
  • לפי חלום יוסף הצדיק זה יהיה ...שבע שנות רעב (ל"ת)
    Sassi6 24/05/2022 06:57
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • לצערי
    לרון 23/05/2022 19:18
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כן יהיה רעב המוני באפריקה,הודו למרות אגירת החיטה שיוצאה בעבר,מצרים,אירן ועוד
    סגור
  • לא צריך
    לרון 23/05/2022 19:17
    הגב לתגובה זו
    1 1
    לדעת לחטוב עצים,צריך פשוט גרזן לצורך חטיבת העצים,כך גם לא צריך "לאגור מזון" ראשית יש משק לשעת חירום ושנית מי שידע שלא לקנות דברים מיותרים ישאיר בידו כסף לפונדמנט,כמו בתקופת הצנע של דב יוסף
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות