מטופלים נכנסים לבידוד נוסף לאחר שקיבלו את תרופת הקורונה של פייזר
רופאים רבים מעריכים מחדש האם להשתמש בתרופת הקורונה של PFIZER +0.24% PFIZER 24.86 +0.24% סגירה:0 פתיחה:24.98 גבוה:25.25 נמוך:24.7 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: PFE), פקסלוביד, לאחר שמספר בלתי מבוטל של חולי קורונה קלים אשר החלו לקבל את הטיפול הציגו תסמיני מחלה חוזרים ונאלצו להיכנס לבידוד פעם נוספת.
כזכור, תרופה זו אושרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) מוקדם יותר בחודש דצמבר האחרון.
"זמן בידוד רב יותר אינו מעודד את הציבור", ציינה ד"ר סנדרה קמרלי, מומחית למחלות מדבקות במרכז הבריאות אוכסנר שבניו אורלינס לסוכנות היעידות רויטרס. "אנו ממליצים לא לקחת את הטיפול עבור כאלו שאינם באמת בסיכון מהמגפה", חתמה.
כזכור, שימוש בתרופה בקרב מטופלים חדשים על מנת למנוע מהם לפתח מחלה קשה הגביר עצמו מאז אושר הטיפול על ידי ה-FDA. מנגד, גורמים מטעם מערכת הבריאות האמריקאית מדווחים כי כ-162 אלף כדורים מתרופת הפקסלוביד חולקו במהלך השבוע שעבר, זאת לעומת ממוצע של כ-33 אלף (גידול של 390%) כדורים מן הסוג מאז אושר הטיפול לקראת סוף השנה שעברה.
התרופה ניתנת בסבסודו של ממשל הנשיא ביידן, כאשר הממשל עצמו רכש את התרופות וכעת מחלק אותם ללא תמורה עבור אלו אשר הרופאים רשמו עבורם את התרופה. מנגד, עושה רושם כי מספר בלתי מבוטל של מטופלים בתרופה טוענים כי השימוש בה מביא לכך שתסמיני הקורונה שלהם פוחתים בימים הראשונים, ולאחר מכן חוזרים בשנית לאחר שסיימו את סדרת הטיפול באמצעות הפקסלוביד.
כמו כן, ה-Centers for Disease Control (CDC) ביקש מאותם מטופלים להיכנס פעם נוספת לבידוד, תחת הטענה כי הצגה של אותם תסמינים יתכן ותהפוך את אותם חולים למסוכנים עבור הסובבים אותם.
"אני נמנע מלתת את הטיפול עבור מטופלים שנמצאים בדרגת סיכון נמוכה ואינם צפויות לחלות קשה במחלה, בייחוד עבור מטופלים שעברו שניים או שלוש מנות חיסון", ציין ד"ר ברוס פארבר, מנכ"ל המרכז לבריאות הציבור ואפידימיולוגיה ב-Northwell Health שבמדינת ניו יורק.
חברת פייזר עצמה מסרה הבוקר כי היא עוקבת אחר הנתונים אך אינה מאמינה שחזרתו של הוירוס סבירה בהתחשב בתכונות התרופה אותה פיתחה. "טרם קיבלנו דיווחים על חולים בהם הנגיף חזר לפעילות לאחר שקיבלו את התרופה המדוברת", מסר נציג מטעם פייזר.
אישור החירום של תרופתה של פייזר קבע אז כי ניתן לתת את הטיפול אך ורק עבור מטופלים חדשים אשר נכללים בקבוצות הסיכון, אך רופאים רבים ברחבי ארצות הברית מדווחים כי מטופלים רבים - שאינם נכללים בקטגוריה הזו - דורשים את הטיפול גם הם.
"אנו מקבלים בקשות רבות - לצורך העניין ממטופלים שנוסעים לטייל ומעוניינים לקחת את הכדורים רק במידה ו", מוסרת ד"ר טרה ויג'יאן, מומחית למחלות מדבקות במרכז הרפואי UCLA שבלוס אנג'לס. " אנחנו מנסים להימנע מלתת את הכדורים למטופלים שכאלו", חתמה.
ה-CDC בעצמו מתקשה בשלב זה לקבוע אם חזרתם של התסמינים על ידי המטופלים קשורה במידה מסויימת לתרופתה של פייזר, או שמא מדובר בהליך טבעי של הנגיף.
גורמים רבים שואלים עצמם כמה יעילה פקסלוביד, בהינתן במסבר הגבוה של האנשים אשר חוסנו או חלו בקורונה בעבר. כמו כן, כאשר אושר השימוש בתרופת החירום של פייזר, נגיף הקורונה המרכזי היה דווקא זן הדלתא, בעוד שמאז התחלף זה בנגיף האומיקרון, אשר נחשב למדבק יותר אך קטלני פחות.
"קיימת כעת מאין עמידות למחלה", מציין ד"ר פארבר. "מספר רב יותר של אנשים חולים, אך רובים אינם חולים במחלה כזו קשה כפי שהיה בעבר עם זן הדלתא". מנגד, הד"ר מציין כי מספר החולים אשר מחלתם חוזרת אליהם בעקבות השימוש בתרופה עומד על כ-10%, בעוד שפייזר עצמה הציגה ל-FDA נתונים המראים כי רק 6-7% מהחולים יראו החרפה במחלה בעקבות השימוש בכדורים שלה.
מנגד, ג'ייסון גלאגר, מומחה למחלות מדבקות באוניברסיטת טמפל שבמדינת פנסילבניה, מציין כי הכדור אינו נועד למנוע ממך לחלות במחלה (בין אם מדובר בחזרה של השפעות הנגיף), כי אם להתאשפז ובכך לחלות בצורה קשה יותר בבית החולים. "לא מדובר בכשילה של הכדור במידה והמחלה חזרה אחרי שהפסקת את הטיפול מכיוון שסיימת אותו, כל מטרתו הייתה למנוע ממך להתאשפז, ובכך הוא הצליח."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה