"החיבור בין המלחמה למשבר האקלים יוצר מנצחת - תעשיית האנרגיות המתחדשות"

האינפלציה במדינות אירופה זינקה, וכבר בתחילת הקיץ ייאלץ הבנק האירופי המרכזי להעלות סוף סוף את הריבית. רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI, על משבר האנרגיה האירופי, האלטרנטיבה הירוקה והאם מדובר כעת בבשורה למשקיעים? צפו בראיוןTV
 | 
telegram
(1)

"חשוב לעמוד על ההבדל בין האינפלציה באירופה לזו בארה"ב. זו לא אותה אינפלציה, המספרים דומים - 8%. בארה"ב זה יושב הרבה יותר על אינפלציה של שכר, וגם על מחירי סחורות, אבל הרבה יותר על הדינמיקה של השכר, הביקושים, הזרמות הענק שהיו מצד הממשל ומצד הפד. זה הרבה יותר אגרסיבי מאשר באירופה. אירופה זה הרבה נשען יותר על משבר האנרגיה. היא סובלת מעליית מחירי האנרגיה, מהתלות בגז הרוסי. קרוב לשני שליש מצריכת הגז באירופה מגיעה מרוסיה וזה אומר למעשה אין לזה תחליף", אומר רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, בראיון לביזפורטל.
היום בשעה 19:00 מפגש שוק הון על ניתוח דוחות כספיים

"אם תסתכל בארה"ב, האינפלציה הבסיסית - אנרגיה ומזון, עומדת על כ-6.5%, באירופה זה באזור 3.5%. למרות שהם עם אותה אינפלציה, התרומה היא מאד שונה ולכן באירופה הבנק המרכזי אמר עד כה - בואו נמתין אם משהו ישתנה. הם הבינו שזה לא קרה. יו"ר הבנק המרכזי ציינה את זה שהם יתניעו את הליך העלאת הריבית ויוציאו אותה סוף סוף מהריבית השלילית".

-מה האלטרנטיבות של אירופה?
"הן לא מידיות. ראינו השבוע סוף סוף מצליחים להגיע להסכמה לאמברגו נפט שגם הוא לא ייכנס מידית וזה יורגש בשלבים יותר מתקדמים של השנה. רוסיה היא ספקית האנרגיה - אירופה נשענה על רוסיה מתוך הנחה שרוסיה היא כבר לא מה שהייתה פעם, מסך הברזל נפל. זה די התהפך עליהם עם ההתנהגות של פוטין - אבל אי אפשר לעשות את השינויים האלה בטווח קצר. לגבי הגז הטבעי - הנושא יותר מורכב. אתה לא יכול להגיד מחר בבוקר אני לא רוצה לקנות יותר גז מרוסיה. זה אומר שאירופה הופכת להיות מדינה עם משבר אנרגיה מטורף, מיתון, השבתת מפעלים, והם לא מוכנים לשלם את המחיר הזה, ולכן הם בעצם הולכים לאיפה שהם כן יכולים, שזה בעיקר הנפט, זה מה שיש להם להציע לטווח הקצר".

-אנחנו רואים את ההגבלות על רוסיה. מה זה אומר לעתיד על יחסים מסחריים בין מדינות?
"אני חושב שהתחלנו לאחרונה לשמוע יותר ויותר על נסיגה מהגלובליזציה. זה חלק מהכיוון שהכלכלה העולמית הולכת אליו - לאו דווקא מבחירה. רוסיה שפתאום מחליטה לפלוש למדינה שכנה, דברים שכבר חשבנו שנראה פחות ופחות. מדינות מבינות שכחלק מבעיית האקלים, הן לא רוצות להיות תלויות במדינות שהן פחות ליברליות, פחות דמוקרטיות. זה מתקשר למשבר האקלים, מדינות בעצם אומרות - אנחנו נשאף לגוון את המקורות שלנו, נהיה תלויות בעצמנו. יש לזה השלכות: מדינות יגידו - אנחנו נשלם במחיר של יעילות, חברות ישלמו במחיר של יעילות על חשבון זמינות ומלאים. יהיה פה משהו יותר אסטרטגי בהתנהלות העסקית. אנחנו כבר רואים - כשאתה מסתכל על נתוני המאקרו אתה רואה שיש עלייה במלאים, שזה לאו דווקא תוצאה של עלייה ביקושים, אלא יותר בתפיסה שיש לנו נגיעה בשרשרת האספקה, אז נרים את המלאי".

-מדובר על בשורה למשקיעים?
"בראייה אסטרטגית יש חיבור בין המלחמה באוקראינה למשבר האקלים, הוא יוצר ברמה האסטרטגית מנצחים - כל תעשיית האנרגיות המתחדשות, ובשוליים גם תעשיית הנשק תרוויח מזה". צפו בראיון ה-TV  
.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חסר הבנה כי....
    איתי 02/06/2022 06:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגז הוא הפתרון היעיל המהיר לתקופת הזמן הקרובה ומדובר בעשור קדימה. אין שום אנרגיה ירוקה שתחליף אותו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות