יוניליוור מצרפת חבר לדירקטוריון - והמניה קופצת ב-10%

המשקיע האקטיביסט נלסון פלץ טריאן נכנס לדירקטוריון יוניליוור ומתכוון להוביל שינויים שיחזירו את החברה לצמיחה. מנית יוניליוור עולה ב-7%.
 | 
telegram

נלסון פלץ, באמצעות קרן הגידור הניו יורקית שלו טריאן  (Trian), ייכנס לדיריקטוירון של יוניליוור UNILEVER PLC +0.33% UNILEVER PLC 4,542 +0.33% UNILEVER PLC סגירה:0 פתיחה:4,531 גבוה:4,542 נמוך:4,494 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שהיא בין השאר הבעלים של קטשפו היינץ ומנדל'ז, והמניה של החברה קופצת. מדוע? כי מדובר במשקיע אקטיביסט, שכנראה לא מתכוון להיות עלה תאנה בדירקטוריון אלא לנער אותו.

זו לא פעם ראשונה שלו אגב. הוא עשה זאת גם בענקית פרוקטר אנד גמבל PROCTER & GAMBLE +1.49% PROCTER &... 169.57 +1.49% PROCTER & GAMBLE סגירה:0 פתיחה:167.94 גבוה:170.57 נמוך:166.89 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  בשנת 2017. גם לפני P&G, טריאן טוענת שהעלתה את הרווח למניה של חברות פורטפוליו שונות ב-780 נקודות בסיס מעל ה-S&P500 מדי שנה, והשיגה עבור בעלי המניות תוצאות טובות יותר מהביצועים של-S&P500. בפועל, למרות שהתשואה הכוללות במהלך כהונתו של פלץ ב-P&G הייתה נמוכה מאשר של מדדי המניות בארה"ב, היא בכל זאת הייתה עדיפה על מדד המחירים לצרכן (האינפלציה). בשוק סבורים שיש קווי דמיון אצל יוניליוור לאלה שהיו ל-P&G כשפלץ החל לראשונה לפעול שם. יצרנית החיתולים של פמפרס ואבקת הכביסה Tide התנהלו בכבדות, הצמיחה הייתה איטית והן איבדו נתח שוק משמעותי לטובת יריבות קטנות וחדשניות יותר. המכירות של יוניליוור באופן כללי נפגעו ברבעון הראשון של השנה כך שהנתונים הללו הופכים את האמצעים שבהם נקטה בעבר Trian אולי למתאימים גם כאן ולכן המניה קופצת. כלומר התקווה שפלץ יצליח לעשות שינוי משמעותי ביוניליוור מזיזה את המניה למעלה.

יהיה לו קל יותר ביוניליוור?
שני גורמים אמורים לעזור לפלץ. האחד הוא אווירה ידידותית יותר מאשר ב-P&G, שם הוא ניצח בסופו של דבר בקרב, אחרי התנגדות סוערת. יוניליוור, לעומת זאת, הכניסה את המשקיע האקטיביסט לדירקטוריון, למרות חשיפה צנועה יחסית שלו למניות החברה - 1.5% בלבד. עם זאת, עלולות להתעורר מחלוקות אם 'הארגון-מחדש' יתנגש במנהלים הוותיקים של יוניליוור.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הגורם השני שעשוי לסייע לפלץ הוא שחברת יוניליוור כבר התחילה לבצע שינויים. היא פיצלה את החברה לחמישה מגזרים ממוקדי קטגוריה, ופועלת לבטל 15% מתפקידי הניהול הבכירים. לכל קבוצה חדשה תהיה אחריות על האסטרטגיה, הצמיחה והרווחיות שלה עצמה בלא כל קשר לאחרות. לדוגמה – היא מפרקת את הקטגוריות המצטלבות שלה, שהמשמעות של הפירוק היא בין השאר הפרדה בין יצרנית השמפו והסבונים Dove לבין יצרנית המיונז הלמן.

עם זאת, פלץ אינו יכול להניף שרביט קסמים, והמגמה הכלכלית של השוק בהחלט פועלת נגדו. בניגוד ליוניליוור, P&G לא נאלצה להתמודד עם העלייה המאסיבית במחירי חומרי הגלם (התשומות), או עם משבר העלייה ביוקר המחיה והאינפלציה. יוניליוור, עם המלאים הגדולים שלה, בהחלט צריכה לבצע ניקוי מחסנים והקטנת מלאים. הנהלת יוניליוור להוטה להחזיר את אמון המשקיעים והשאלה אם זה יצליח. האמון של המשקיעים בהנהלה נפגע גם בעקבות ביטול הצעתה לרכישת חטיבת הצרכנים של GSK בסכום של 50 מיליארד ליש"ט.

ונקודת המבט הישראלית
כזכור, התפתחה במהלך שנת 2021 סערה סביב הכוונה של חברת בן אנד ג'ריס, המהווה חלק מיוניליוור, להפסיק את הפעילות של הזכיין הישראלי על רקע הסירוב שלו לחדול משיווק המוצרים שלה בשטחי יהודה ושומרון. במהלך אותה השנה, וגם לאחר מכן, מכרו חלק מהמדינות בארה"ב, כמו גם גופים גדולים אחרים, את האחזקות שלהם בחברה. הדבר גרם (אולי) גם לירידות בשערי המניה, אבל לא הקטין באופן משמעותי את המכירות שלה ברחבי העולם. בסופו של דבר, כמה שאנחנו רוצים לחשוב שישראל היא פונקציה בעולם, אנחנו לא באמת כאלה חשובים לחברות הענק הללו וגם אם יש לישראל ידידים בארה"ב זה לא אומר שהחברות הללו פתאום יתרסקו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות